Beste Bankası Nedir ne işe yarar?

Hala bilmeyenler olabilir düşüncesi ile bu yazıyı buraya tutuşturmanın faydalı olacağını düşündük.




Beste Bankası bir internet sitesi değildir.


Öncelikle hepinize merhaba demek istiyorum.


Neredeyse bir yılı doldurmak üzereyiz ve hala Türkiye'de eşimiz benzerimiz yok.


Bundan gurur duyuyoruz.


Biz gurur duyuyoruz da bazıları hala Beste Bankasının tam olarak ne olduğunu anlayamadığı için "Nesi ilk?" diye elbette soruyor.


Herkese tek tek anlatma imkanı olmadığı ve böyle bir durumun yoruculuğu ile asıl işimize odaklanamama riskini de göze alamadığımız için bu yazıyı buraya tutuşturmakta fayda gördük.


Beste Bankası, alelade bir internet sitesi değildir.


Beste Bankası, 40 yıllık müzikal geçmişi olan bir müzisyenin oluşturduğu, 2005 yılından bu yana müzik sektöründe yapımcı olarak hizmet veren ST Yapım Müzik Film Tanıtım ve Organizasyon Şirketinin 2021 yılında Beste Bankası marka tescilini de alarak hayata geçirdiği bir platformdur.




Herkese eşit imkanlar sağlamayı amaçlar.


Beste Bankasında elitizime yer yoktur.


Beste Bankasında herkese ücretsiz ve sınırsız hizmet verilir.


Beste bankası, şarkı sözü yazarları ve besteciler için bir nevi "Sahibinden com" sitesi görevi görür. Eserini ekler ve satışa sunarsın.


Beste Bankasında bir eleme veya iyi kötü gibi sınıflandırma olmaz.


Herkes dilediği bestesini ve şarkı sözünü, dilediği ücreti belirleyerek satışa sunar.




Beste Bankasında hangi başlıklar var ve neler yapılabilir gelin birlikte başlıklara göz atalım.




Beste Al Beste Sat



Sitemizin var oluş amacı beste satmak ve sitemizden beste alınmasını sağlamaktır.


2017 Yılında, Beste Bankasının ilk filizlendiği günlerde, kurucumuzun bu platformu hayata geçirmesini sağlayan şey bestecilerin (ünlü ünsüz) stüdyo stüdyo dolaşıp ellerindeki besteleri aranjörlere müzik yönetmenlerine beğendirmeye çalışmaları ve bu şarkıları ünlülere veya piyasada iş yapan şarkıcılara ulaştırma çabaları olmuştur.


Ünlü bir besteci ile kurucumuzun arasında geçen diyalogda şirket sahibimiz "Keşke bir yer olsa, insanlar eserlerinizi dinlese ve beğendiklerini alsa, siz de böyle stüdyo stüdyo dolaşmasanız. Sizler üreten ve değerli eserler ortaya koyan sanatçılarsınız, insanlar sizin peşinizde olmalı" demiş ve o ünlü bestecinin "Nerede be oğlum, biz böyle kapı kapı dolaşmasak adımız anılmaz, bu piyasada herkes tanıdıklarıyla iş yapar" cevabı durumu bütün gerçekliği ile ortaya koymuştu.


O an aklına gelen fikr ile " Şöyle bir beste bankası olsa, herkes oraya bestelerini eklese, merak eden oradan bestelere ve sizlere ulaşabilse, sizler de kapı kapı dolaşmasanız" demiş ve "Ah, nerede be oğlum, beste internetten satılmaz ki " cevabını almıştı.


İyi de bundan belki on yıl önce yemekte internetten alınmazdı ama şimdi hepimizin bildiği malum internet sitesi sayesinde hepimiz evimize yemek siparişi yapmıyor muyuz? Hepimiz kıyafetten ev aletlerine kadar her şeyimizi internetten almıyor muyuz?


Bu fikrin 2017 de filizlenmesi üzerinden geçen yıllarda internet alışverişi daha fazla hayatımıza girdi ve sonunda pandemi ile evlerimize kapanmak zorunda kaldığımızda internetten alışveriş neredeyse hayatımızın bir parçası oldu.


Mayıs 2021 de resmen hizmete giren Beste Bankası bu gerçek üzerine bıkmadan usanmadan aralıksız neredeyse bir yıldır reklam vererek ve belki de henüz farkında olmadığınız pek çok dalda sizlere hizmet vererek internet üzerinden beste satılabileceğini ispat etti.


