Elektro bateri konusunda yardim

Merhabalar , elektro gitardan sonra yeni yeni davula geçmiş bi acemiyim ve bazı sıkıntılarım var davul konusunda ,derdimi anlatacak kadar bile bilgim yok sanirim, anlaşılması sorun olursa şimdiden uzgunum
(Ensturman roland td07kv) .
1. : HI hat pedalini ikinci bir kick pedaliymis gibi ayarlamak mümkün mü? Insturments kısmından sesini değiştirsem ve bastığımda kick sesini alsam da hı hat den de ayni sesi alıyorum , hı hat i kapalı hale getirip pedali twin mis gibi kullanmak istiyeoummmümkün mü bu modelde ?
2. Çalmak istediğim birçok şarkıda fazladan bir low floor tom var ; high Tom u mid Tom gibi ,midi floor ,floor tomu da low floor tom gibi ayarlayabilir miyim ,nasıl?
Aklima gelenler bunlar ,başkası olursa ekleyecegim
 
1. Bunu modül üzerinde ayarlayabileceğini sanmıyorum. Modül direk hi-hat ile kontrolcüsü arasında farklı bir ses ataması olanağı sunuyor mudur pek ihtimal vermiyorum.

2. seçeneği instruments kısmından istediğin sesi istediğin padlere atayarak yapabilirsin.


Ancak bu tarz işler için en kolay ve en sağlam yöntem MIDI bağlantısı aracılığıyla cihazı bilgisayara bağlayarak, ezdrummer 2, Addictive Drums 2 gibi VST ler aracılığıyla davul setini bilgisayar üzerinden kullanmaktır. Hem ses seçenekleri modüllere nazaran çok daha fazla, hem de ince ayar olayı çok daha kolay. Emin olmamakla birlikte hi-hat kontrolcüsünü belki bu programlar sayesinde kick olarak kullanabilirsin. Açıkcası benim twin pedalım vardı. O yüzden hi-hat pedalını kicke dönüştürmeyi hiç denemedim. :D Muhtemelen sen twin kick eksiğini kapatmaya çalışıyorsun hi-hat pedalıyla.
 
Hihat pedal 2. twin olur, ama sağ ayak tokmaklı kick, sol ayak sadece pedal , tatsız. Twin pedala gerek yok. Herhangi bir ekstra pad e monte edeceginiz kick i , ana kick pedal soket girisinden cekeceginiz seri kablo ile baglayıp kullanabilirsiniz.
20220821_012321.jpg
 
Son düzenleme:
Geri
Üst