Guitar Pro Hakkında

Merhaba arkadaşlar.Ben aranıza yeni katıldım ve henüz gitara başlıyorum..Guitar pronun bana bu dönemde yardımcı olacağını düşünmüştüm ama pro yu indirdikten sonra hiçbirşey anlamadım..Size soracağım acaba şakıların tablarını nasıl bulucaz?Ve şarkı çalarken gitar sesini nasıl silicez.?
 
Neden tembelliğe itsin? Nota okumayı bilen adam nota okur çalar, tab okumayı bilen adam tabdan çalar. Bilmiyorsa her ikisini de öğrenmesini sağlayabilir bu program. Kötü yanı nedir anlayamadım?
 
Bir şarkıyı kulaktan çıkartmaya çalışmak daha iyidir. Tabdan çalarak tembelliğe alışır. Sanırım bu yüzden öyle bir şey söylemiş arkadaş. Haksız da sayılmaz.

Ama bir de olayın şöyle bir açısı var ilk başlarda kulaktan hiç bir şey çıkartamazken tabdan bakarak gitar çalmasını geliştirebilir.

Neyse iyi yönü de var kötü yönü de. Herkesin kendi seçimi ;)
 
Biraz araştırırsan eğer guitar pro tab packler mevcut.50-100mb civarı bir tab paketi indiriyorsun icinde sanatçıların klasörleri onun icinde de tablar var...Öyle sürekli internetten tab indirme yani indir bir tane sağlam pack icinde aradığını bul.Ama dikkat etmen gereken yan yanlış tablardır.Burda kulağını devreye sokup hangi tabın doğru yazılmış olduğunu dinleyip anlaman gerekir çünkü virtüözden tut çömez gitaristlere kadar herkes tab yazıyor :)
 
Hepimiz anamızın karnından absolute kulakla doğmadığımız için başlangıçta zararından çok faydası vardır bence. Arkadaş gitara yeni başladığını söylemiş. Kulaktan parça çıkarabilmesi için önce bazı şeyleri kavrayabilmesi gerekiyor. Devamında artık ne için çaldığına bağlı olarak ister nota öğrenir, ister tab indirmeye devam eder. Şu anda tutup da bir One solosu bakıp çalacağını düşünmüyoruz elbette.
 
ya arkaşalarında dedigi gibi yeni başlayanlara zararıda var yararıda ben pek tavsiye etmem açıkçası(günde 5 saat guitarpro da zmn harcayan birisi olarak :)) tabiki yeni başlayan birisi bu söylediklerimizi ne kadar dikkate alacak ki... bakmadan duramaz lk düşünce şöyle olur; parmak alıştırması yapacagıma zor bir şarkıyı çalarım parmaklarımı geliştiririm hem şarkı ögrenirim(ben bu şekilde düşündüm) düşünen de varsa olabilir ilk for whom the bell tools daha sonrada (parmak alıştırması yerine) master of puppets yapmaya başladım bas gitara başladıktan 2 ay sonra günde 5 saat kasıyordum.. neyse kendime geçtim ben guitarpro snn kararın ama fazla vakit harcama parmak alıstıormaları yap kolay gelsin!!!
 
sadece guitar pro üzerinden şarkılara çalışır egzersiz vs. yapmazsanız pek faydalı olacağını sanmıyorum :)

mygitar.com ya da ultimate-guitar.com dan parçaların guitar pro tabını indirip kullanabilirsiniz, kolay gelsin
 
Eğer yeni başlıyorsan sistematik biçimde parmak egzersizi yapman daha iyi olacaktır ki bu konuda metod kitapları çalışmanı öneririrm. Ha ama ben kesinlikle GP olmadan yapamam diyorsan, önce tekniği çalış,sonra o tekniği içeren şarkılar üzerine yoğunlaş(mesela hammer on pull of egzersizinden sonra Rock Bottom fena olmuyor ;) )
 
Abi zaten Guitar Pro şarkı çalabilmek/çalışmak içindir, eğer şarkı çalabiliyorsan GP'den yararlan ama sen daha işin başında adam gibi tuşe yapamıyorsan, hammer on basamıyorsan ilk önce bunlara çalış tabi :)
 
Guitar pro bence çok yararlı...Aklıma gelen melodiyi hemen taba döküyorum böylece unutmamış oluyorum ve yeni demolar yapmamda yardımcı oluyor...
 
Geri
Üst