Erythrocyte (Thrash\Death) - İzmir

En cok hangi sarkiyi beğendiniz

  • Ecstatica

    Oylar: 0 0.0%
  • Creatures

    Oylar: 0 0.0%
  • Proceeds of the Peace

    Oylar: 0 0.0%
  • See Nothing Inside

    Oylar: 0 0.0%
  • Sword of Justice

    Oylar: 0 0.0%
  • Vassals of Money

    Oylar: 0 0.0%

  • Toplam oy veren
    10
ERYTHROCYTE
Şehir : İzmir
Tarz : Thrash/Death

Grup 2004 yılı Ekim ayında Mehmet Çiftçi ve Volkan Yüce tarafından kuruldu. Kadroyu vokalde Hande Sepetoğlu, davulda Burak Son, ritm gitarda Serkan Tansı tamamladı. Çalışmalarla geçen bir yılın ardından Hande okuldaki derslerinin yoğunluğu sebebiyle müzik hayatına ara verdi. Vokalde Berke Aydemir ile devam edildi. Daha sonra klavyede Hür Tuna soprano vokalde Cansu gruba katıldı.

2006 yılı 24 Ekim günü grup “I hate my life” isimli ilk bestesini kaydetti. Grupta eleman sayısı çokluğu sebebiyle görüş ayrılıkları arttı. Gruba sonradan katılan Hür ve Cansu grupla yollarını ayırdı. Bu süreçte Volkan’ın ve Serkan’ın okul yoğunluğu nedeniyle gerek grubun sahne alacağı konser ve organizasyonlarda rolünü azaltması , gerek camiadaki yerini kaybetmesi endişeleri ile grupla ilişkileri kesilmesi kararı verildi. Grupta pozisyonların boşalması beraberinde yavaşlayan çalışmalar, Burak ve Berke’nin müzik kariyerlerine Unleash’de devam etme kararlarını getirdi.

Kısa süre sonra Berkant Özoktaş ile tanışan Mehmet Çiftçi grubu eskisinden daha sağlam bir altyapı da toplamaya karar verdi. Hızlanan çalışmalarla birlikte gruba Volkan ve Hande tekrar katıldılar. Ritm gitar pozisyonu boş kaldığı süreçte beste çalışmaları sabırlı bir şekilde aralıksız devam etti. Daha sonra Mehmet müzisyenliğini takdir etmesi yanı sıra güncel hayatta da çok iyi anlaştığı bir arkadaşı olmasından gruba katılması için Togay Çalıkoğlu’ya teklifte bulundu.
Togay farklı şehirde yaşaması ve müzik kariyerini Leather Charm da devam ettirmesi sebebiyle teklifi geri çevirmek zorunda kaldı. Kısa süre sonra Leather Charm dan ayrılan Togay Erythrocyte kadrosuna katıldı.

Grup 2008 yılı 14 Mayıs günü “Vassals of the Money” isimli ikinci bestesiyle suskunluğunu bozdu ve seyircisine Erythrocyte’in geri dönüş mesajını verdi. Aralıksız bir şekilde beste çalışmaları devam etti. Besteler tamamlanmasına yakın Volkan öğrenim hayatını farklı şehirde bir üniversitede devam ettirme kararını sundu. Bu karar sonrasında grubu geçmişteki gibi konser ve organizasyonlardan alıkoymak endişesiyle grubun iyiliğini düşünerek gruptan ayrılmak istediğini bildirdi.

Beste çalışmaları devam ederken aynı zamanda grupta açılan bass pozisyonunu doldurmak için arayışlara devam edildi. Mehmet ve Togay’ı geçmişte tanıştıran Sadi Kıvanç Öncel gruba dahil edildi.

Metal türevleri arasında bulunduğu yerin tartışmasına girmeden müzik yapmayı hedefleyen Erythrocyte tarz ayrımını seyirciye bırakıyor. Genelleme olarak yapılan bestelerin neye benzediğini belirtmek durumunda ise Thrash ve Death dersek yanılmış olmayız. İşlediğimiz tema ise günlük gelişmelerden, tarihte iz bırakan olaylara uzanıyor. Biraz daha açmak gerekirse; hoşumuza gitmeyen, eleştirmek istediğimiz, isyanımızı, nefretimizi, sevgimizi haykırmak ve bunları kitlelere yayabilmek, elektriğimizi bizimle ortak noktalarda buluşan insanlara paylaşmak adına vermek istediğimiz minik mesajlar üzerine dayanıyor şeklinde açıklanabilir. Beste çalışmaları sürmektedir. Kurulduğu günden bu yana sürekli öğrenen ve güçlenen Erythrocyte metal adına kavgamız adına bu yolda her zaman varlığını korumak için savaşacaktır.


Hande Sepetoğlu - Vokal
Mehmet Çiftçi - Gitar
Togay Çalıkoğlu - Gitar
Kıvanç Öncel - Bas Gitar
Berkant Özoktaş - Bateri


http://www.myspace.com/erythrocytebandtr
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
Evet arkdaslar REVIVAL E.P. miksajlar tamamlanmiştir. Artık söz sizlerde yarın kalan son 2 sarkımızın da(See nothing inside, Sword of Justice) miksajının bitimiyle 2009 yılına yepyeni bestelerle birlikte girioruz. Besteler bizden dinlemesi sizden...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
1 Şubat Pazar günü Aydın Karasis III Fest de sahne alıyoruz. Katılacak diğer gruplar :

ABROGATE(İZMİR-DEATH METAL)

AKREDSYAH(AYDIN-BLACK METAL)

MASK OF MADNESS(AYDIN-thrash METAL)

Yer : Anadolu Rock Bar

Bilet : 7 TL ( Beleş bira + çerez)

karasisiiiaydnanadoluroil0.jpg
 
Mehmet çok başarılı, müzikal(tarza dair) paçalar besteleyip,düzenleyip ve kaydetmişsiniz. Öncelikle tebrikler. Bu dirilişinizden sonra ses getireceginiz kaçınılmaz bir gerçek. İzmirdeki ilk performansınıza gelicem. Sizi canlı izlemek nasip olmadı bir türlü. Ancak myspaces danda olabilir ancak parçaların bazılarında mixaj konusunda eksiklikler görülüyor. Kanallar elinizdeyse elden tekrar saglam referanslar ile elden geçirmeniz güzel olacaktır. Müziktek.net'e demolarınızı koyarsanız oradaki profesyoneller tarafından bu konuda daha kesin yorumlar yapılabilir.

Ne diyeyim adamım müzikle kalın. Sert kalın taviz vermeyin ;)

Ferhat (ali hocanın ögrencilerinden)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Uni-Rock Open Air Festival de sahne almaya hak kazanıcak olan 9 grup içinde yer almaktayız. Headbang dergisinin desteğiyle ve düzenlediği seyirci oylaması ile 9 grup arasından seçilcek 3 grup arasında yer aldığımız taktirde festivalde sahne almaya hak kazanmış olucaz. Bütün sevenlerimizden 30 saniyelerini ayırıp www.headbang.com.tr adresinde yapılan oylamada desteklerini bekliyoruz.

Not: 3 farklı gruba oy verilcektir, 3 oy hakkı kullanılmadan yapılan oylama gecerli sayılmayacaktir.

Teşekkürler.

www.headbang.com.tr
 
antalyaya cok geldiler sagolsunlar. Gercekten kaliteli muzik yapiyorlar gerek vokal gerek gitarlar gerek bateri. hepsine cok tesekkürler. Seviyoruz.:)))) ritm gitariste selamlar :):)
 
Geri
Üst