Beste Bankası, beste satışlarını sizleri motive etmek için hiç kulanmadı ve size hiç "bir ünlüye bestenizi veririz, ona buna tanıtırız" vaadleri ile umut satmadı.


Beste alışverişi besteci ile beste alan arasında bir ilişki olarak kaldı.


Siz, malum yemek satış sitesinin "bugün bilmem ne restoranı 230 hamburger sattı" dediğini duydunuz mu?


Mantık ortada.


Eserlerinizi ücretsiz ve sınırsız ekleyin, tanıtın.


Eserleriniz, sizin dükkanlarınızdaki ürünlerinizdir.


Artık, "Beste, Beste Bankasından alınır" diyebiliriz.


En yakınınıza sorsanıza "internette kazak nereden alınır" diye.


Bir sürü sanal mağaza adı verecektir.


Haydi bir de müzisyenlere sorun bakalım "Beste internette nereden alınır?" Cevap: YouTube mu? Yoksa kişisel Instagram hesapları mı?


Ama ya bu kişiler kurumsal değil ki.


Ona bakarsanız özel Instagram hesaplarından da terlik, pantolon alınır hatta yemek de söylenir değil mi?


Biz kurumsalız.


Bir şirketin sanatçı platformuyuz.


Bu sebeple önce güveniliriz.


Bestecinin bestesini izni olmadan satmayız.


Alıcı, besteyi almak istediğinde ücretini şirketimize yatırır.


Besteci, muvafakatnameyi vermeden parasını, alıcı, parayı yatırmadan muvafakatnamesini alamaz.


Yani güven ön planda.




Şarkı Sözü Al Sat


Söz yazarları, bestecilerin (bizce) doğal ortakları ve bestelere anlam kazandıran içeriklerin üreticileridir.


Söz yazarlarının pazarı bestecilerin pazarlarından daha dardır çünkü söz yazarlarının pek çoğu besteci değildir ve müzikal eserler ortaya koyamazlar.


Buna rağmen pek çok besteci aynı zamanda söz yazarıdır.


Beste Bankası olarak biz, söz yazarlarını göz ardı edemezdik.


Nasıl ki; İnsan, doğal yapısında tek bacaklı düşünülemezse, şarkı da tek bacaklı olamaz.


Beste, sadece müzikten oluşabilir ki; buna enstrümental denir ama enstrümental şarkı olmaz.


Şarkı varsa söz mutlaka olur.


Peki şarkı sözü yazarları nasıl para kazanır?


Bunun bir iki yolu var elbette.


Birincisi, adından da anlaşılacağı üzere şarkılara söz yazarak, ikincisi ise bu şarkı sözlerinin birileri tarafından herhangi bir yerde (bu bir şiir albümü olabilir veya bir şarkının arasında okunan şiir) seslendirilmek üzere satın alınması ile.


Bu iki yöntemin dışında biz bir yöntem daha geliştirdik




Şiir oku/Okut



Söz yazarları eserlerinin satılmasını beklerken, bu sözleri kendileri okuyabilir veya Beste Bankasından temin edecekleri profesyonel seslere okutabilirler.


Bu şiirlerin altına yine Beste Bankasından temin edebilecekleri enstrümental müzikler ekleyebilir ve bu şiirlerini ücretsiz Pro Alan Üyeliği ile dijital müzik kanallarında (Spotify iTunes vb.) yayınlatabilirler.


Böylece eserleri yayınlanmış olacağı için, Mesam, MSG gibi meslek birliklerine üye olabilirler ve telif hakkından faydalanarak gelir elde edebilirler.


Dahası Pro Alan Üyeliği ile ST Yapım yapımcı payının %75 ini kazanmayı hak ederler.


Yine Pro Alan Üyeliği ile şiirlerine enstrümental fon müziği eklenerek, videolarda şiirlerini yazı akışı ile sergileyebilir ve dijital gelirlerimizden hak elde etmeye başlayabilirler.




Beste Yaptır



Şarkı sözü yazarlarımız dilerlerse Beste Bankası üyelerinden oluşan "İş Birliği" yapmayı kabul ettiğini belirten bestecilere şarkı sözlerini gönderebilirler ve bestelenmesi için öneride bulunabilirler. Besteciler eğer kendilerine hitab eden şarkı sözlerini bestelemeyi kabul ederlerse, ücretsiz olarak bu sözleri bestelerler.


