20.000-22.000 Elektro gitar önerisi

Rg2550 çok iyi bir gitar. Ayarlamalarını iyi yaparsan akort problemi de az sayılır. Üzerindeki dimarzio/ibz yeterince sert değil bana göre. Manyetik değiştirirsin veya üzerinde hali hazırda air norton ve tone zone olan versiyonları var.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Rg2550 çok iyi bir gitar. Ayarlamalarını iyi yaparsan akort problemi de az sayılır. Üzerindeki dimarzio/ibz yeterince sert değil bana göre. Manyetik değiştirirsin veya üzerinde hali hazırda air norton ve tone zone olan versiyonları var.
Evet bence de güzel bir gitar ama z’leri e’lerden daha iyi dimi akort stabilitesi bakımından rg2550e gitarımı fazla akort kaçırdığı için satmıştım jl7 ve kh602 için ne dersin?
 
Evet bence de güzel bir gitar ama z’leri e’lerden daha iyi dimi akort stabilitesi bakımından rg2550e gitarımı fazla akort kaçırdığı için satmıştım jl7 ve kh602 için ne dersin?
Akort stabilizesi bu gitarlarda tamamen ayarları iyi yapmanla ilgili. Ben de birara kafayı yedim o kadar severek aldığım gitarı satmama az kalmıştı. Bikaç forum okudum bi de kullanma klavuzunu hatim ettim. Şuan jilet gibi. Bir konu daha var elixirden başka tele geçince gitarın feleği şaşıyor kendi kendime evhamlanıyor olabilirim. Aldığımda elixir vardı üstünde. Elixirlerin kaplama muhabbetlerinden dolayı biraz daha sert olduğunu düşünüyorum. Elixir 9 ile ernieball 9 aynı değiller. Elixir 9, erniball 9.5 gibi birşey. Elixirdeyken akort kaçırma sıfırdı. Aynı yaz Antalya, Bodrum ve İstanbulda bulundu. Ve akort kaçırma diye birşey yoktu. Ne zaman erniball geçtim. Sıkıntılar başladı. Yine de iyi bence. Z’ler daha iyi deniyor. Bendeki Z değil. İsimlendirmesi zaten köprünün farklılığından geliyor. Z dedikleri sistem tremoloyla oynadıktan sonra kendiliğinden 0 noktasına gelmesini sağlıyor. Normalde elle birazcık çekeriz düzelsin diye. Biraz daha sert olduğunu biliyorum. Trem setlerle hemen hemen aynı görevdeler sonradan da yapabilirsin. Ama aynı fiyata bulursan Z tercih etmen mantıklı olur. Zaten Z’ler yeni üretim. Ibanezfandom da tüm yılların ayrı ayrı özellikleri listelenmiş bir bakabilirsin. Benim özellikle sevdiğim birşey daha var klavyede binding dedikleri olay. Fretlerin iki ucundaki beyaz şeritler. Klavyeyi minik bir miktar daha genişletiyor bana göre daha rahat oluyor. Bazı 2550lerde bu var bazılarında yok. Yıllara göre o da değişiyordu. Schecterlere pek ısınamadım hiçbir zaman. Loomis modelini kullanmadığım için birşey diyemem. Esp vs de çok kullanmadım ama pahalı ve iyi gitarlar olduğunu biliyorum. Bu modelde orjinal floyd rose kullanmışlar edge köprülerden daha iyiler diye biliyorum. Bütünüyle ibanezden farklı bir gitar zaten. Gövde farklı klavye farklı, gitar neckthru sapla gövde birleşik. Ben Ibanezciyim bu arada objektifliğimi küçük kaybetmiş olabilirim. Ibanez herkesi döver.
 
Son düzenleme:
JL-7 FR bulduysanız, temizse ve makul bir fiyat aralığındaysa yapıştırın geçin. Hangi yıllar arasında üretildiğine falan da takılmanıza çok gerek yok, Jeff Loomis schecter'dan ayrılmazdan hemen önceki serileri de 2014 ve öncesindeki versiyonları da ufak tefek donanım ve tasarım farklılıklarına rağmen gayet stabil ve başarılıydı. Vaktinde bir numunesini imkanım olduğu halde edinmediğime ufaktan yandığım gitarlardandır.
 
6 veya 7 telli olması önemli bir nokta. Çalmayı istediğin gruplar neler? Bu gruplar hangi akort düzenlerinde çalıyorlar? Eğer B standart ve aşağısı ise 7 telli olması senin için iyi olur. Ama Drop D - Drop B arası çalıyorlar ise 6 telli almanda fayda var. Ama 7 telli gitar alıp sadece gerektiğinde 7. teli kullanabilirsin elbette. Sana kalmış tamamen. Bütçenizi aşıyor ama 7 telli için PRS Mark Holcomb SVN önerebilirim. Floyd rose isterseniz zuhal'de 7 telliler var. 6 tel içinde aynı şekilde PRS Mark Holcomb önerebilirim. Ben kullanıyorum, memnunum. Cangöz müzikten LTD EC 1000, H3-1000 ve ya EC 401 alınabilir. DoRe' de ise Schecter bakılabilir.
 
Schecter Reaper FR. Manyetikleri metal için oldukça iyi. Jenerik Seymour Duncan (sh4-sh2 gibi) ve DiMarzio (tone zone, air norton) manyetiklerine göre daha iyi metal için.
Reverse headstock olması da bence iyi bir özellik. Ayrıca set through bir gitar, tiz notalara erişim kolay. Sapı ince (ibanez aratmaz), çalımı aşırı rahat, shred için uygun. Floyd Rose 1500 var (special değilmiş). Bence tek kötü özelliği perdelerinin paslanmaz çelik olmaması.
 
Geri
Üst