Kombo amfiyi kafa amfiye çevirmek

kombo amfiyi kafa amfi yapmak istiyorum. İstanbulda bunu yapabilecek biri var mıdır ? Benim elimden gelecek bişey değil sıçıp batırmam yüksek olasılık.
 
Selamlar, mesajı görünce yazmadan duramadım . Ben de benzer bir süreç yaşamıştım yıllar önce , sonra komboyu kesip biçmekten vazgeçip ahşapdan bir karkas oluşturup suni deri ile kapladım. Taşıma kulbunu da kendim yaptım, oldukça da işimi görmüştü.

Yani şunu demek istiyorum, amfinizin ne marka olduğunu bilmemekle beraber, şasinin bağlandığı vidaları çıkartacaksınız, arka kapağı sökeceksiniz, hoparlör bağlantısını çıkartacaksınız veya direkt lehimli ise lehimini alacaksınız, amfinin dış kabuğundaki tolex veya kaplaması ne ise onu sökeceksiniz, çok düzgün bir şekilde istediğiniz ölçüde herhangi bir ahşap atölyesine veya marangoza kestireceksiniz ( elimden gelmez dediğiniz için) , boyu kısaldıktan sonra taban kısmı tekrar üst kısmı ile birleştirilecek. (Ahşap tutkalı ve içerden birkaç bağlantı elemanı yeter)

Lambalı amfi ise lambaların amfinin tabanına çok yakın olmamasına dikkat edin, bir hava payı ve sonrasında rahatça lamba değiştirebilmek için bir mesafe bıraktırın.

Gene de kesip biçtikten sonra geri dönüşü yok.

Nacizane tavsiyem , bunun yerine dediğim gibi bir ahşap atölyesine suntadan, mdf veya osb levhadan çok basit bir çerçeve yaptırmanız , önüne ve arkasına nisbeten daha ince kapaklar kestirmeniz ve nihai ürünü kafa amfi olarak kullanmanız, kombo amfinizin kasasını da kabin niyetine veya eskiye dönüş için saklamanız, eğer hoparlörü satma niyetiniz yok ise.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Çok yol gösterici oldu. Teşekkür ederim. Bu yolu deneyeceğim. Olmazsa tekrar geri takabilirim gibi duruyor anlattığınıza göre. Kaplamasını sökmeyip (ince bir plastik tabaka gibi duruyor sanki sökerken parça parça olur gibime geldi) yeni bir kaplama bakıcam. Onu da nerden bulabilirim bilmiyorum ? Ama uğraşması zevkli olacak gibi.
 
Geri
Üst