Ölümlü-Pentagram Tab lazım

keşke internetin her yerinde aramak yerine biraz kulağınızı zorlasanız sizin için çok daha iyi olur. yapabilirsiniz. ben inanıyorum size. ama anlamadığım nokta ne duyduğunuzu anlamıyorsanız ben tab yazsam da nasıl çalacaksınız. tabletürü olan kolay parçalarla kulağınızı geliştirin derim
 
keşke internetin her yerinde aramak yerine biraz kulağınızı zorlasanız sizin için çok daha iyi olur. yapabilirsiniz. ben inanıyorum size. ama anlamadığım nokta ne duyduğunuzu anlamıyorsanız ben tab yazsam da nasıl çalacaksınız. tabletürü olan kolay parçalarla kulağınızı geliştirin derim
hocam teknolojinin getirdiği tembellik bu haklısınız tabi ancak herkes kulaktan çalmaya tâbi olacak diye bir kaide yok. Örneğin bu işi sadece hobi olarak yapanlar iki sevdiğim şarkıyı çalayım yeterli diyenler için tab mı daha kolay yoksa kulaktan çıkarmak mı birdaha düşünün :D
 
ben sadece tab a bağımlı olmayın demek istedim. tab a karşı değilim. ben de tab kullanıyorum. fakat bulduğum tablar genelde ciddi şekilde hatalı oluyor ve ne duyduğunu anlayamayan veya umurunda olmayan arkadaşlar yanlış şekilde çalıyor. eklemek istediğim diğer nokta "tabdan icraya kulak gerekmiyor" demişsiniz. ben ne duyduğunu anlamadan, sırf tabdan baktığı için standart re olan parçayı, standart mi den çalanlar gördüm. dediğim gibi sadece kendi görüşümü belirterek tab a bağımlı olmayın demek istedim. yoksa kim ne yaparsa yapsın bana ne
 
Tab'larla hiç işim olmadı ama bu kadar yazılınca beni de merak ettirdiniz. Şarkının mevcut tab sitelerinde bilgisi yok gibi ama daha sonra mutlaka bir ekleyen olur.

Web uygulamaları inanılmaz gelişti, bir kısmında yapay zeka desteği falan da var artık şaşırtıcı sonuçlar çıkıyor. Bu eklediklerim öyle mi bilemiyorum ama mesela akorlar için şu siteyi kullanıp çalmak pratik olabilir:

Şarkının midisini bulabilirseniz onu tab'a çevirmek çok daha isabetli olabilir, O şekilde bir araştırma yapmadım ama direkt youtube'dan tab'a çeviren var mı diye arattım şu sonuç çıktı:

Tabii çalmak istediğiniz gitarın tek olduğu bir youtube icrasını denerseniz daha sağlıklı sonuç çıkabilir. Audio midi dönüşümünde her zaman sıkıntı olabiliyordu, güncel olarak hiçbirini denemedim ama alternatif çözümler olarak eklemek istedim.

Ha bu arada tek gitar olarak kaydını bulamazsanız da Moises App: Müzisyen Uygulaması | Vokali Çıkarma ve dahası bu uygulama ile kanallara ayırmak mümkün diyorlardı, onu da ekleyeyim.
 
Son düzenleme:
eklemek istediğim diğer nokta "tabdan icraya kulak gerekmiyor" demişsiniz. ben ne duyduğunu anlamadan, sırf tabdan baktığı için standart re olan parçayı, standart mi den çalanlar gördüm.
Evet, tabdan icraya kulak gerekmiyor. Doğru tabı bulmak için gerekiyor. Şahsına münhasır çalabilmek için gerekiyor. Bunlar da zaten “herhangi bir müzik meraklısı” için fazlasıyla efor gerektiren şeyler. Bunları başarmayı amaçlayan adamın da sistemli çalışması, doğru eğitimler alması, doğru yönlendirilmesi gerekir. “İnanıyorumlara, zorlamalara” bırakmaz zaten arayışını.

Ama bahsettiğin üzere ne duyduğumuzu anlamadan senin yazacağın tabları çalamayacağımızı düşünüyorsan, inceleyenin ek mesai yapmadan çalabileceği tablar yazılır başta sana, ve merak eden herkese seve seve öğretebilirim.

Till the next video, see ya!
 
Geri
Üst