usb gitar hk. araştırma

Arkadaşlar!

Behringer iaxe393 USB gitar sahibiyim. Gitarın kendisi çok kaliteli değil ama yaptığı iş süper ötesi. Standart anfi çıkışına ek olarak bir adet USB ve bir adet stereo ses çıkışı bulunmaktadır.

Bilgisayara sadece USB kablosu ile bağlayarak her türlü müziği çalabilirsiniz. Gitarın dışında ne anfi, ne pedal ne de başka birşey gerekiyor. Ücretsiz olarak verilen yazılım ile yüze yakın (belki daha fazla, saymadım) farklı stilde müzik yapabilirsiniz, yazılım size herşeyi sunuyor. Dilerseniz mevcut ayarları değiştirerek kendi stilinizi de yaratabilirsiniz.

Özellikle ev kullanıcılarının kesinlikle kaçırmaması gereken bir gitar. Stereo ses çıkışına kulaklığınızı bağlayarak gecenin bir saatinde kimseyi rahatsız etmeden bangır bangır gitar çalabilirsiniz. İsterseniz bu çıkışı kulaklık yerine müzik setine de bağlayabilirsiniz.

Piyasada şu anda "gitar seti" olarak gitar+anfi satılmaktadır. Bu set içerisinde vermiş oldukları anfinin kalitesi çok düşüktür, sizi hiçbir şekilde tatmin etmeyecektir. Ayrıca anfinin kabiliyetide çok sınırlıdır.

Bu gitarın Türkiye piyasasını araştırıyorum. Böyle bir gitara sahibi olmak ister miydiniz, nedenleri ile birlikte benimle paylaşır mısınız?
 
nedense bana pek mantıklı gelmiyor böyle bir durumda sadece evde çalabilyoruz onun dışında zaten gitardan istediğimiz tad ve verim alamayız heralde bu yeni başlayanlar için daha uygun olacaktır
eğer anlattıgın kadar kaliteli ise
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
cevaplar için sağolun...
1. midi tetikleyici nedir? bilgisayara kayıt anlamında mı?
2. gitar kaliteli değil, yurt dışında 120 dolar, fiyatından da belli zaten. Gitarın bir anfi çıkışı var zaten, yani ev dışında da çalabilirsiniz. USB çıkışı ekstradan.
 
Bilgisayarında reason gibi midi seçeneği çok olan bir program varsa . örn : bir klavye sesini gitarınla çıkartabilmen dir en basit anlatımla
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
tam olarak sorduğunun cevabımı bilmiyorum ama Guitar Rig 3 programında standart gitar efekleri dışında ektrasan enteresan sesler de çıkartabiliyorsun. mevcut default ayarlar dışında manuel olarak da değiştirebiliyorsun. oyuncak gibi birşey.
Guitar Rig programı anladığım kadarıyla öncelikle Behringer USB gitar için yapılmış bir yazılım. Bu programı kullanan başka arkadaşlar da oldu mu?
 
Evet audio sinyal gidiyor. Midi tetikleyici olarak kullanamazsınız.

Ayrıca Guitar Rig ile Behringer'in bir bağlantısı yoktur :) Herhangi bir gitarı ses kartına girerek bu programı kullanman mümkün. Fakat onboard ses kartları veya Creative 5.1 kartlar ile kullanman pek sağlıklı sonuçlar doğurmaz. Behringer'in gitarında ise tümleşik basit bir audio arabirimi var. Bu şekilde herhangi bir ses kartı, preamp'e gerek kalmadan PC'ye girip kullanabiliyorsunuz.
 
