Sahibinden param güvende ile alışveriş hakkında

Merhaba ;

Bu siteden iki sene önce aynı sorunu yaşamıştım ve tövbe etmiştim ama dünde gene forumdan bir arkadaş sattığım bir ürünü almak için yazmıştı buradan geldiği için yardımcı olmak istedim kendisi aydında yaşayan bir arkadaşımız önce arkadaşı elden alacaktı sonra rica etti param güvende ile satarmısın karttan öderim öğrenciyim şubu konuları bende güvenip dün pedalı gönderdim bugün eline ulaştı dedim ödemeyi onaylaki pazartesi elime geçsin . Verdiği cevap abi ben ocd kullanamadım elimde benzer tonlar var ben iade edeceğim. İşin özü pedalı merak etmiş denemk için en kolay yol sahibindenin koşulsuz iade beyanı ile yapılması demiş😀 muhtemelen bu konuyu açtığımda benim gibi madur olan yada benim gibilere maduriyet yaratan kişiler cevap yazacaktır .

İşin özü avukatımla yaptığım görğşme sonrası kanunlar dışında hazırlanan sözleşmeler geçersiz sayılmaktadır. Sıfır üründe olduğu gibi 2. El ürünlerdede belli başlı iade koşulları bulunmaktadır . Koşulsuz iade söz konusu değilmiş . Bunun üzerine sahibindenle görüşmemde bana öyle bir durum varsa mahkemeye verin dendi tabiki ben iade edilen pedal delgiğinde hem alan kişiyi hemde sahibinden hakkında yasal süreç başlatacağım. Alan kişi mahkeme sonucunda bir yaptırımı olmayacak çünkü bunu yetkiyi sahibinden sitesi veriyor alıcıya he ona ceza olacak mahkeme 3-6 ay arası sonuçlanıyor ödediği para mahkeme sonuçlanana kadar alamayacak. Oda ona ders olacak denemek için başkalarını madur etmemesi bu olay özelinde ben 2 kişiye pedal satıldı diye geri çevirdim. Beyfendi denesin nasılmış görsün diye . Asıl amacım kanun dışı sözleşme hazırlayan siteye en kötü amacım koşulsuz iade cümlesini kaldırıp kanun çerçevesinde iade koşulları eklemesi için örnek dava olması için uğraşacağım . Sizde bu gibi maduriyetler yaşadıysanız bana iletirseniz belgeli olanları sava dosyasına koydura bilirim .

Son olarak bu açığı kullanıp bu tarz olaylar yapanlar varsa yapmasın . Arkadaşın bana dediği abi sana desem denemek istiyorum gönderirmiydin bedelsiz pedalı diye burada bir çok kişi beni bilir belkide gönderdiğim kişiler yazar ki banada denemek için gönderen olmuştur .

Bu yöntemle satış yapacaklarda yapmasın abi ben 2 sene önce gene bir ürün göndersim sağlam ana kartı alıp arızalıyı verip gönderdiler zararı bana oldu . Sizde zarar görmeyin kargoyaa para hesaba yatar kargo çıkar en temizi elden karşılıklı alışveriş yapılması
 
Size katılıyorum.

Son birkaç ayda pedal, power supply, ses kartı, manyetik, mikrofon vb nispeten boyut olarak küçük ekipmanlar sattım. Ptt kargoda indirimim olduğu için ücretsiz kargoydu hepsi. Yani aslında iadesi kolay ürünler, koy cebine iade et mantığında, amfi vs gibi ağır ve boyut olarak büyük değil.

Dikkatimi çeken husus şu ki alıcıların büyük çoğunluğu mesajlarında get açmamı istiyordu ve gerekçe olarak kredi kartıyla ödemek istediklerini belirtiyorlardı. Bazı müşteriler de doğrudan get isteği atıyordu; hatta bir tanesini kabul etmeyince "kabul etsene" tarzında bir mesajla hatırlatma yapmak istemişti.

Ben bu şekilde hiçbir teklifi kabul etmedim ve nakit alışveriş yaptım. Hepsini de nakit olarak sattım.

Bu sistem satıcıyı kesinlikle korumuyor ve iade süreçlerinin önünü açıyor. Hatta kişi sizin ekipmanınızı kullanıyor, iade edebiliyor ve hatalı kullanım neticesinde sattığınız ürün zarar görse dahi satıcıyı koruyan hiçbir süreç yok.

Piyasa ne istediğini bilmeyen ve iade kültürü ile yetişmiş kişilerle dolu. O yüzden kesinlikle get gibi ucube bir sistem ile alışveriş yapmayı tercih etmiyorum.
 
ekşideki başlıklara baktığımda herkes satıcıyı koruyor demişti (ürün gönderdin, arızalı ya da başka bir ürün geldi adam iade edecek kargo alıcıya giriyor diye)
bunları okuyunca bakış açım değişti. Kısacası sahibinden hariç kimseyi korumuyor gibi.
 
Geri
Üst