Sorum başlıktadır. 2 gün önce focusrite gen 3 2in2 ses kartı aldım ve studio one kullanıyorum. Çok fazla bir bilgim yok araştırdım fakat bulamadım yardımcı olur musunuz ?
hocam ben windows kullanıyorum baya araştırdım ama LadioCast in muadili bir program bulamadım bu postu görenler yardımcı olabilir mi ?Mac bilgisayarım üstünde bu amaçla kullandığım sistemden bahsedeceğim. Eğer windows kullanıyorsanız, benzer programları bularak aynı işi yapabilirsiniz.
2 adet yazılıma ihtiyaç var. bunlar LadioCast ve VB Cable.
VBCable bizim nihai sanal çıkış aygıtımız durumunda. Yani evvelden giriş aygıtı olarak ses kartınızı seçip, oradaki kanallara girdiklerinizi bilgisayara iletirken artık VBCable seçilip, VBCable'a gelen herşey bilgisayara iletilecek. Peki VBCable'a gidecek kanalları nasıl düzenleyeceğiz. Bu noktada LadioCast bir mixer durumunda. LadioCast üzerinde giriş aygıtımızı ses kartı, çıkış aygıtımızı da VBCable seçiyoruz. Hatta bilgisayarımıza farklı ses kartları bağlıysa, bunları bile tek potada toplayıp VBCable'a iletebiliyoruz.
Geldik hassas kısma. Eğer bir plug-ini duyurmaya çalışıyorsak; Plug-in çıkış aygıtını da doğrudan VB Cable seçiyoruz ancak girişini ses kartımızdan tutmaya devam ediyoruz. Bu sayede şöyle bir sinyal zincirimiz oluyor;
159078 eklentisini görüntüle
Veya 2. bir plug-ini standalone olarak açıp benzer routingi mikrofon için de yapabilirsiniz. Eğer işlemciniz çok yorulmayacaksa arkaya bir DAW açıp, bunun içinde kanallara her türlü ayarlamayı yapıp, DAW çıkış aygıtını VB Cable'da yapabilirsiniz.
Kendi adıma çözemediğim tek durum Plug-in monitörlemesi. Malesef çaldığım gitarı kendim duyamamaktayım ancak benim kullandığım düzende zaten gitar tonunu prosesörden ayarlayıp, prosesörün bir çıkışını da doğrudan kabine attığım için ihtiyaç da duymadım. Belki o kısmını da başka birisi aydınlatır.