Triac da Mesa modunda ses de clip olması..

Arkadaşlar telleri aşagı indirdigim zaman bu clip olayı olmuyor ama o zamanda ton çok kötü oluyor.. Ses resmen patlıyor clip li gibi geliyor , teller malum yukarı cekildigi zaman volume arttığı için bu patlama durumu da artıyor..

Triac kullanan arkadaşlar Mesa modunda bu problemi yaşıyorlarmı öğrenmek istedim..Keza Marshall modellemesinde hiç böyle bir problem yok , teller yukarıdada olsa aşağıdada olsa..

Gitarımız Emg 81 takılmış Jackson Randyrhoads X Serisi , Limiter mı kullanalım ? elimizde Boss Bass Limiter var ve kayda gireceğiz.

Ufak bir detay vereyim , Pasif ve yüksek çıkışlı Washburn A5 de bu sorun olmuyor teller yukarıdada olsa.. Acaba emg 81 sesi compressli mi veriyorda bu sorun oluyor , çünkü cubase de sese compress verince bu patlamalar daha da artıyor..

Teşekkürler...
 
patlama meselesi tarifinden anladığım kadarı ile yoğun compressor kullanıldıpında penalama ile duyulan pıt sesi gibi... Zaten distortion (hele mesa modellemelerindeki gibi ağır distortion) bir nevi sesi compression'dan geçirmektedir.

Önce şundan emin olun;
EMG'nin potansları 25k'lık mı?
Hani yanlışlıkla 500k'lık potans kullanılmış olmasın...

Bir de illa yüksek action mesaesi istiyorsanız; yüksek action'da ses potansını kısarak deneyin.
 
Geri
Üst