Formula 1

Ahauha bizim okul servis kaldırsa kaç yazar. :D

Lan hem de bilet düştüğü haberini Beşiktaş'ta trafik ışıklarının orada aldım, 500 liralık yere beleş girdik iyi mi. Su 4 lira, bira 15 lira. :D Öldük mk susuzluktan.

Yani iki günde hem Ayhan Şahenk hem de İstanbul Park turnikelerini patlattık. :)
 
Her yarış zamanı yarıştan çok pit kızlarının güzelliği haber olur medyamıza.Bende merak ediyorum, şu pit kızlarının görevi nedir? Groupie gibi bişeyler mi nedir?
 
Massa'nın kaza geçirip tabiri caizse sezonu kapatmasının ardından kulislerde dolaşan Michael Schumacher pistlere geri dönecek dedikodusu gerçek oldu.
Sezon sonuna kadar özlediğimiz adam geri geldi.
Tarif edilmesi zor bir duygu. Çok büyük şeyler beklemesem bile onun gibi bir efsaneyi tekrar o kırmızı arabanın içerisinde görmek müthiş bir duygu olacak.
Artık yavaş yavaş kaybedilen F1 heyecanı geri geldi desek yeridir.
 
Br bünyeye 1,5 günde bu kadar heyecan yeter ulan! Sabah bir kalktım ki Schumi dönüyormuş. Hanım koş! Davulumla zurnamı getir! 10 yarış ardından kazandığında basın toplantısında döktüğün gözyaşlarını yiyeyim senin Schumi! ADIN YETER SCHUMI! BUGÜN SENİN İÇİN DE İÇECEM SCHUMİ !!!
 
1248532925.jpg


Bu fotoğrafını görünce içim burkulmuştu.Allah'tan hayati tehlikeyi atlatmış.
Bir McLaren'li-Hakkinen'ci olarak Schumi'nin pistlere geri dönecek olmasına da sevindim,onu izlemek güzel,gerçekten de zevk gelir yarışlara.
 
Bugün Ercan Taner ve Burcu Esmersoy'un beraber sunduğu spor haberlerine bakıyordum Ntv Spor'da. Schumi'nin boyun ağrılarının kısmen bahane olduğunu ve muhtemelen eskisi gibi birincilikler kazanamayacak oluşunun geri dönüşü iptal etmesindeki asıl etken olduğunu söylediler. Dünyada bir kaç tane sporcu var ki, bunu asla ve asla yapmazlar, yapacakları son şey rekabetten kaçmak olur ve iş en iyi oldukları şeyi yapmaya gelince egoları sıfırlanır; bizden bile daha amatör bir ruhla mücadele edebilirler. Jordan ve Schumi bu duruma en güzel iki örnek bence.

Yani boynumda ağrı var diyorsa, vardır. Dönüşüme engel diyorsa, engeldir. Ayrıca, futbolda bilek veya kasık neyse, Formula 1'de de boyun odur. Hele ki Schumi "tamam geliyorum lan" dedikten sonra, "durun hocular durun, karizma çizilir filan, caydım ben şimdi" diyecek kadar korkak ve -kötü anlamda- amatör biri hiç ama hiç değildir. Evet harika bir rüya gördük ama Megadeth'ten High Speed Dirt dinler misali yere çakıldık ve uyandık. Bu işe en çok Ecclestone üzülmüştür eminim hahah. Sporun geneli için süper olacaktı ama olmadı. Neyse, kaldığımız yerden devam edeceğiz, yapacak bir şey yok. Ferrari'nin kayıp olduğu ve muhtemelen daha da kötüye gideceği bu sezonda Belçika ve İtalya GP'lerine yaklaşmanın heyecanı ile idare edeceğiz.
 
Şimdi de pitlerde benzin alımını yasaklamışlar, önümüzdeki seneden itibaren uygulamaya konacakmış. Yani araçlar boş depo/dolu depo stratejisi uygulayamayacak. Yahu bir komite seçsen, bir sporun yönetimine getirsen ve "güzel kardeşim, senin işin düzeni bozmak, sıçın bu sporun içine" desen ancak bu kadar olurdu, ancak bu kararlar alınabilirdi. Yeter mk.
 