Bestelenen eserler iş birliği kapsamında her iki tarafın belirlediği bir ücretle satışa sunulur ve satış sonrasında besteci ve söz yazarı geliri eşit olarak paylaşır.


Böylece yeni eserlerin meydana gelmesi ve her iki tarafın da kazanç elde edebilecekleri bir durum söz konusu olur.




Biz, Beste Bankası olarak ihtiyaç duyulan tüm hizmetleri vermek üzere pek çok dalda imkan sağlıyoruz.




Eser Tasdiki



Besteci ve söz yazarlarının en fazla dikkat etmeleri gerektiğini düşündüğümüz konu ise eserlerinin tasdikli olmasını sağlamaktır.


Bildiğiniz gibi fikri sanat eserleri hırsızlığa en müsait olanlarıdır.


Direkt olarak bire bir çalınmasının yanında, bir kısmının (esinlenme adına) kopyalanması her zaman mümkündür.


Bu sebeple eser sahipleri herhangi bir yerde eserlerini paylaşmadan önce mutlaka kendi adlarına eserlerini tasdik ettirmeleri gerekmektedir.


Pek çok tasdik yöntemi mevcuttur ancak en güvenilir olanları noter ve dijital tasdik dir.


Günümüzde noter ücretlerinin çok yüksek olmasından ötürü pek çok kişi eserlerini tasdik ettirmemekte ve aslında çok da güvenilir hatta yasal bir koruyuculuğu olmayan şekillerde YouTube da yayınlamak (nasılsa bu tarihte ben yayınladım bu kanıt diye düşünerek) Mesam, MSG ye kayıtlı diye güvenerek kendini güvende hissetmektedir.


Ancak unutmayınız ki siz YouTube a koymadan bir dostunuza (veya düşmanınıza) dinlettiniz ve o gidip noterden tasdik ettirdi veya dijital tasdik yaptırdı.


Bu belge YouTube da, Mesam ve MSG de eserin sizin üzerinizden onun üzerine geçmesine yeter de artar bile.


Bu sebeple biz, Beste Bankası olarak, Esersenin.com sitesi ile iş birliğine girdik.


14 TL den (eser başı) tasdik yaptırmanızı sağlamış olduk.


Mutlaka eserlerinizi tasdik ettiriniz ve güvenle yayınlayınız.




Nota Yazdır



Bestecilerin eser tasdik ettirmelerinin bir başka yolu da notalarını yazmak ve notları ile müziklerini, varsa sözlerini sabitleyerek eserlerini tasdik ettirmektir.


Bunun dışında, eserlerin bir müzik grubuna çaldırılmasında, aranje edilirken aranjör tarafından okunmasında yazılan notanın doğru olması çok önem taşır ve icranın doğru yapılmasının en büyük yol göstericisi olur.


Aynı şekilde, doğru yazılmayan bir nota ile eser tasdiki yapılması eserinizin orijinal halini yansıtmayacağı için büyük risk taşır.


Biz, Beste Bankası olarak, konservatuar mezunları ve profesyonel müzisyen ekibimiz ile en doğru nota yazma hizmetini vererek sizlerin bu ihtiyaçlarınızı karşılıyoruz.




Dijital Kazanç


Gelelim hem bestecilerimizi hem söz yazarlarımızı yakından ilgilendiren konu olan dijital kazanca. Nedir dijital kazanç?


Bu terim ile ilk akla gelen dijital, Bit Coin gibi bir para çeşidi olsa da hiç bir alakası olmadığını söyleyerek açıklamaya çalışayım.


Biz, Beste Bankası olarak dijital bir platformuz ve eserlerinizi de dijital platformlarda satıyoruz. Dahası eserlerinizi dijital müzik kanallarına göndererek oradan dijital dinlenmeler, indirmeler sağlıyoruz.


Bu dinleme, indirme ve benzeri şeylerden de telif hakkı topluyoruz.


Bu dijital mecralardan topladığımız gelire biz Dijital Kazanç diyoruz.


Siz, beste satışı için burada bulunuyorsanız, sizin kazancınız, eserinizin kullanma bedelini almak ve bundan kar etmektir, ancak sitemizde bir de Pro Alan Üyeliği mevcuttur.




