Makale/Tutorial Custom pickguard tasarımı

Merhaba saygıdeğer forumdaşlar,
Ibanez RG 2550 gitarım için rengarenk bir pickguard istiyordum yurtdışı sitelerinde çok yüksek fiyatlıydı. 1500-2000tl arası kargo ve gümrük hariç. Ben de bunu nasıl yaptırırım diye düşünürken lazer kesimciler aklıma geldi. Pickguardın ölçülerini buldum. Firmaya gönderdim. Benden çizim dosyası (proje) şeklinde bir dosya istediler maalesef bulamadığımı söyledim. Sağolsun kendileri uğraşıp çizip yaptılar. İstediğim görseli de yüksek çözünürlüklü şekilde buldum ve baskı yaptılar. Sonuç olarak makul bir fiyata istediğim görüntüde bir pickguard sahibi oldum. Gitarıma henüz montaj yapmadım. Hafta sonu vakit bulursam yapacağım. Rg 2550 kullanan böyle bir düşüncesi olan arkadaşlar olursa yardımcı olmak isterim. Pickguard görseli şöyle;
IMG_20220629_013755.jpg
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Bilgiler için teşekkürler ama ne tuttu final maliyet?
Maliyet benim yaptırdığım iş 200 TL tuttu. Kişisel olarak seçilecek malzemeye göre fiyatın değişebileceğini söylediler. Ben mdfden yaptırdım. Plexiglass olursa daha yüksek bir fiyat olacağını söyledi.
Reklam yapmak niyetinde olmadığım ve herhangi bir maddi çıkar gözetmediğim için firma ismi ve iletişim bilgisi paylaşmadım. Şayet ilginen olursa tabiki paylaşacağım.
 
İyi iş çıkarttılarsa ve memnun kaldıysanız bence reklamını yapmaktan çekinmeyin.

İyi hizmet veren firmalar görünür olsunlar ki diğerlerine örnek olsunlar. İhtiyaç duyanlar da işlerini çabuk çözsünler.

Hayırlı olsun, umarım ölçüler, vida delikleri vs. yerli yerine tam oturur. Güle güle kullanın.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Montaj yapıldı. Sorunsuz tüm vida delikleri birebir oturdu. Gitarın bazı farklı ihtiyaçları olduğundan dolayı lutiyere götürdüm. Şuan kusursuz durumda. Lutiyerde el işçiliği ile boyanmış zannetti pickguardımı. Çünkü öyle duruyor püskürtme boya ile yapıldığı için. Bazı yerleri pütürlü ve kabarcık olmuş yerler var boyada ancak elim çalarken hiç temas etmediği için bir problem olmadı. Sonuç olarak şuanda çok mutluyum. Süper kondisyonda harika bir rg'm var daha ne olsun 🙂

IMG_20220706_194116.jpg
 
Firma bilgilerini vermeniz bence de yararlı olur. Çünkü bu tür şeylere ihtiyacı olan müzisyenlerin, işi doğru yapacak kişilere ulaşması her zaman pek kolay olmuyor maalesef.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Ah be hocam keşke bir ay önce açsaydınız şu başlığı:) Ben Solomüzik'den bunu bulup
IMG-20211026-WA0002.jpg
taktırabildim. Türkiye'de de başka satış yapan yer yok sanırım.
Normalde bu kadar renkli bir pickguard düşünmezdim ama gerçekten de yakışmış. Gitarı hareketlendirmiş. Fiyatı da gayet uygunmuş.
 
Belki de ilk bana yaptığı için uygun fiyat verdi ☺️ gerisini bilemem, ben sadece başımdan geçen olayı detaylı bir şekilde aktardım. Malum herşeye hergün zam geliyor.
 
Sizden sonra baskıya 2 kere kargoya bir kere zam geldi. Diye belirtti bana firma, buradan birkaç kişi fiyat sormuş haliyle bana verdiği fiyattan biraz daha fazla fiyat söylemiş bana verdiği rakam artık kurtarmıyormuş. Akadaşlar yanlış anlaşılma olmasın. Yani bütçesine uyan iş yapar ilk başta da zaten böyle şeyler ile karşılaşmamak için firma adı vs. Paylasmamistim. Ben sadece memnuniyetimi beyan eden başımdan geçen bir olayı aktardım. Gerisi sizin takdirinize...
 
Geri
Üst