Roland Gr-20 Hakkında bilgiler ..

Evet Arkadaşlar haftalar önce bir başlık açıp sorularımı sormuştum fakat kimseden yanıt alamadım zaten almayı da beklemiyordum çünkü bu alet fazla sayıda kişinin elinde yok .

Şimdi kısaca alet hakkında bilgi vereceğim. Ve yeni almak isteyenler yada bu aletle ilgilenenlerin soru işaretlerini giderebiliriz.

İlkönce ;

Roland GK-3 manyetik ;

Bu bir sinyal :arrow: midi dönüşüm ünitesidir .. Bu ne demektir ; Gitarınıza her vurduğunuzda bir ses dalgası üretir .. Ve bu ses dalgasının frekans fazı bizi ilgilendirecektir . İşte bu alet gitardan çıkan ses dalgalarını midi olarak alır ve aynen bir klavye görevi görür..

Manyetik olmadan çalışır mı
?

Hayır çalışmaz. Çünkü bu alet bir midi kontrol mantığı ile çalışır ama verdiğiniz sinyalleri tuşlardan alamayacağı için kendi ilave edeceğiniz bir manyetik ile sinyalleri alması gerekmektedir.


Manyetiği nasıl takarız ?

İsterseniz yapıştırarak isterseniz gitarınızda pickguard varsa onu delerek sabitleyebilirsiniz . Aletin içinden çift taraflı bantlar çıkmaktadır . Eğer yok ise herhangi bir yerden temin edeceğiniz bantlarda işinizi görecektir..

Manyetiğin yükseklik ayarı nasıl olacak ?

Bence en önemli noktalardan birisi bu . Manyetiğinizi gitara sabitlemek çok fazla önemli değil. Önemli olan frekansları alabildiği uzaklığa eriştirebilmektir..

Örnek ; Manyetiği yapıştırdınız si ve sol tellerinden çok net bir şekilde sinyal alınıyor fakat diğerleri çok az geliyor . Hemen altına bir destek koyarak tekrar yapıştırın tellere yaklaştıkça sinyalleri alacaktır .. Destek koyduktan sonra si la mi sol güzel fakat re ve kalın mi de mi problem var işte orada tel yüksekliğine girişin biraz indirdikten sonra mi ve re ‘nin yüksekliğini probleminiz hallolacaktır ..


Roland Gr-20 Hakkında ;

Gerçekten çok başarılı bulduğum hatta taktir ettiğim bir alet oldu.. Aletin içinde kendine ait birçok ensturuman bulunmakta ve kullanımı çok kolay .. İstediğiniz enstrumanı manuelindeki listeden seçiyorsunuz sonra aletten bulup delay reverb chorus vermek isterseniz verip write diyerek bank ınıza kaydedebiliyorsunuz ..
 
Geri
Üst