Wall-E

Pixar Studios'tan gene aşmış, yardırmış, kolu bacağı sokmuş bir animasyon şaheseri.

2750_WALL_E_Preview_Image_1186184869.jpg


Dünya kirlilikten yaşanamaz hale gelmiş, insan ırkı ileri teknoloji ürünü uzay gemileriyle Uzay'da takılmaktadır boş boş. Dünya'yı temizleme görevi ise Wall-E denilen küçük robotlara verilmiştir. Ama bu Wall-E'lerden yalnızca bir tanesi hala aktif olarak görev yapmaktadır ve Dünya'da yalnızlık çekmektedir.
Bir gün, geminin biri Dünya'ya iniş yapar ve yeryüzüne Eve adındaki araştırma robotunu bırakır. Bu gelişmeden sonra, Wall-E'nin sıradan yaşamı tamamen değişecektir.

Konusunu da kısaca böyle özetleyebiliriz sanırım. Senaryosu, küresel ısınma ve tüketim toplumu sorunlarına göndermeleri ile zaten yeterince dikkat çekiyor. Ama ben esas karakter ve mekan modellemelerine hasta oldum. Robotların dizaynları, makinelerin işleyişleri, mekanlardaki küçük ayrıntılar insanı hayran bırakacak cinsten. Cidden çok beğendim. Millet neler yapıyor diyorsunuz izlerken. Az diyaloğa rağmen sıkıcı da değil. Zaten Wall-E çok sevimli, sadece onu seyrederken gülersiniz diyorum. Kesinlikle tavsiyemdir.

wall_e_eve.jpg


wall-e_2.jpg
 
pixardan ne çıksa yerim de bu filmle aştılar artık. görselliğin görkeminden çok bu sefer anlattıkları hikaye inanılmazdı. tüketim toplumuna, küreselliğe, teknolojiye dair alt metinler, çeşitli bilimkurgu klasiklerine göndermeler ve ön planda müthiş saf ve güzel bir aşk hikayesi... çok çok güzel ve etkileyici bir film. küçük küçük her hatırladığınızda yüzünüzü güldüren o kadar çok akılda kalıcı sahnelere sahip ki. dvd si de var artık tekrar tekrar izlerim bunu ben.
 
Pixar'dan müthiş bir animasyon daha. Film inanılmaz hoşuma gitti, çok keyifli, çok eğlenceli, benim gibi animasyon seferlere tavsiye ederim. O kadar başarılı bir yapım ki bence, yapımcılar robotların sanki birer insanmış gibi ruhları olduğunu çok iyi işlemişler.
 
eskiden bu robota benzer bir robotun olduğu bir film vardı.polis departmanı için yapılan robotlardan biri kaçıyordu filmde.birileri de yardım ediyordu. polis akademisin de ki mahoney vardı.hatta türk filmin de oynamıştı bir kaç yıl evvel. bi imbd ye bakayım aslında kafama takıldı lan.
 
4 kere izledim yine izlerim hic bikmadan, Wall-E nin masumiyeti o guzel gozleri beni her seferinde eritiyor:)
 
Geri
Üst