3 yollu switch hakkinda

  • Konuyu açan carnal_herdes
  • Başlangıç tarihi
C

carnal_herdes

belki cok saçma bir fikir olabilir ama bu konuda fikri olabilicek birileri burada mutlaka vardır, şimdi 3 yollu boşta bir switch im var, gitar da tek volume potu kullandığm için diğer yerler boş, gitarın diğer boş pot yerine takılacak bir led için acaba 3 yollu switch i açma kapama olarak kullanabilirmiyim ? yani basitçe olay şu 3 yollu switch açma kapama olarak kullanılabilir mi ? bunun için nasıl bir bağlantı gereklidir ? 3 yer var lehim yapılabilicek. bilemiyorum çok saçma bir fikir olabilir ama gitarda görünümü doğal bir açma kapama şeyi bulamadım henüz , boyle bir yola başvurma şansım varmı cidden merak ediyorum.

saygılar
 
daha da normal birşey yapabilirsin, emin değilim bu mümkünmü ama kulağa mantıklı geliyor; o kullandığın potansı push-pull potans'a çevir, anahtar olarak onu kullan?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
evet hocam gercekten super fikir, push pull potansim var tam olarak nasil kullanildigini bilmesemde muhaha ama 6 tane cikis var gibi baya bi kombinasyon etse de denemeye deger gercekten
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
3 bacakli sanirsam les paul tarzi bir gitardan çıkma, altında 3 bacak var ama ordaki diğer taraftakiyle birlikte lehimlenmiş
 
Üç yollu switch'i açma kapama düğmesi olarak kullanabilirsin, bir gitar yada bağlama ustasına git hemen hallederler. Hatta gitar üzerindeki montajını yapabilirim diyorsan herhangi bir elektronikçiye git switch'in hangi pozisyonda iken lambayı yakmasını istediğini söyleyip lehimlettir, sonra götürüp gitarına monte edersin. Bu arada lambayı besleyecek pil için bir yer ayarlaman lazım pickguardın altındaki havuzda.
Kolay gelsin.
 
Geri
Üst