Allahım şu Spa'nın güzelliğine bakar mısınız. Eski hali daha heyecan verici olsa da şu hali bile büyük düşünür, ulu filozof Ertem Şener'in deyimiyle "çölde bir vaha gibi" değil mi a dostlar, sorarım sizlere? Pilotajın ve hızın böyle güzel harmanlandığı bir pistte yarış seyretmek o kadar iyi geliyor ki bünyeye, tüm organizasyonun ne denli saçma yerlere sürüklendiğini bir süreliğine de olsa unutturuyor. Monza ile arka arkaya olmaları da ayrı bir heyecan katıyor bünyeye. Yani heyecanı geri getirmek için olay bu kadar basitken neden saçma salak pistlere yarış veriliyor, ah keşke her şey biraz daha basit olsa.

Macaristan yarışına yarış diyin bakalım haydi Spa ve Monza'yı seyrettikten sonra. Eski Hockenheim filan... Herkesin yüzü gülüyor yahu böyle pistlerde yarış olduğunda. Pek sevmediğim Raikkonen'e de özlediğim mükemmel melodili İtalya Milli Marşını uzun aradan sonra dinlettirdiği ve takımı galibiyetsiz bir sezondan kurtardığı için teşekkür ediyorum. Hangi pilot söylemiş hatırlamıyorum ama, Serkan Acar La Rouge'u anlatan çok güzel bir alıntı yaptı: Adeta uçak indirirken karşınıza aniden bir dağ çıkması gibi! Ayrıca giderayak Luca Badoer'in yaran lakabına da değinmek istiyorum: Look howbadyouare... :LOL:

Forza Scuderia Ferrari!
 
Fisichella geldi. Zıpır yıllarımızda bile yarışıyordu bu adam ve her daim "Pilotajı çoğundan iyi ama bir türlü hakettiği bir takımda, biraz daha iyi bir motorla yarışamadı" söylemleri ile desteklenmiştir, İtalyan ve hafif de biraz mazlum bir kariyer sahibi olduğu için hemen hemen herkesten sempati görmüştür. Hele son yarışta had safhaya çıktı bu sempati. Şimdi senelerdir o dilden dile dolaşan şansı kısmen de olsa elde ediyor; kısmen diyorum çünkü ne Ferrari motoru eski motor ne, ne pit ekibi eski ekip ne de stratejileri çizen insanlar artık orada. Ama yine de bugüne kadar kullandığı her araçtan daha iyi bir araca sahip olacak.

Kariyerinin sonlarında bir pilot için her İtalyanın rüyası olan bir takımda yarışma şansı her zaman gelmez. Tadını çıkarsın inşallah, yürü Giancarlo diyoruz. Aslında eskiden Fisichella'yı övenleri, böyle forum ortamlarında hakkında pek bir bok bilmediği ve esasında da ciğeri 5 para etmez grupları sırf bilinmedikleri için öven ve dinliyormuş gibi yaparak karizma sahibi olmaya çalışanlara benzetirdim. Fisichella kenarda köşede kalmış, çok popüler de değil, dur ben bu adamı tutayım da namım yürüsün, farklı dinamiklerin adamıyım moduna gireyim hesabı. Şimdi geldi geçti her şey, pek bir önemi yok. Gaz basına kırmızının Giancarlo, gaz basına!
 
Sonunda beklenen açıklama yapıldı ve Alonso Ferrari'de. Şimdi Raikkonen boşta kaldı. Devam edip etmeyeceği konusundaki kararını ilerde söyleyecekmiş fakat McLaren onun peşinde. Lewis-Kimi ortaklığı iyi olur diye düşünüyorum. Ayrıca 3bucuk saat sonra Japonya Gp var. Sıradışı sıralama turlarından sonra Vettel'in şansı büyük gözüküyor. Bakalım kim alacak..
 
Kafamdaki Vettel - Alonso ikilisinden ilki geldi, bakalım Vettel'de oturacak mı bu koltuğa. Raikkonen'in gitmesine çok sevindim, hiç bir zaman sevmedim herifi. Montoya'nın yarısı kadar agresif olabilse demişimdir her zaman. Gerçi Ferrari kimi getirirse getirsin, pit ekibini eski kalitesine çekemedikçe ve aracını bu seneye göre çok daha iyi geliştirmedikçe iş zor. Yarışa da az kaldı ama beklenmiyor vallahi, sıkıldım artık banttan izleyeceğiz. :)
 
Geri
Üst