Direct Out + Multi Track recording

R

ReRecording

Selamlar,
Son zamanlarda kafamı şöyle bir problem kurcalamakta, Delta 10/10 LT ses kartım var. Davul kayıdı yaparken her elemanı ayrı bir kanala kaydedip daha sonra tonlamasını ve mixajını yapmak istiyorum. Lakin hal böyleyken 4 stereo gruplu bir mixer ya da davul setindeki her mikrofon için bir pre-anfi kullanmak durumundayım ve bildiğiniz üzere gruplu mixerler pahallı sayılabilecek fiyatlarda. Öte yandan bazı mixerlerin tanıtımlarında "direct outputs for multi-track recording" ibaresi yer almakta ve fiyatları da makul sayılabilecek düzeylerde.

Ama, Direct out nedir?. örneğin Direct out kullandığımızda kanalın EQ katı devre dışımı kalmakta vs. vs.

Eğer konu üzerine fikirlerinizi ve bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim
Teşekkürler.
 
Direct out terimi -benim bildigim kadari ile- isaret EQ--> send/return-->fader'dan gectikten sonradir, yani EQ'yu devre disi birakmiyor..Direct out denen meret "sub-group"lanmamis sestir, yani kick ise kick, trampet ise trampet..Ote yandan ornegin mixerde altolarin mikrofonlarindan gelen isareti subgrouplayip o subgroup'un cikisindan tek bir kanala aktarabiliyorsun. Yani direct out gelen tek bir sesin islenip cikmis hali.

selamlar
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Mulder çok teşekkürler,
Bu durumda davulun her kanalını ayrı ayrı tonlayıp herbirini ses kartının bir kanalına atıp kayıt yapabilirim mi demek oluyor. Zira dediğim gibi grup lu mixerler oldukça pahallı. Seni yanlış anlamadıysam Direct-Out lu bir mixer ve Patch-By la bu işi halledebilirim.
 
Patchbay sart degil ama dedigin gibi halledebilirsin. Ancak davulun aslinda mixer uzerinde tonlanmasi (eger DAW uzerine kayit yapiyorsan) oldukca gereksiz kacabilir, EQlama, reverbleme gibi islerini falan mix asamasinda yapsan daha iyi, 'undo' sansin var cunku :)

kolay gelsin
 
merhaba rerecording:

davul kaydı için 300-500 dolarlık her kanalın ayrı out u olan bir mixer işini görür diye düsünüyorum.örnegin behringer 18-32 de her mono kanalın birde outu var arkasında.(gerçi iyi bir mixer degil ama phonic alabilirsin.
 
Geri
Üst