Thunderstruck ve snow(rhcp) sorunu

Sanki görünmez bir kalkan var ve belli bir hızı aşamıyorum.

Thunderstruck şarkısını hammer on pull offsuz yalnızca pena ile şarkının gerçek hızında çalmak benim için imkansız duruyor.

Snow da aynı şekilde. Bir el adeta beni tutuyor ve belli bir hızın üstüne çıkamıyorum.

Çalışmıyor çabalamıyor da değilim. Neredeyse her gün en az 2 saatimi veriyorum.

Esas probleme gelirsek:

Arkadaşlar temiz çalarak hızlanmak için ne yapmalı. Tabi ki pratik ama hangi pratikler ve çalışma metodu ne olmalı. Çalışıyorum ama belli ki verimsiz çalışıyorum. Hammer on pull off ile daha hızlı işler yapabiliyorum evet ama penam da hızlanmalı yoksa bildiğin eksiğim.

Fikir verecek olanlara şimdiden teşekkür ederim.
 
çalmanı hiç görmedim ama büyük ihtimal parmaklarını gereğinden fazla kaldırıyorsun notalar arasında parmak hareketlerini minimumda tut bunun için alıştırmalar yap ve yanında altarnate picking çalış soorun buda olabilir
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
thunderstruck sorunum her parmak basışından sonraki boş tele vuruşta yaşadığım zaman kaybı zaman kaybı. Basmaktan çok parmağı kaldırmada problem yaşıyorum. Parmağımı kaldırmıyorum. Bu konuya özen gösteriyorum.

Snowda ise iki tele içten alternate picking yaparken belli bir hızın üstüne çıktığımda tellere pena sağlıklı değmiyor(yani ben değdiremiyorum)

Aslında sıkıntı hız sıkıntısı. Hatasız hızlı çalmak için verimli çalışma yöntemi nedir bilmiyorum. Hangi pratikten ne kadar süre, hangi hıza çıkıncaya kadar vb pratik yapmalıyım.

Troy stetina hızın mekaniği metoduna başlıyorum ama devam edemiyorum. Sebebi ise tonlarca pratiği ne kadar süre, hangi hıza kadar çalışmalıyım. Hangisini daha uzun, hangisini daha kısa çalışmalıyım. Hangi takıldığım yeri atlamalıyım ne zaman geri dönmeliyim, günlük mutlaka egzersizler be olmalı vb vb. Yol göstericiye ihtiyacım var
 
snowda nasil rahat ediyorsan öyle cal ben economy picking yapiyorum sanildignin aksine gayet iyi duyuluyor alternate pickingsiz calinmaz olayi benim acimdan bir sehir efsanesi. Bir de cok sert bir pena olmasin 0.60 la 1mm arasinda olsun
 
Geri
Üst