Epiphone les paul standart mı Ltd ec-256 mı?

10k bütçeye 2.el Epiphone les paul standart veya ESP Ltd ec-256 almak arasında kaldım, hangisi daha kalitelidir bir karşılaştırma bulamadım pek. İkisini de kullanmış olan varsa tavsiye verebilir misiniz
 
Kesinlikle ltd ec-256. Epiphone custom vs ec-256 ikilemine yıllar önce düşmüş ve ikisini de güzelce deneyip ec-256 tercih etmiştim, tek bir gün pişman olmadım.

Custom serisi standart’ın üst serisi üstelik.
 
Günümüz şartlarında değil maalesef. Ltd kullanmadım ama Epi Standart kullanıyorum, fazlasıyla memnunum. Ömrü yeterse 2 yaşındaki oğluma miras olarak bırakmak istiyorum. Sen yine de bir kaç yorum daha oku arkadaşım...
 
10 bin TL ikinci elde daha iyi gitarlar düşmesi olası...
BENCE ikisi arasında bakarsak, Gibson/Epi ikilisi karşısında ESP/LTD, BENCE aynı cümlede bile anılmaz.
Gibson fanatiklerine saygım sonsuz ama BENCE iki marka aynı cümlede bile geçmemeli.
LTD aynı fiyat skalasında her türlü daha iyi olacaktır. EC-256 bilmiyorum ama daha üst olan EC-1000, E-II Eclipse ve ESP Eclipse bolca çaldım, havada karada muadillerinden daha iyiler.
 
ikisini de kullanmis biri olarak gonul rahatligiyla ec256 diyebilirim ancak aklimi kurcalayan ve tek emin olamadigim husus cutaway kismi zira ben epi'nin cutindan cok daha memnundum standart pozisyonda bacagima daha iyi oturuyordu ltd'ye gore ama iscilik ve push pull ozelligiyle ltd daha on planda bir gitardi bence, imkaniniz varsa eger ikisini de elinize almadan karar vermeyin :))
 
Tarihi doğruluk ve renk takıntınız varsa Epi Les Paul, konfor arayışındaysanız ince kasa olarak Ec 256. Daha önce hem Gibson Studio - Standard hem de Ec1000T kullanmış biri olarak 1000T gerçekten Gibson Les Paul Standard'larla kapışabilecek düzeyde bir alet fakat aynı şeyi Ec256 için söyleyemeyeceğim. Daha gelişmiş ve hatalarından arındırılmış bir singlecut gitar için Prs Se 245 yada Tremonti de bakabilirsiniz 2. el.
 
Yeni Çin Epileri denemeden Epiphoneları gömmeyin derim. Hele geçen ay 11500 tlye bi Slash signature vardı, o gitarı EC256ya falan değişmem, bu karsilastirmayı bile hakaret sayarım hatta. Amerika'da şu an Epiphone'ların Gibson'a ne kadar yaklaştığı ve işçiliğin ne kadar düzeldiğinden falan bahsediyorlar. Özellikle bazı modellerde Gibson manyetik ve aksam kullanılıyor. Bence yeni modellere bakmadan karar vermeyin.
 
Özellikle bazı modellerde Gibson manyetik ve aksam kullanılıyor.

Buna en güzel örnek. Manyetikler Gibson Burstbucker. Bir ara ciddi şekilde almayı düşünmüştüm.

 
Geri
Üst