sonar günlüğü

herkese selam yeni sistemimin durumu şöyle
p 4 - 1.6
512 ram

m-audio firewire 410
giga sampler
sonar 2.2xl

iki tane samplerdan midi
bir tane audio kaydı olmak üzre 3 kanal aktif

m audionun sample ayarı 44100 görüyor
sonarda default settings ayarları 48000 hz 24 bit durumunda
asio driver seçilmiş durumda

Gün 1 :ses kartının buffer ayarı 64 iken
asio driver ları ile latency 1.3 ms
bolcana çatırtı çıtırtı çalışılmıyor
cpu %12

Gün 2 :ses kartının buffer ayarı 128 iken
asio driver ları ile latency 2.7 ms
daha az çatırtı çıtırtı yine çalışılmıyor
cpu %7

Gün 3 :ses kartının buffer ayarı 256 iken
asio driver ları ile latency 5.3 ms
daha az çatırtı çıtırtı ama yine çalışılmıyor
cpu %4

Gün 4 :ses kartının buffer ayarı 512 iken
asio driver ları ile latency 10.7 ms
ara ara çatırtı çıtırtı ama çok rahatsız ediyor
cpu %3

Gün 5 :ses kartının buffer ayarı 1024 iken
asio driver ları ile latency 21.3 ms
çatırtı çıtırtı yok ama kanal sayısı arttıkça yapcak gibi arada yokluyor
cpu %1

Gün 6 : daha fazla kurcalamadan bu durumu forumdaki dostlarıma gösterip değerli fikirlerini almak ve uygun bir ayar bulup çalışmaya devam edebilmek şimdiden teşekkürler
 
csanbell demiş ki:
m audionun sample ayarı 44100 görüyor
sonarda default settings ayarları 48000 hz 24 bit durumunda
asio driver seçilmiş durumda

Yanlış. Projenin sample oranı 24/48 iken sisteme 44.1 clock verilir mi? Ses kartını hangi frekansa ve bit uzunluğuna senkron ediyorsan çalıştığın projenin ayarı da o olacak. Karttan 24/44.1 veya 24/48 seç, diğer her tarafı ona göre ayarla. Çatırtı çuturtu atmasının sebebi o.

Ses kartının ASIO buffer boyutunu 128 veya 256'da tut, iyidir. 64 ile çok CPU yükü biner, zaten CPU'n zayıf, 1.6GHz 256L2, ısınır öksürür yetiştiremeyebilir, 512 ise çok büyük, gereksiz latency verir.

Bir dene bakalım nasıl gidiyor. Olmazsa haber ver bakarız.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
ses kartının control panelinde giga da ve sonardaki ayarların hepsini eşitledim hem 41000 24 hemde 48000 24 denedim buffer ayarlarını 256 yaptım sonarda latency 5.3 ms gözüktü ama parçadaki çatırtılar çok değilse bile epey rahatsızlık verecek durumda midileri solo yaptığımda veya audio kanalını solo yaptığımda çıtırtılar kayboluyor ama hepsi beraberken felaket
 
arada da driver update yapmani tavsiye ederim..benzer bir sorun bende de vardi, driver update ve karti laptopi boot ettikten sonra takma aliskanligi kazanarak bertaraf ettim.
 
bu çatırtı ve çuturtu lar tam olarak nasıl merak ettim.arasıra mı yoksa sürekli mi yapıyor.ses yüksekligi ne nasıl bir çatırtı.
bendede bi ara oldu.önce driver ı kaldırıp tekrar kurdum.sonra sampling oranını ve buffer ı ayarladım.ha bundan önce yazılımıda tekrar kurdum.kabloları ve diger baglantıları gözden geçirdim.sistemde altta çalışan gereksiz programları kaldırdım.temp temporary internet files ve prefect dosyalarının içini temizledim.musicxp.net teki gerekli ayarları uyguladım.sorun kalmadı.hızda hissedilecek derecede arttı.
bide bendeki usbden baglanıyorda .seninki fireware oldugundan bi fireware portunun ayarlarını ve driverını gözden geçir.pek ilgisi yokmus gibi gözükmesede ben bütün ihtimalleri tek tek deniyorum böyle durumlarda.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
sevgili roni çatırtı düşük latency ile çalışıldığında çok rahatsız edici boyutlarda ve sürekli oluyor söylediğin ayarların hepsini denicem teşekkürler bir de kullandığın sampler ve buffer oranlarını ve elde ettiğin latency oranını yazarsan çok sevinirim
 
Geri
Üst