Hukuki Bir Konuda Yardım (Enstrüman Alım-Satım)

Faizdeki dovizden kasttin 500 tl lik dovizse bukadar dusulmesi komik keza 2500 tl. Nakitim var dedin ve ustunu doviz bozup tamamladin.
Hem boyali gitari kakalamaya calis hem boyali deme zeytinyagi gibi uste cikmak icin cirpin hem zarar karsilayim dedim ii niyetliyim diye tepeme cik bide is bozulunca boyle cirkefles sende haklisin "sabaha mevzu var" diye aksamdan koparmaya tezgah acacak kadar bos vaktin var demekki ne diyim devam yardirin. Tektar solutorum elma almamlya satmaya yregi olmayan turlu oyunlar ceviren yazan sahsiyetler varsa delilli ispatli adil sekilde hersey konusulsun kendi korkularini bana maletmeye kalkmanin luzmu yok.


Bodom a gelirsemde sen 1750 lik oldum parasi fiyat cektigkm gitara 1 hafta sora 1500 e almaya calisip gel al mevzusuna ragmen yok yarin yok bugun dedigin icin bende bu fiyat, acil nakit lazim diye yoksa anlami yok o parayi odemediksem sonra bi anlami yok diye belirttim ben senden 300 at diye tutturmadim sen dugun parasi alocam enisteden falana cekince ele gitmesin madem maksadiyla soledigim fiyat gecerli olmasi icin isimin cozulmesi lazim yoksa gerek yok o fiyata dedim illa bana 300 at demedim sen illa bana o fiyata ver ama sugun bugun gelcem dedin diye yasananlar bunlar. Somuc olarak hem isim gorulmucek hemde bedavaya fgitar vericem.. alsaydin o fiyatlara suan bambaska konusurdun eminim.
Oğlum çok güzel yalan söylüyorsun ya. Gerçekten sanki sütten çıkmış ak kaşıksın. Keşke konuşma kayıtlarını otomatik silmeye ayarlamasaydın. Maşallah her detay düşünülmüş.
 
Herseyin kaydini tutmussun yayinliyosunda hani boyali dedigin tek biyeri niye yayinlamiyosun madem sen bana 1 kere bile boyali dicende burlarda paylasmadan durcan olemi?

ABİİİİİ BURAYI YA SONRADAN EKLEDİ YA DA DEV GÖZÜMDEN KAÇTI. Neyse ki, NEYSE Kİ bunlar hep konuşuldu ekran görüntüleri var. Havale günüm 21 Haziran, devamında yeni telefon aldım, Android - IOS geçişinden tüm Whatsapp kayıtlarım gitti.

ANCAK! kendisinin telefonunda her aramayı kaydeden program mevcutmuş (SS mevcut) ancak ne hikmetse benim konuşmalar BİR TÜRLÜ çıkmadı. Hatta ekran görüntülerinde önce bulacağım göreceksin diye giderken, "eğer çıkmazsa ben de olmadığını kabul ederim öyleyse" minvalinde konuşmaya başlıyor.

Bir de tam bana satmış olduğu gitarın Alsat abi tarafından ilanı sahibindene düştüğü tarihlerde @bodominheaven 'ın da değindiği "Silinebilir mesajlar" olayı var.

Bakın bir tarafta ben; ilanlarım ortada, açıklamaları belli, beyanlarım bildirdiğim yönünde, içine sinmeyen adamdan verdiği parayı TL olarak da değil, KUR FARKINI DA ÖDEYEREK geri alan ben varım.

Diğer tarafta her ses kaydını kaydedip bir anda benim kaydı kaydetmeyen, boyalı olduğunu bilmeden gitarı satan ama sonrasında boyalı olduğunu öğrenince beni dolandırıcılıkla itham etmeye kadar uzanan bir Efecan Gülsever var.

Ben uzatmıyorum, siz karar verin kiminle ticaret yaparken nasıl yaklaşmanız gerektiğine.

Ek* Bakın burası çokomelli, boyalı olduğunu öğrenme şeklini hiç anlatmadım sizlere. Alsat abiyi aradım, bizim nasıl bir ticaretimiz olduğunu sordu. Kendisi "ben karımda değilim eğer benim verdiğim para karşılanırsa sorun yok" temelli ifadeler kurdu, hatta benim hangi gitarı takasa verdiğimi sordu (muhtemelen yerine sayıp olaya çözüm odaklı yaklaştığı için ancak niyet okumak doğru olmaz) ve SONRASINDA BEN SÖYLEDİM "Abi vaktinde sana X bir ürün için teklif ettiğim SLX, hatta boyalı olan. Sen zor satılır diyip istememiştin diye.

Yani nasıl bir dolandırıcıymışım ben, o kadar dolanmışız ki başladığımız yere dönmüşüz, benim öğrenmesine vesile olduğum bilgiyi bana karşı kullanıp işi buralara kadar getiren bir ESKİOKUL arkadaş var karşımızda.


Ekran Resmi 2022-08-26 14.43.36.jpg


Saat 15:20, ufak ufak problemli olduğum herkeZ'den 1 kişi ortaya da çıkmadı kendisi de isim vermedi.
 
Son düzenleme:
Bende var 21 hazirandan beri her gorusmemiz bole bahanelere siginmam mekanlardaki berdus metalci ergen tayfalar gibi. Cclef sana gelince seni ln varligindan haberi olan yok forumda. Sen bence bisiler alim satim yapmadan dis kapinin dis mandali hesabi yirtik dondan belirme istersen noldu alisveris yapanlar cikinca biseymi satin almaya kalkcan benden? Bos yapmanin amaci ney acaba? Bak coluk cocuk mahalle agzina baglandi iyce yok sonradan ekledi bilmemne neyin ispati icerisindesin kime ne kanitlamaya calisiyosun anlamis degilim psikolojik sorunlarin varsa burasi cozum yeri yada kadinlar matinesi donen biyer degil. Solicegini soledin bende solicegimi soledimmi? Tamam daha sevuyene dusup bisey resmi bile atma gereksiniminde bulunmuyorum keza agzindan cikan sozcukler ettigin laflar kendini belli etti baskalarina dedigin iyi firsat yakaladim niye salcam pesini vb soylemlerinlede durusunlada tavrinlada belli ediyosun zaten ne oldugunu. Baskasi olsa adam yerine koyupda konusturmaz bile. "Ben boyali oldugun yeni ogrendim icime sinmedi vazgectim at hesabini atayim geri parani" der gecer sende hicbir hak idda edemezsin. Ha guzelce kalp kirilmasin ufak tefek mevzulardan die dusundugumden iyi niyetle yaklasayim demistim ama nerden bilcem gittigi mekanda kavga cikarip 2 bira parasini odememeyi planlayan tiplerden cikcagni herkezi kendimiz gibi iyi niyetli saniyoz ayni camiada ayni kulturdeyiz saniyoz ama agzindan cikani kulagin duymaz dusukcu bozuk agizli ve zihniyetli biri ile muhatapmisiz ne koparsam.kar koparamazsam itibar zedeleyeyim cunku o konularda sorunlarim var onlarada rahat ettirmeyeyim niyetinde birine ne anlatirsin.
 
Geri
Üst