Metal Müzik ve PlakŞirketleri

Bir kaç plak şirketi vardı bunlardan en son hatırladığım "poem"di. İsmini yanlış anımsıyor olabilirim ama oda zaten grupların kendi çabalarıyla yaptığı bişeydi. Ki yıllar geçmesine rağmen bir daha adını duymadığımıza göre çokta başarılı olamadı. Belki hala aktiftir ama değişen bişey yok. Black Omen gibi bir zamanlar kendi web sitemde ne kadar insana dinletebilirsem iyidir dediğim irtibat halinde olduğum gruplar "Poem Production" adı altında demolar samplelar yapıyorlardı. Ama artık ne gruplardan bir haberim nede o kuruluştan.

Yani anladığım kadarıyla bu konuda çabada var fakat destek az. O yüzden şuan en güzel seçenek gruplar için. Konserlerde ve internet üzerinden kendi parçalarının tanıtımlarını yapmaları. Bu şelikde belki yurt dışında plak şirketleri tarafından keşfedilirler belki... Bilemiyorum.

Ayrıca Metal müzik bizim arabesl ve benzeri tarzlarımız gibi içine kapanık değil. Dünyanın her yerinde plak şirketleri gerekli değeri vermeye başladı metal müziğe. Kimse çıkıpta metal her ne kadar folk ezgilerde taşısada, metal müzik Finlandiyada iş yapmasını onların kültürüne bağlamasın. Çünkü alakası yok. Bunun diğer bir sebebide o ülkedeki geri akfaların siyah tişörtlülere satanist diyen zihniyetin ciddiye alınmayacak seviyede olması.

Öte yandan OdenMuziğin verdiği örnekte hoş. Çok kral bir şarkıyı kendi şarkın diye dinlet bu ne lan derler. Belli bir süre sonra aynı parçayı grubun adını vererek dinlet wayy baba süpermiş gibi yorumlar gelir :) Yani kitlede sorunlu. Hatta kitle daha çok ve daha destekçi orjinal dinleyicilerden oluşuyor olsaydı, Plak şirketleri parasına bakar. Şerefsizim İbrahim Tatlıses bile bu kulvara elini atar destekçi olurdu :) Onlar parasına bakar malesef.
 
Geri
Üst