Ses yalıtımı

wareyha demiş ki:
ya su an aklıma gelmedi bir sünger çeşidi vardı onu düşünüyorum ama hatırlayamadım...

Taş süngeridir muhtemelen. izolasyon olayının temel taşıdır zaten bu malzeme. Kalınlığına göre fiyatı değişiyor.. Bu ucuz diye atlamamak lazım yani çünkü muhtemelen ince olanlardandır.
 
farma demiş ki:
Pramit şeklindeki yalıtım malzemelerini Ankara'da nerede bulabiliriz?Tam adres verirseniz daha iyi olur konya sokak dediler gittim 6-7 yere sordum bulamadım.

Zaten yazılmış ama bende yazayim,çünkü o biraz uzun ve sıkıcı bir yazı olmuş :)

Akustik panelin asıl görevi yalıtım değildir
Sanada taş süngeri gerekiyor ve biz daha yeni aldık konya sokaktan,olmaması mümkün değil.. ses ve ısı yalıtımı üzerine olan dükyanlara sorman lazım.

Bu arada taş süngerini kendiniz döşemeye kara verirseniz, mutlaka ama mutlaka eldiven ve ağzınıza maske takın! Felaket uçuşan partikülleri oluyor,perişan ediyor adamı.
 
Prof.Şazi Sirel'den taşyünü ile ilgili alıntı:
http://www.yfu.com/booklets/booklet-10.doc (ağ parolası istenince iptal deyin)

Burada dikkatlerin çekilmek istendiği nokta soğurulma oranlarıdır. Bunlar aritmetik oranlardır. Oysa algılanan ses düzeyi logaritmasal bir büyüklüktür. Sessel yeğinlik, santimetre kareye gelen güç (µW/cm2) olarak verilir. Algılanan ses (akustik basınç) ise bunun ondalık logaritması ile ilgilidir. Yani, örneğin ses enerjisinin yarı yarıya azalması (% 50 oranında yutulmuş olması), ses basınç düzeyinde ancak 3 dB lik bir düşme sağlar. Bu da ancak algılanabilen çok ufak bir değişikliktir. Ses enerjisinin % 90 oranında azalması yani 10 kat azalması ses basınç düzeyinde 10 dB, bu enerjinin % 99 oranında azalması yani 100 kat azalması 20 dB lik bir düşme sağlar. Oysa bir ses yalıtımı gereksinimi ortaya çıktığında çoğu kez 40~50 dB düzeyinde bir azaltma söz konusu olmaktadır. Demek ki, kullanılabilir kalınlıktaki bir gerecin, yutma çarpanı 0.99 olsa bile, bu gereç ses yalıtımı için kullanılamayacaktır.
Akla şöyle bir soru gelebilir: Acaba sesin, örneğin cam yünü, taş yünü, keçe vb. gözenekli gereçler kullanılarak geçmesi azaltılamaz mı? Bu sorunun yanıtı yukarıdaki açıklamadan çıkarılabilir; Bu yolla geçen seste belli bir azalma elde etmek isteniyorsa, bu gözenekli gereçleri en az 50~60 cm kalınlıkta kullanmak gerekir. Bu ise ne yapımsal, ne de ekonomik açıdan akılcı bir çözüm olmaz ve kolayca da uygulanamaz.
 
Geri
Üst