Fernandes Gitarlar Hakkında

N

nicklessguy

Fernandes Revolver RP04 gitar hakkında bilgi almak istiyorum, revolver pro serisinden, sustainer'lı.. Bugün itibariyle sipari$ vermem gerekiyor, kafamda ibanez s470 vardı fakat stokta olmaması sebebiyle farklı gitarlara yönelmek zorunda kaldım. S320'yi 700-750 YTL'ye, fernandes revolver pro rp04'ü 850 YTL'ye alabilme $ansım var. Çaldığım tarz genel olarak satriani, vai tarzı fakat blues'u da severim. Fernandes'te sustainer olması iyi bir artı fakat Fernandes gitarlar hakkında çok fazla bilgiye sahip değilim. Ibanez S320'nin donanımının sevdiğim bir model olan S470 ile aynı olduğunu fakat Endonezya üretimi olduğunu biliyorum. Ayrıca benim için köprü çok önemli, bolca whammy kullanırım, ZR tremolo çok ho$ bu açıdan. Fernandes RP04'te lisanslı Floyd Rose var deniyor.

Bu arada Fernandes'in belirttiğim modeli http://www.muzikaletleri.net/index.php?do=catalog/product&pid=18 1,300 ytl görünüyor, ben indirimli olarak 850'ye alabileceğim. Fakat kafamdan S'i atamıyorum, sizce ne yapayım?

Ayrı bir ba$lık açtığım için özür dilerim fakat sipari$i bu günlerde vermem gerekiyor. Te$ekkür ederim.
 
abi tarzın için sustainer gerekli sanırım, vai bolca kullanıyor, e floyd rose da var, ayrıca ucuza alacaksın, bence fernandes iyi bi seçim olabilir. önceden deneme şansın varsa dene fernandes i, çünkü benim de çalmışlığım yok, çalımı, klavyesinin rahatlığı hakkında bişe diyemiyorum.

ama şunu da söyleyeyim, sustainer ne kadar gerekli, yani sürekli vai çalacak değilsin, ayrıca blues da severmişsin, sonradan gereksiz birşeye dönüşebilir, sinir bozabilir...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Malesef çalma/deneme şansım yok, İstanbul'da DEC müzik'ten alacağım. Sustainer özelliği açıp kapanabilen bir özellik, fakat dediğin gibi vai tonunun dışında nasıl ses verir bilmiyorum, clean tonları nasıldır vs.. Ayrıca klavye kalınlığı/çalım kolaylığı da soru işaretleri arasında, youtube'dan izlediğim kadarıyla vai, satriani tonlarında çok iyi bir gitar, kilit sistemi fena değil gibi görünüyor. Ama yine de Ibanez aklımdan çıkmıyor, belirttiğim gibi kafamda S470 vardı, eğer Zuhal müzikte olsaydı direkt onu alacaktım, alırken de müzik dükkanı adı altında aldığım için %20 gibi bir indirimle alıyorum. Zuhal müzikteki çalışanlar yeni kafilenin ne zaman geleceği konusunda net bir söz söyleyemediler, "kriz var, belki çok gecikebilir" dediler. Sizce S320 ve S470(kore) arasında çok fazla fark var mıdır?
 
tabi ki sustainer açılıp kapanan bir özelliktir. ama şunu belirtmeliyim, manyetik yada sustainer, her ne olursa olsun, çalışır durumda bulunmasa da, teller üzerinde manyetik alan oluşturduğundan sesi etkiler, bu yüzdendir ki çok sağlam dist. almak istenen gitarlarda neck manyetiği bulunmaz..

tabi ki s320 ve s470 arasında fark vardır (görünüşte aynı gibi olsalar bile). zaten görünüşte aynı olmaları pazarlama stratejilerindendir. s470 kore yapımıdır ve s320 den işçilik bakımından daha kaliteli ve dolayısıyla daha sağlamdır.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Anladım, peki sizce 2-3 ay bekleyip S470'i mi, piyasa fiyatının 300 ytl altına Fernandes Revolver Pro'yu mu yoksa hemen alabileceğim S320'yi mi almalıyım? Ayrıca youtube'da Alejandro Regal adında revolver pro sahibi biri whispering a prayer'ı hatasız çalmış, tavsiye ederim :=)
 
bence s 320 yi hiç düşünme. bu arada fernandes nerede üretilmiş, onu da bilmek gerek, sonuçta denemeden alacaksın eğer onda karar kılarsan.

sanıyorum sen s470 i epeyce seviyorsun.:)
eğer gelecekse dışarıdan, al derim s 470 i, madem onu seviyorsun..

bence sustainer işine girme hiç..

