Timesailor

Grup 2001 yılında Ankara Atatürk Lisesi’nde, Apoplexy ismiyle bir lise grubu olarak kuruldu ve o zamandan beri şenlik ve festivaller de dahil olmak üzere pek çok yerde konserler verdi.İlk şarkıları ‘Arayış’ın, Zor müzik dergisinin compilation CDsinde yer bulmasıyla grup adını büyük bir kitleye duyurmuş oldu.Liseden mezun olduktan sonra farklı şehirlere giden grup üyeleri, aralarındaki mesafeye rağmen bağlantılarını koparmayarak, kendi besteleri üzerine yoğunlaştı.Grup, uzun bir sessizlikten sonra "Arayış" şarkısını da içeren yeni demoları "Sun of Paradise"ı kaydetmek üzere stüdyoya kapandı. Nisan 2006'da dinleyiciyle buluşan "Sun of Paradise" demo albümü, yurt içinde ve yurt dışında büyük ilgi topladı.

Vokalist Beren Öcal’ın gruptan ayrılması üzerine,rock müziğin yanısıra müzikal oyunculuk deneyimleri de bulunan Damla Özdemir ve Bulutay Güneş gruba dahil oldu. Apoplexy isminde yurt dışında pek çok grup olması sebebiyle, grup isim değiştirme kararı alarak, Timesailor ismini aldı. Kasım 2008'de "Arayış"tan sonraki ikinci single çalışması "Sonbahar"ı internet üzerinden çıkartan grup şu anda 2009 yılında yayımlamayı plandıkları albümün kaydı için stüdyoya kapanmış durumda.

Grupla ilgili gelişmeleri www.myspace.com/timesailorband adresinden takip edebilirsiniz.

Grup elemanları:
Damla Özdemir : Vokal/ Keman
Bulutay Güneş: Vokal
Yasemin Türkyılmaz : Klavye
Burak Kahraman : Gitarlar
Bahadır Arslan : Davul
Ozan Özgül : Bas


 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
Timesailor'ın yeni single çalışması "Sonbahar" çıktı!




Timesailor'ın uzun zamandır beklenen yeni single'ı "Sonbahar" çıktı. Miksajı Çağıl Şeker ve Güney Özsan (Post-Illusions Production House) tarafından yapılan 'Sonbahar' vokalistlerimiz Damla ve Bulutayla kaydettiğimiz ilk şarkı olma özelliğini taşıyor. Mastering'i Nightwish, Stratovarius, Apocalyptica ve Sentenced gibi grupların da albümlerine imza atan Finnvox Studios'da tamamlanan "Sonbahar"ı grubun lastfm, myspace ve facebook adreslerinden dinleyebilirsiniz.



www.lastfm.com.tr/music/Timesailor
www.myspace.com/timesailorband
www.facebook.com/pages/Timesailor/8923659643
 
Geri
Üst