Formula 1

Birçok spor etkinliğinin başlığının bulunduğu sitemizde böyle bir başlık da olsa güzel olur diye düşündüm :) ee bu sene Hamilton şampiyon oldu. Bakalım seneye neler olacak ve bu seninin yorumlarını da yaparsak güzel bir başlık olur diye düşünüyorum
 
Bu başlıklar neden tek tek gidiyor anlamadım. Bunun başlığı da vardı. Koca spor bölümü tek sayfaya düşmüş böyle böyle.

Bu sezonun ortasından itibaren yeniden gaza gelip 3 senenin ardından takip etmeye başladım ve ben bu kadar dramatik bir son bilmiyorum, hatırlamıyorum. Massa'nın babası sevinirken "Yok yok, olmadı" diye dürtüldüğünde adamı Yaprak Dökümü'nden Ali Rıza Tekin ile özdeşleştirdim bir anda. Coulthard'ın kaza yapıp tek tur bile tamamlayamadan son yarışını bitirmek zorunda kalması kötü oldu, daha iyi bir kariyer sonunu hak ediyordu. Force India'da Mercedes ile anlaşmış bu arada motor konusunda. Nitekim kim ne derse desin bu sporun geleceği Vettel'dir, kendisini ileride Ferrari'de izleyeceğimizden şüphe yok, Schumi şimdiden rakı filan ısmarlamaya başlamıştır ona lobi babında. Daha iyi bir araç ile herkesin anasını ağlatabilir, çocuğun gözlerinde insan bir şeyleri fark edebiliyor; yeniden İtalyan/Alman milli marş kombinasyonlarını dinleyeceğimiz günler yakındır.

Bu arada, başlıktaki harfleri küçült çünkü kurallara aykırı diye uyarırdım ama; salla diyorum zaten yöneticilerden de takan yok. Yeni nesil forum şanslı canım, şanslı.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Formula 1'de 2011'den sonra elden gidebilir valla gereken önem verilmezse. Çok yazık! elalemin yarışında bir günde 100.000 kişi gidiyo yarışlara, bizde hafta boyunca 50.000 kişi anca geliyo artık..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
FORMULA 1 2009 sezonu , bu hafta sonu yapılacak olan Avustralya GP'si ile başlıyor. Araçlarda radikal değişiklikler oldu. Ön ve arka kanat boyutlarının değiştirilmesi ve slick lastiklerden oluksuz (düz) lastiklere geçiş yapılması gibi.. . Bunların bütün amacı bu güzel sporu izlenebilirlik açısından daha da ileriye götürmek çünkü yapılan bu değişiklikler arabaların birbirlerine atak yapmasını kolaylaştırıcı özelliklere sahip ve de masrafları biraz kısmaya yöneliktir.. Bu haftasonunun yarış programı ise şöyle


27 Mart Birinci antrenman 03:30-05:00
27 Mart İkinci antrenman 07:30-09:00
28 Mart Üçüncü antrenman 05:00-06:00
28 Mart Sıralama 08:00
29 Mart Yarış 09:00

Bütün zaman birimleri Türkiye Saati'ne uyarlıdır. Eğer bu spora gönül verenler varsa şimdiden iyi seyirler diliyorum. Güzel bir sezon olur umarım.
 
Yahu bu sezon çok fena şeyler ile başlıyor, acayip meraklıyım. Araçlar son senelerdeki en büyük değişikliğe uğradı. Madalya sistemi ise ufak takımlar için yıkıcı bir olay oldu bence; ama ilk 3 için yarışacak takımlar arasındaki olayı inanılmaz hale getireceği kesin. Sonuçta bence az bir farkla olsa da izleyenler için heyecan getirecek gibi. Ama diğerleri puan almadan geçirilecek koca sezonları ve bu denli büyük harcamaları ne kadar kaldıracaklar göreceğiz. Türkiye Ligi'nden daha saçma oldu ufak takımlar için, küme düşme de yok.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Sezon şampiyonunun yarş galibiyeti sayısıyla belirlenmese de sözkonusuydu ama sonradan çok tepki geldi ve onaylanmadı. Gerçekten heyecanlı olacağa benziyor. Favorim 11 senedir olduğu gibi yine ve hep McLaren Mercedes takımıdır..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
DİKKAT!!!.. Bu sene yarışlar TRT1'de yayınlanacak. Sunucu yine Serhan Acar ve yorumcu da Formula1'in NTV'de olduğu dönemklerdeki sunucusu Okay Karacan. Ayrıca link verdiğin sayfa açılmıyor bir türlü..
 