bi de bütçen ne kadar bilmiyorum ama, japon yapımı bi ibanez de alabilirsin, şayet onu da ucuza alabileceksen. kalite olarak çok daha tatmin edici olur..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Ucuza alabileceğim gitarlar sadece Dec Müzik'teki gitarlar. Onlar da Carvin, Fernandes, Musicman ve Dean :] hepsi gayet kaliteli, sağlam markalar fakat Carvin'in veya Musicman'in en alt sabit köprülü olmayan gitarının %30 indirimli fiyatı bile bütçemi aşıyor. Zuhal Müzik'teki gitarlarlardaki indirim %20 civarında, dolayısıyla japon prestige modeller bütçemi aşıyor. Yakalamaya çalıştığım ton Satriani tonu diyebilirim. Ayrıca bu S320'den neden uzak durmalıyım sizce?
 
s 320 endonezya yapımı olduğu için, çok kaliteli bi işçiliğe sahip değil, kullanılan ağaç daha düşük kalitede ve üzerindeki manyetikler bu tarz parlak tonlar alabileceğin manyetikler değil.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Köprü ve sap manyetikleri aynı bildiğim kadarıyla, fakat işçilik konusunda sizin fikrinize katılan çok fazla kişi var, doğruluk payı olduğunu düşünüyorum. Keşke S470'lerin ne zaman geleceği hakkında bilgim olsaydı, acaba bu forumda Zuhal Müzik'ten tanıdığı olan veya orada çalışan biri var mıdır?
 
bende fernandesin 77 japon gitarı var maple klavye falan ...cok usta bi blues gitaristi fenderden elde edemeyecegim tok tonlar oldugunu soylemisti bende o sekilde almıstım...gayet memnunum yani cok farklı bi gitar...yenileri nasıl bilmiyorum ama sana benimkinin fotorafını gonderebilirim
 
fernandes ilginç bir gitar floydlu olanlarını beğenmiyorum.Schecter içinde aynı durum sözkonusu.
bu iki gitar markasıda fiyat kalite oranı yüksek aletler üretiyor.tabi bir musicmanle kıyaslanmaz.satch tonu için en hesaplı prestige ibanez alıp dimarzio paf pro modifiyesiyle verim alabilirsin.ayrıca js modelinin sap profili diğer ibanezlerden farklı olarak biraz daha kalınca ve geniş ölçülüdür.yani fenderle ibanez arası.ibanezde de s serisinin bazı modelleri bu profile yakındır.fernandes sutainer arkadaşın dediği gibi çok fazla kullanılan bir alet değil yani en azından vai satriani tonu için gerekli değil.zaten alacağın gitar kaliteliyse yeterince sustaini olur.çok fazla uzun sustain zaten gereksizdir kanımca.aslında mühim olan bu adamların tonlarını yaklaşmak :D tabi bu ayrı bir konu.sustainer takılı bir gitar genelde özel şarkı amaçlı kullanılan gitarlar olmuştur.yani ana gitar olarak kullanılmazlar.
 
Cevaplar için teşekkür ederim, maalesef Prestige bir Ibanez bütçemi aşıyor. Sanırım stoklara gelmesini bekleyip S470 alacağım. S470 hakkında neler düşünüyorsunuz?
 
Fenandes gitarlardan senin dediğin değilde elite modeli cok hoşuma gidiyor. Çoğu core grubun bu gitarı kullanmasında da fikrimdeki katkısı var tabiki :) ama daha bugun s320 çaldım gitar çok hafif ve benim corttan bile kötü geldi ama bilemiyorum belki kendi gitarıma alışmamdan kaynaklanıyodur. Ama seçenekler doğrultusunda s470 al derim.
 
s 470 çokta iyi bir gitar diil (bende var) görünüşü ve kullanımı rahat olsada sesi pek tatmin edici değil kesin manyetik takviyesi gerekir yani direk satriani tonu alamazsın gitardan ama fernandes i aldığın zaman sesi büyük ihtimalle tatmin eder seni ve ucuza aldığın için 2. el olarak rahat elden çıkarırsın.
 
fernandes marka bi gitarın 2. el alıcı bulma potansiyeli bence ibanez e göre daha az. benim ibanezlerde en sevmediğim seridir s serisi, ama tekrar edeyim, diğer uzakdoğu gitarlara nazaran kalitelidir. bir de "satriani tonu" konusu var, o ton en kaliteli preamp, lambalı kafa+kabin, efektör kombinasyonları kullanılarak elde ediliyor, gitarın etkisi yok mu, tabi ki var, ama gitar seçiminde bundan satch tonu alabilir miyim alamaz mıyım sorusu, mantıklı bi kriter olarak durmuyor.

ben s470 i tavsiye ederim...
 
Geri
Üst