İKİ

N

nuvandat

İKİ, Can Zengin ve Nafiz Emre Konuralp 'den oluşur. İkili ilk kez 2003 yılında üniversite eğitimi için gittikleri Eskişehir'de "Packaged Heaven" grup adı altında bir araya gelir. 4 kişilik kadrosu ile Eskişehir'de İngilizce sözlü bestelerle çalışmalarını sürdüren "Packaged Heaven" elemanları 2006 yılında yollarını ayırır. Bir süre sonra Can ve Nafiz Emre tekrar bir araya gelerek bu kez yola türkçe sözlerle devam etmeye karar verirler. Yeni grubun adı İKİ 'dir.

Besteler oluşturulduktan sonra kayıtlara başlanır. İlk profesyonel İKİ çalısması "Karanlık Sular" adındaki 6 parçadan oluşan EP 'dir. EP'nin kayıt süreci devam ederken "Mutsuz Son" adlı besteye bir evin bir odasında sade ve mütevazi bir klip çekilir. İkinci ve EP ile birlikte yayınlanacak olan klip ise "Düş" adlı parçaya çekilir. EP 'nin çıkışı ile birlikte Düş 'ün klibi de müzik kanallarında yayınlanmaya başlar.

EP'nin ardından piyasaya çıkan ilk 45'lik İKİ albümü "Faili Meçhul" ise 11 parçadan oluşur ve Milhan Müzik etiketi ile piyasaya çıkar.

İKİ, tüm albüm kayıtlarını kendisi yapar. Ev ortamında düzenlenen parçalar ev ortamında kaydedilir, kahveler yudumlanır, sohbetler edilir ve bir sonraki parçaya geçilir.

İKİ, konserlerine 2 + 2 = 4 kisilik bir kadro ile çikar.

İKİ, konserlerinde kendi besteleriyle birlikte Pink Floyd, Radiohead, Massive Attack, Air gibi gruplarin parçalarınıda yorumlar.


İKİ Resmi Web Sitesi

http://www.ikimusic.com


iki_01.jpg



Can Zengin:

can_zengin.jpg


İKİ 'de vokal yapıyor. Kayıtlarda akustik gitar ve piano çalıyor. Marmara Üniversitesi Sinema bölümünde yüksek lisans yapıyor. Pink Floyd, Radiohead, Kings of Convenience, Blonde Redhead, Jeff Buckley, Nick Drake dinlemeyi seviyor.
www.myspace.com/canzengin




Nafiz Emre Konuralp:

nafiz_emre_konuralp.jpg


İKİ' de elektrik gitar ve piano çalıyor, davulları yazıyor, kayıtları yapıyor. 2004 yılında Eskişehir Rock Topluluğu'nu kurdu. Topluluk üyeleri ile birlikte Eskişehir'de sayısız rock organizasyonu düzenledi. Rock Eskişehir Project Vol1 ve Vol2' yi yayınladı. Eskişehir'de 40 civarıda grubun kayıtlarını yaptı. Kentin rock müzik kültürüne katkıda bulunmaya çalıştı. Pink Floyd, Radiohead, Air, Mark Tremonti, Jeff Buckley, Elbow, Beck dinlemeyi seviyor.

www.myspace.com/nafizemrekonuralp



iki_top.jpg
 
iyi gruplardan bir tanesi daha yava yavas geliyor. albümü dinledim. farklı bir tarzları var. şarkılar ve sözleride gayet iyi. piyasa kaygısı taşımayan iyi bir rock albümü olmuş.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Kİ 'nin Faili Meçhul adlı ilk albümünün CD kitapçığı için ilginç bir proje geliştirilmiş. Bir süre önce albümü yasal müzik sitelerinden yayınlayan grup albümüm CD baskısında dinleyicilerine de yer veriyor. www.hepimizikimizicin.com adresine gidip fotoğrafınızı yüklüyorsunuz ve dev bir poster şeklinde tasarlanan CD kirapçığının bir yüzünde binlercesiyle birlikte sizinde fotoğrafınız basılıyor.

hepimizikimizicin.jpg
 
Geri
Üst