Ovvv, söylenti doğruymuş demek. TRT ismini duyduğumda çok korkmuştum ama açıkçası Serhan Acar ile Okay Karacan'ın bir araya gelmesi rüya gibi. Futbolda çokça çektiğimiz spiker öküzlüğü durumunun tam tersi geçerli olacak Formula 1 için; bence bu sporun en iyi 2 anlatıcısı yan yana geldi. Harika gerçekten. Link konusunda ise şöyle bir şey yapayım açılmadıysa, gerçi bende açılıyor halen:

---

Rossi'nin Pişmanlığı

MotoGP'nin dünya şampiyonu pilotu Valentino Rossi, 3 yıl önce Ferrari'den aldığı teklifi geri çevirdiği için pişman olduğunu açıkladı.

MotoGP şampiyonu Valentino Rossi, hayattaki tek pişmanlığının Ferrari ile Formula 1'de yarışmamak olduğunu açıkladı.

İtalyan haber ajansı Ansa'ya bir açıklama yapan Valentino Rossi, "Artık 30 yaşındayım, seçimlerimi çoktan yaptım. Ferrari her zaman kalbimde çok özel bir yere sahip. Artık bir gün Formula 1'de yarışabileceğimi sanmıyorum" diye konuştu.

Geçtiğimiz sezon iki tekerlek üzerinde 8. dünya şampiyonluğunu elde eden Italyan sürücü, "Tek pişmanlığım 2006 sonunda Ferrari ile Formula 1'e geçmemiş olmak" dedi.

2006 yılında Ferrari ile Formula 1 testleri yapan ve İtalyan takımından bir teklif alan Rossi, o dönemde “motosikletle daha yapacağim çok şey var" diyerek motoGP'yi Formula 1'e tercih etmişti.

---
 
Evet bi ara Rossi test sürüşüne çıkmıştı Ferrari£nin kendi pistinde. Hem de pist rekorundan sadece 2 sn daha düşük derece elde etmişti ilk defa F1 aracı kullanmasına rağmen :) Bu ikili gerçekten çok iyi anlatıcılar. Hem bilgileri de gayet var. Bir aralar da Cine5 zamanında şu anda KanalD'de spor spikerliği yapan Emre Tilev sunardı. O pek bilgiye sahip değil fakat gerçekten de çok heyecanlı anlatıyor adam :)
 
Yani Serhan Acar yaşadığımız bu durumun TRT ile bir alakası olmadığını defalarca tekrarladı ama yeter be kardeşim. Senelerdir zaten aynı naneyi yiyor TRT; start kısmı oy kullandığım dakikalara denk geldi ama 9.15'te eve geldiğimde bir de baktım yayın yok. 58 turluk yarışta 18 tur kala yayın geldi ve ilk 40 turu seyredememiş oldum. Bir şeyi de adam gibi yapsın şu kanal. Benim evimde Kablo TV var, Digitürk'ten takip eden bir arkadaşımı aradım onda da durum aynıymış. Ayrıca uydular da yarış süresince bloke oluyor.

Neyse çok değişik bir klasman oldu, Button yere çakılmış olan kariyerinde yeniden umutlanmak için bir neden yaratmış oldu kendine. Uzun zaman sonra da yeni bir takım, katıldığı ilk yarışta duble yapmış oldu, helal olsun. Araçlar hakikaten çok ama çok değişik, özellikle ön kanatları gözüm fazlaca yadırgadı. Vettel zaten biraz da bu yüzden fazla yakınlaştığı rakibiyle çarpışarak sol ön süspansiyon ve ön kanadı dağıttı, yazık oldu ama tekrar ediyorum bu sporun bir geleceği varsa, bu Vettel ile birlikte olacak.

Raikkonen yine ruhsuz ve yavaştı. Herifi sevemedim gitti. Ayrıca şu sporda güzel pist sayısı hakikaten az, bunu bir kez daha idrak ettim.
 
