ucuz amfi mi usb dönüştürücü mü?

Arkadaşlar bir anket yapıyorum:
Bir elektro gitar almaya karar verdiniz. Gitarın yanında da en azından bir amfi almanız gerekecek. Bunun için ayırdığınız kısıtlı bütçenizden bir miktarını amfiye harcamak zorundasınız. Amfiyi ne kadar ucuz tutarsanız o kadar iyi gitar alırsınız (ki düşük kapasiteli ucuz bir anfiden pek de memnun olmayacağınızı bile bile).
Diğer bir seçenek ise amfi almayıp tüm paranızı gitara harcamak. Gitarınızı da bilgisayarın ses kartına bağlamak ve bir gitar programı ile ucuz bir amfinin yapacağından çok daha fazlasını ücretsiz yapmak. Ancak bunun için bilgisayarınızın, özellikle ses kartınızın çok iyi olması gerekir. Bilgisayarınıza bağlantı yapmanın diğer bir yolu ise USB. USB bağlantısı ile normal bir bilgisayar ile ses kartında yaşayacağınız hiçbir sorunla karşılaşmazsınız, mükemmele yakın bir performans elde edersiniz.
Bunu için de bir USB dönüştürücünüz olmalıdır.
Paranızı ucuz bir amfiye harcamak yerine, sadece 100 lira gibi bir fiyata USB dönüştürücü almayı düşünür müsünüz? Hayır ise nedenlerini ve deneyimlerinizi paylaşır mısnız?
 
100 lira veya biraz daha üzeri bir fiyata 2. el ses kartı da alabilirsin. Açıkçası bu parayı ses kartına yatırmak çok daha akıllıca olur diye düşünüyorum.
 
Hani guzel bir deyimimiz vardir, "iki ucu b.klu degnek" diye. Bu durum oyle birsey. Eger iyi bir gitar almazsan bir sure sonra o gitardan sikilacaksin, eline almayi istemeyeceksin. Yok eger ucuz amfi alirsan o zaman da amfiden alacagin ses bir seye benzemeyecek, yine moralin bozulacak. Ayarlamayi iyi yapmak lazim o yuzden. Ama benim tavsiyem gitarin iyi olsun, amfiyi bir sekilde ayarlarsin seklinde.

Bende de 10 watt mi 20 watt mi ne bir SS amfi vardi eskiden. RP350'yi alinca hemen sattim. RP350'yi de 3 sekilde kullaniyordum (simdi secenegim daha fazla).
1 - kulaklik cikisina kulaklik baglayip.
2 - kulaklik cikisina 2.1 PC speaker'lari baglayip.
3 - 1/4 cikisi muzik setine baglayip hoparlorlerini kullanmak (bu en iyi sesi veriyor)

Bunlarin cogunda RP350 USB'den de PC'ye bagli, PC'den backing track falan calabilirsin boylece, veya PC uzerinden ayarlari yapmak cok daha kolay.

RP ve USB'den baglanan diger MultiFX islemcileri zaten USB ses karti olarak calisiyorlar, ayrica ses karti almana gerek yok. Eger sesi begenmezsen de ASIO driver'lari ile amfi yazilimlarini kullanabilirsin (RP'den dry signal gonderip software'in amfilerini kullanabilirsin). (Bu arada LAG (caldigin ile duydugun arasindaki zaman farki) sorun olabilir, onu arastirmani oneririm)

Diyecegim o ki, (dusuk lag'a sahip) bir USB recorder'a o kadar para vermek yerine USB cikisli bir MultiFX al (dene, hangi marka hosuna giderse, kimi A'yi sever, kimi B'yi), hem PC'den kullan, hem USB ile kendi kayitlarini yap (audacity bedava), hem kulaklikla kullan, hem amfiye bagla kullan, hem power amp'e bagla kullan. Hem studyoya git, arkadasina tasi vs kullan. Bir PC'yi tasiyamayacaksin haliyle bu sekilde.
 
Geri
Üst