Pro Alan Üyeliği


"Nedir bu pro alan üyeliği yine bizden para almak için kılıfına uydurulmuş bir tuzak mı?"


Evet, ilk bakışta mantıklı bir beklenti.


"Tüh! Bizim aklımıza gelmedi."


Şaka bir yana, bu düşündüğünüzün tam tersi desem inanır mısınız?


İnanmanıza gerek yok açıklıyım.


Biz, 2005 yılından bu yana hizmet veren, profesyonel, yasal bir yapım şirketiyiz. (ST YAPIM)


Bu platformda ise hem amatör hem profesyonel binlerce besteci, söz yazarı mevcut ama bu besteci ve söz yazarlarından sadece bir kısmı Pro Alan Üyesi.


Çünkü Pro Alan Üyesi olan besteci ve söz yazarı ST Yapım şirketi ve dolayısı ile Beste Bankası ile Mesafeli Satış Sözleşmesi kapsamında, çok ciddi yapımcı-sanatçı sözleşmesini kabul edip, resmen profesyonel bir anlaşma yapmış oluyor.


Besteci ve söz yazarı, Türkiye Cumhuriyeti 6502 sayılı mesafeli sözleşme gereği iki taraflı bir sözleşmeye imza atar ve eserlerinin eser işletme hakkını yapım şirketimize devrederek bundan gelir elde edilmesini ve yine bu sözleşme kapsamında doğacak tüm telif gelirlerinin yapımcı hakkı olanından %75 ini alacağının garantisini almış olur.


Artık bu üyemiz ile üyelikleri dışında iş ortağı olmuş oluruz.


Durum böyle olunca, burada üye artık Pro Alan Üyesi olur ve kazanç elde etmeye başlar.


Kısacası bu üyelik ücretsizdir ve aksine biz ücret almadığımız gibi ortaklarımıza ödeme yaparız.




Eser işletme hakkı



"Bu sözleşme ile tüm haklarımız elimizden alındı nasıl bir iş bu?" dediğinizi duyar gibiyim.


Merak etmeyin tüm haklar sizindir ve eser sahibi olduğunuz müddetçe de sonsuza dek sizin olarak kalmaya devam eder.


O zaman şöyle anlatmaya başlayalım.



Eserlerinizin dijital müzik mağazalarında yayınlanması için (Türkiyede) mutlaka bir müzik yapım şirketi tarafından çıkarılması gerekmektedir.


Eğer kendinize bir müzik yapımcı belgesi alırsanız o zaman sorun yok.


Bu eserleri, müzik yapım şirketinin temsil etmesi için de mutlak surette yapımcılara eser işletme hakkını devretmeniz zorunludur.


Eser işletme hakkı, adı da üzerinde olduğu gibi eserlerinizi tüm dijital mekanik mecralara eklemek ve doğacak tüm gelirleri toplama yetkisinin olması demektir.


Eser işletme hakkı için Beste Bankası Pro Alan Üyeliği sözleşmesini okuyup anladıktan sonra dolduracağınız form vasıtası ile, sizden form yolu ile aldığımız tüm bilgiler ve şartlar koşulları kabul ettiğinizi bildiren mail vasıtası ile, sizin beyanlarınız ve yasal sorumluluklarınız ışığında biz, eserlerinizi dijital platformlara gönderir ve gelir elde ederiz.


Bu gelirler yasal olarak bize (yapımcıya) aittir ancak Pro Alan Sözleşmesi kapsamında siz, bize şarkılarınızın gelir elde etmesi için eser işletme hakkını devrederken, biz de size yapımcı hakkımızın %75 ini devretmiş oluruz.




Biz sizleri en az sizler kadar düşünmek mecburiyetindeyiz.



Çok mu iddialı geldi bu söz?


İnanın iddialı değil.


Bu olmazsa olmaz bir durum Beste Bankası için.


Bu sistem tamamen kazan-kazan prensibi ile çalışır.


Besteler belki bir kaç ayda bir kaç tane satılır ama dijital platform gelirleri her tıklamayla, indirmeyle her an çoğalır.


Bu da demektir ki; sizleri ne kadar çok bilinçlendirir ve bu sektörün işleyişini anlamanızı sağlarsak siz o kadar çok dinlenir, izlenir, indirilir hatta Spotify iTunes vb. platformların çalma listelerine girebilirsiniz.


Siz ne kazanırsanız, biz, onun bize düşen payının %25 ini alacağız.


