Okunması gereken müzik kitapları

Merhabalar. Müzikal bakış açınızı genişleten,sizde derin izler bırakan müzik tarihi,sosyolojisi ve teknik bilgileri içeren kitapların isimlerini ve size kazandırdıklarını buraya yazabilir misiniz?Zira şu sıralar bolca vaktim var ve bu öneriler neticesinde bir yerlerden okumaya başlamak istiyorum.
 
''Bütün Yönleriyle Gitarlar'' isimli kitap bence son derece güzel hazırlanmış bir eser..sadece yeni başlayanlar,yada ilerlemek isteyenler için değil,ileri seviyedeki arkadaşlarada bişeyler katabilecek bir kitap.
 
Şimdi yazarını unuttum ama "Elektro-gitar" isimli, yukarıda arkadaşın bahsettiği "Bütün Yönleriyle Gitarlar" isimli kitabınkine çok benzeyen bir içeriğe sahip olan bir kitap okudum. Gayet faydalıydı. Tavsiye ederim.
 
Bora Uslusoy kitapları.

Ufuk Önen - Ses Kayıt ve Müzik Teknolojileri

Ayhan Zeren - Müzik Fiziği (biraz sayısal bir kitap)

Nurhan Cangal - Armoni (oldukça güzel bir kitap)

Elektronik Müzik - İlhan Mimaroğlu

Aralık ve Akor Bilgisi - Oğuz Abadan

Klasik Gitar Metodu - Murat Cemil

Solo Gitar Metodu - Bora Uslusoy

Diziler ve Arpejler - Bora Uslusoy

Ünlü Müzisyenler - Aktif Saydam

Onun dışında ideefixe'ten Müzik diye aratırsan kitaplarda, çok çeşit çıkacaktır karşına.
 
Bora Uslusoy'un "Solo Gitar Metodu" kitabını ben anlayamadım bir türlü. Sanırım temel bazı kavramları bilmediğimden ileri geliyor bu. Fakat aynı kişinin "Progressive Gitar Metodu" adlı kitabında bu temel kavramların açıklandığı gördüm fakat sadece müzisyenlerin anlayabileceği bazı kelimeler kullanılmış. Dolayısıyla onu da pek anlayamadım.

Bahsettiğim temel kavramları öğrenebileceğim bir kitap var mı?
 
Geri
Üst