Prosesör tamiri yapan yerler

Arkadaşlar digitech rp200a prosesörüm var. Volume Gain ve Amfi Model podları kendiliğinden değer atıyor. Örneğin gain 1. ile 100 arası 85 86 87 89 87 86 gibi yukselip azalıo çıldırıyo resmen. Diyarbakırda podları değiştirtim ama podlardan değilmiş sorun. Elektriksel bişey sanırım. Ama bizim burdaki elektronikçiler o kadar iyi anlamıyo ancak bi parça bozulur yerine yenisini takarlar babadan öğrenme bilgiler. İstanbulda bu tür işlerle uğraşan yerler varmış. Bildiklerinizin bana isimlerini iletişim bilgileriyle beraber verebilirmisin. Tel numarası web adresi gibi. Şimdiden teşekkürler.
 
metalcafe, sorunun çok büyük ihtimalle ısınmadan kaynaklanıyor. processorunu koyduğun yere dikkat et, mümkünse kenarlarına biraz havada tutacak bir şeyler koy, düzelebilir :)

Eğer sorun gerçekten ısınmadaysa da 2 seçenek var, ya herhangi bir parçasındaki bozukluktan dolayı çok ısınıyor ya da aletin yapısı böyle.. eğer bir parçasında bozukluk varsa da hangi parçasında olduğu önemli. Bir yere götürüp bırakacaksan aleti güvenilir bir yer olmalı.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
dediğin çok mantıklı çünkü prosesör zaman zaman kendine geliyo ama buda en fazla 10 dk sürüyo. Ancak bu kalıcı bir hasar vermiş bir tarafına onu bulmak lazım. Araştırıyorum işte güvenilir elleri yoksa yazık prosesör kalcak elimde böyle.
 
Bir tarafında kalıcı bir hasar olsaydı çok büyük ihtimalle 10 dakika da olsa kendine gelemezdi :) Dediğim gibi processor'un sağına soluna hafif yukarıda tutacak bir şeyler koyup öyle dene..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Arkadaş İstanbul'da bir yere göstermiş yapamıyorlarmış. Bi kaç devresi filan gitmiş. Ya peki devre gidince çöpemi atılıyor devreninde tamiri yokmu. Ya arkadaşlar bu adam bu işin kurdudur dediğiniz kimse yokmu ona kargolıyayım. Bu sitede pedalist diye bir arkadaş ilgileniyormuş bunlarla onada özel mesaj attım ama cevap gelmedi. Yardımcı olursanız sevincem yoksa prosesör çöpe gidecek heralde :S
 
Prosesör tamiri yapan yerler!

Hemen çöpe göndermeyin. :)
Eğer arada bir düzelme oluyorsa Belkide besleme problemi olabilir ,yani kullandığınız adaptör veya şebeke gerilimi hatta cihazın için de sabit gerilim için regülatör entegreleri veya regüle devresi bulunabilir ve genellikle bu devrelerdeki kararsızlık lar bu tür arızalar yaptırırlar.Çünkü benim başıma çok geldi.Bir seferinde Korg is40 klavye 30 dk çalışıp birden reset oluyordu araştırmalarım sonucu dijital devreler için gereken + 5v un yetersiz kaldığını ve regülatörün çok ısındığını farkettim,daha güçlü bir besleme ile çalıştırdım sorun çözüldü ama enson ekran aydınlatma devresinin fazla akım çektiğini farkettim ve sadece ekran için bir besleme ekleyerek ve diğer devrelerle olan ortak beslemesini ayırarak düşük maliyetle sorunu çözdüm.
uğraşacak adam olduk tan sonra herşeyin tamiri mümkündür ama zaman alır belki.
 
ben istanbulda bir yer biliyorum. proseslab tünelde. zuhal müzikteki elemanlar ben bu adamın yaptığı elektronik işlerine kefilim demişti. zamanında manyetiklerimle ilgili bir sorunum olmuştu. çok güzel halletti adam. v-amp2 vardı bendede. ondada aynı sorun vardı.ısınınca bütün ayarlar değişiyordu. reset atıyordum sürekli. söyledim sorunu getir hallederim demişti bana ama sonra pod aldım götürmedim. proseslab ı tavsiye ederim. internet siteleri burda.
http://www.proseslab.com/
iletişim kısmında adres ve telefonlarını bulabilirsiniz.
 
Geri
Üst