Cidden ilginç ve heyecanlı bir yarış oldu. Özellikle Albert Park pistinde geçen senelerde çok geçiş göremezdik fakat bu sene sıkça rastladık. Ben de digiturk ten izledim. İlk birkaç tur gitti yayın. Sonra internetten TRTnin sitesine girdim orada canlı yayından izledim gelene kadar :) Hamilton da şansının da iyi gitmesiyle yükseldi. Fakat sezon cidden ilginç başladı. Önümüzdeki yarış hemen bu hafta . Bakalım neler olacak...
 
Şu anda sanırım bu kış İstanbul'a yağan yağmurun tamamı Malezya/Sepang pistine yağıyor... :D

İnanılmaz bir görüntü, arabaların neredeyse yarısına kadar suyun içinde olduğunu ilk defa gördüm.
 
evet çok şiddetli br yağmur yağdı yarışta ve 18 sene sonra ilk defa buçuklu puanları göreceğiz :) bu arada yine aldı Jenson helal olsun valla..
 
Avrupa'ya dönüyor. Esas kıtaya dönmesiyle birlikte büyük takımların toparlanacağı görüşü hakim ama ben buna katılamıyorum bir türlü. Fark o kadar fazla ve belirgin ki, buradan nasıl çevirecekler hiç aklım almıyor. En basitinden, Button her şeyiyle saldırıyor çünkü 30 yaşına merdiven dayamış olsa da kendini yeni kanıtlama fırsatı buldu. Barrichello ise intikam ve tecrübe durumunu birleştirip yürüyor. Massa ve Raikkonen çok yavaş. McLaren ve Hamilton'ı sevmiyorum ama Hamilton 2 büyük takım içinde takdiri tek hak eden pilot bence. Herifin elinde olsa hiç frene basmayacak, öyle zorluyor mevcut şartları.

Bunca senedir seyrediyorum ama bu denli bir motor farkını fazla görmemiştim. 2 büyük haricinde Montoya'nın ilk senelerinde BMW Williams çok güçlüydü mesela, o geliyor aklıma. Ama araç kameralarında Renault ve Braun GP araçlarının arasındaki farka dikkat edin. Renault i-na-nıl-maz yavaş. Avustralya'da bir sorun oldu sanırım demiştim ama yok, fark gittikçe büyüyor. Briatore elindeki Espresso'yu bırakıp motor geliştirme konusunda biraz daha teşvik edici olmalı. Ferrari'de bu sene kayıp. Takım patronluğunda Schumi deniyor, bundan emin değilim, fakat emin olduğum ve bildiğim tek şey Vettel'i bir an önce bünyelerine katmaları gerektiği. Ki McLaren bile ilgisini açıkladı Vettel'e karşı. Montazamelo (?) Bernie ile açıklama yarışındayken kaptırmasa bari elemanı.
 
Dediğiniz gibi farklar çok açık ve İspanya yarışından sonra da görünen o ki kolay kolay kapanmayacak. Amaçları Mclaren ve Ferrari'yi durdukmaktı ve başardılar. Ama ne kadar zevkli oldu böyle bi de bunu oturup düşündün Bernie amcamız...
 
Başlamadan biten bir sezon. Sadece Monaco, Spa ve Monza gibi pistlerdeki bir kaç yerin heyecan vermesini bekleyerek izliyoruz öylece. Tarihte böyle bir şey yaşanmış mıdır, bir takım gelip ilk sezonunda tüm dengeleri alt üst etmiş midir bilemiyorum. Avrupa'ya döndükten sonra belki toparlanma olur dedik ama Ferrari beter, McLaren ondan beter. Dün gözümün önünde koskoca Ferrari motoru turlar boyunca Williams'ı kovaladı ama sadece 1 kez atak yapabilecek noktaya gelip onda da geçemedi. Yarış kazanamadan kapatılan bir sezon belki de ilk defa yaşanacak Ferrari açısından, gidişat öyle. Neyse, en azından 3. semtimiz olan Akfırat'a 5. kez gelen yarışa gittik de milli olduk anasını satayım. Fakat bu kadar az ilgiyle bu yarış fazla kalmaz ülkede, bunu söylemek lazım. Tanrı hesap sorsun bizim için sana; bizi yaktın yıktın sittin Ferrari. Vettel'i istiyorum kesinlikle.

SANY0740.jpg



SANY0741.jpg



Start anında makinam sıçmıştı fakat Button'ın son pit-stopu ile son turundaki gelişini çekmeyi başardım video olarak. Fakat bağlantım onu upload etmeye pek müsait değil gibi, ben de üşendim.
 
Geri
Üst