Burada bir ortaklık söz konusu ve ortaklarımızın eserlerinin "hit" olması, "patlaması", kitlelere ulaşması en büyük başarımız olacaktır.




Spotify Artist


Biz (ST Yapım-Beste Bankası), pro alan üyelerimizin resmi yapımcısı olarak, eserlerinizi tüm müzik mağazalarında paylaşıyoruz.


Bunlardan günümüzde en popüler olan Spotify'in sanatçılar için Spotify özelliğinden faydalanmanızı da sağlıyoruz.


(En az) 3 Eseriniz Spotify de yayınlandıysa veya yayınlandıktan sonra Spotify'a müracaat edip profesyonel sanatçı onayınızı rahatlıkla almanızı sağlıyoruz.


Almanızı sağlıyoruz dememdeki kasıt şu: Zaten en az 3 eseriniz Spotify da yayınlandıysa buna hakkınız var ancak biz sizlerle devamlı iletişim içinde olduğumuzdan, sizinle bu işlem sürecini kısaltabiliyor, tanıtımlarınızı ve eserlerin Spotify editörlerine tanıtılması aşamalarınızı üstleniyoruz. Sizleri Spotify çalma listelerine sokmaya ve Spotify Algoritmasının dikkatini çekebilecek eserleriniz için sizlere bilgilendirmeler sunmaya çabalıyoruz.


Bu aşamada bizlerden çok sizlere görev düştüğünü hatırlatmakta fayda görüyorum.


Sizler eserlerinizi ne kadar çok tanıtırsanız, eş, dost, akraba demeden, onların Spotify listelerinde, diğer popüler eserler arasında eserleriniz yer alırsa algoritma sizi o kadar çabuk fark edecek ve o kişilerin zevkleri doğrultusunda sizin eserinizin de varlığını aynı tür müzik dinleyenlere önermeye başlayacaktır.


Böylece organik olarak dinleyici kitleniz yükselecek ve dinlemelerinizle orantılı, kazancınız da artacaktır.




DemoMatik



Amacımız bir değil gördüğünüz gibi.


Besteci de olsak söz yazarı da en az iki amacımız olduğu kesin.


Biricisi, eserlerimizin satılması ve (gönül ister ki) ünlü birileri tarafından okunması.


İkincisi ise eserlerimiz beklerken değer kazanması.


Adımızın sonunda "Banka" olması, eserleri gönderdikten sonra bekleyip faiz geliri almanız anlamına gelmiyor.


Biz, para üzerine çalışıp, mevduat sahiplerine faiz ödemiyoruz.



İşin şakası bir yana, gerçekten bazı insanlarda buna benzer beklentiler olduğuna şahit olmadık değil.


Neyse.


Banka olmamız eserlerinizi güvenle biriktirdiğiniz bir ortam ve sizin kendi çabalarınızla size açılan kazanç kapılarından girip eserlerinizi yükselterek, bundan dijital gelir dediğimiz telif haklarınızı yükseltmenize imkanınız olduğunu belirten bir benzetmedir.


"İyi de bestem var bir sürü de şarkı sözüm var ben bunun satılmasını mı bekliyeceğim kazanç için?"


Elbette hayır.


Bu sebeple biz bir hizmet daha veriyoruz ki pek çok besteci ve söz yazarı bu hizmetimizden faydalanarak eserlerini çoktan dijital kazanca çevirdi bile.


Biz bu hizmetimize bir de espirili ad taktık. Banka Matik ten çağrışım olsun diye "DemoMaitk" dedik.


Nedir demoMatik?


Çok basit.


Artık günümüzde alışverişlerimizi internet sitelerinden yaparken ne yaparız?


Beğendiğimiz ürünü sepetimize ekler, alışverişe devam ederiz.


Sonra da ödeme alanına geçer, ödememizi yapar, aldığımız ürünlerin evimize gelmesini bekleriz ya, işte bu da tamamen aynı mantıkta.


DemoMatik
sayfamızda her bir enstrüman satın alınabilir bir ürün.


Örneğin bir besteniz var ve sesiniz çok güzel ama şimdi demo yaptıranız kim bilir kaç lira tutacak? Hiç üzülmeyin, canınızı da sıkmayın, ürünler orada sizi bekliyor.


Mesela bir gitar bir klarnet olsa şarkım ne güzel olur diye düşündünüz.