yorumlarınız için sağolun arkadaşlar, benim için güzel girdiler oluyor.
ancak hemfikir olmadığım birkaç konu var. bunlandan birisi guitar rig 3 programı ile behringerin alakası olmadığını söylediniz. oysa programın "audio and midi setting" seçeneğine tıkladığınızda "behringer usb audio" seçeneği defaut olarak geliyor. ek olarak behringer gitar da guitar rig yazılımı da native instruments firmasına ait olması. son olarak da gitar ile birlikte bu yazılımın demo sürümü ücretsiz olarak veriliyor (kullandığım için biliyorum).
ikinci olarak ses kartlarından bahsetmişsiniz. guitar rig programı için gitarı usb dışında ses kartının girişine de bağlayabilirsiniz ama ben iki seçeneği de ayrı ayrı denedim. ses kartına direk bağlayınca güzel sonuçlar elde edemiyorsunuz. en iyisi usb'den bağlamak. bunu da usb gitar ile direk yapabiliyorsuzu.
ben yıllarca klasik müzik çaldım, elektro gitara yeni başladım, bu yüzden elektro çalanlar neye dikkat eder, ne ister çok iyi bilmiyorum ama benim burada belirtmek istediğim şey biraz daha farklı. şimdi normal bir elektro gitar almak istediğinizde yanında anfi olsun, pedal olsun pahalı cihazlar da almanız gerekir, bu da gitarın fiyatını katlar. oysa usb gitar ile birlikte ücretsiz verilen yazılım ile bütün bu teknolojik şeyleri çok iyi bir kalitede ve en güzeli beleşe yapabiliyorsunuz. bir tıklamayla yüzlerde default seçenek arasında seçim yapabiliyorsunuz. üstelik ekrandaki anfi düğmeleri ile oynayarak kendi stilinizi de yaratabiliyorsunuz.
ben bu tecrübemi parası kısıtlı arkadaşlar ile de paylaşmak istedim. gitarı almadan önce benim de kafamda bir sürü soru işareti vardı ama kullanınca gördüm ki süper birşeymiş.
 
arkadaşlar yanlış bilmiyorsam normal gitarımızıda usb gitara çevirebiliriz çok zor birşey değil bir dergide rastlamıştım lise fizik dersinde uyumayan herkes yapabilir tabi birazda bilgisayar bilgisi gerek sanırım.bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşsın lütfen
 
ilotopi,

Elindeki gitarı mevcut ses kartına girdiğinde elbette usbden daha kötü olacaktır çünkü bu bağlantı türünde arada bir di box/preamp olmalı ve ses kartın bu iş için üretilmiş bir kart olmalı. Yani mevcut donanımınla ses kartına girdiğinde kötü sonuç alman gitarın veya programın suçu değil. Düşük bütçe ile durumu kurtarmak için şu an USB bağlantısı senin için de, benzer şekilde kullanacak arkadaşlar için de en iyi çözüm.

Guitar rig'de default olarak gelen "Behringer USB Audio" seçeneği ise USBden bağlandığında devreye giren gitarının içindeki ses arabirimidir. Büyük ihtimalle bu ses arabiriminin çıkışında basit bir preamp devresi vardır. Bu yüzden daha iyi bir ses alıyorsundur. Normal şartlarda olması gereken sonuç, ses kartına bağladığının aynısı olurdu yoksa. Yazılımın gitarın yanında demo olarak gelmesi ise satılan ürünle kullanılabilecek bir yazılım olmasından dolayıdır, yani tanıtım amaçlı. Benzer şekilde bir çok ses kartı ile sequencer yazılımları hediye edilir, demo ve lite versiyon olarak.

Uzun lafın kısası bütçeniz kısıtlıysa, amfiye ve gitara fazla para yatırmayayım, öyle sıkılınca elime alıp tıngırdatayım derseniz yapılabilecek en iyi seçimlerden birisi olabilir. Ama profesyonel bir şeyler beklememek lazım tabii ki. Elektro gitarda yeni olduğunu söylemişsin. Rahatlıkla söyleyebilirim ki, şu an kullandığın şekil bir süre sonra seni kesmeyecek, hatta duymak bile istemeyebilirsin. Özellikle de sağlam sistemleri bir kaç kez kullandıktan sonra. :D
 
çok güzel söylediniz, tabiki bu fiyata satılan bir gitar, pahalı profesyonel sistemlerle boy ölçüşemez.
yine farklı markalar adı altında behringer'in de satmış olduğu usb dönüştürücü bir alet var, bildiğim kadarıyla 50-60 lira civarında satılıyor. denemediğim için performansı nasıl olur bilmiyorum.
ama benim gibi düşük bütçeli olup da kendi çapında rock yapmak isteyen arkadaşlarıma şiddetle tavsiye ederim.
 
Geri
Üst