Tamam hemen canlı gitar seçeneğini sepete ekleyin, ardından bakın biraz aşağıda klarnet seçeneği var, onu da eklediniz sepetinize, başka bir enstrüman daha mı düşündünüz?


Ekleyin, eğer bütçenizi aşıyorsa çıkartın sepetten.


Ödemeyi yapın, şarkınızı mırıldanın ve gönderin.


Demonuz 3 gün içinde hazırlanır ve size gönderilir.


"İyi de ben nasıl okuyacağım, başka şehirdeyim?"


Hiç sorun değil, yaşadığınız şehirde bir arkadaşınızın belki home stüdyosu vardır, belki de o şehirde bir saatliğine kiralayabileceğiniz profesyonel bir kayıt stüdyosu vardır.


Bizim gönderdiğimiz alt yapının üzerine okuyun ve okuduğunuz ses kayıdını bize gönderin.


Biz mixini masteringini yapalım.


Hemen bunu dijital müzik kanallarına göndermek ister misiniz?



Hoşunuza gittiğini görür gibiyim.


Bir sorun var. "Benim sesim güzel değil ki ben şarkı okuyamam" mı diyorsunuz.


Düşündüğünüz şeye bakın.


Biraz daha aşağıya inin, bakın orada erkek solist- kadın solist seçeneği olan ürünler var.


Seçin birini biz şarkınızı hemen profesyonel solistlere okutalım size gönderelim.


Hemen dijital platformlarda yayınlayıp kazanca dönüştürelim mi?




Buraya kadar okudunuz ve sabır gösterdiniz



Farkındayım uzun bir yazı oldu ve buraya kadar bıkmadan, sıkılmadan okuduğunuz için minnettarım.


Bunca seçeneği olan komplike bir sistemde bulunduğunuzu belki de bilmiyordunuz ama sanırım şimdi tüm detayları ile konuya daha vakıf oldunuz.


Belki de tüm bunları biliyordunuz ama biz bilenlerden çok bilmeyenleri hedefleyerek Beste Bankasının sadece beste alıp satmaya yarayan bir sistem olmadığını, her ihtiyaca karşılık vermek üzere ince eleyip sık dokunan bir sistem olduğunu anlatmak istedik.


Biz, hayallerden faydalanmak ve sizlerin duygularınızı sömürmek için değil olmayan bir imkanı yaratarak herkese eşit imkanlar sunmak için bu hizmeti sağlamaya ve yaşatmaya çalışıyoruz.


Umuyoruz ki bu sistemin içerisinde sizin de faydalanabileceğiniz somut hizmetler vardır.


Beste Bankası vadetmez yapar.


Beste Beste Bankasından Alınır ve Satılır
www.bestebankasi.net
 
sounds-good-doesnt-work.gif
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
'' beste bankası bir internet sitesi değildir'' https://www.bestebankasi.net/ internet sitesi işte?

''Beste Bankası vadetmez yapar.'' parti kur oy verelim reis mi diyelim ne diyelim mahmut mu diyelim?
Sizi söylemler mi etkiledi? Beste Bankası sadece bir internet sitesi değildir. Bir yapım şirketinin sanatçı platformunun ara yüzüdür. Bu sebeple elbette kısmen haklı olmanıza rağmen burada söylenmek istenen alelade kurulmuş bir internet sitesi olmadığımız özelliğini belirtmek adına bu durumu vurguladık. Sizi ciddiye alıyoruz ve ikinci sorunuzu da yanıtlamak istiyoruz.
Bize herhangi bir şey demenize gerek yok. Siz, kendinize sorun, acaba Beste Bankası benim işime yarar mı, bir faydası olur mu diye. Eğer yanıt evet ise ne mutlu bize, çünkü biz kimseye "eserinizi ünlülere satacağız" diye çığırtkanlık yapıp vaatler vermiyoruz, biz eserlerinizi sisteme eklediğinizde eserlerinizi internet ortamında satıyor ve %15 hizmet bedelimizi alıyoruz.
Bu yorumu yaptığınız için özellikle teşekkür ederiz. Elbette biz de bu sayede kendimizi biraz daha iyi anlatma imkanına sahip oluyoruz. Her hangi bir şeyi karalamadan eleştirmek ve geliştirici fikirler sunmak medeni toplumun bir gereğidir. Teşekkür ederiz.
 
Geri
Üst