Tunç Çakır - Soundscapes No:1 şimdi tüm dijital platformlarda yayında!

Yeni albümüm Soundscapes No:1 şimdi tüm dijital platformlarda yayında.

Albüm linkleri:
Tunç Çakır - SOUNDSCAPES NO:1


Soundspaces No:1 albümü 2005 ile 2012 yılları arasında biriktirdiğim bir takım kayıtlardan oluşuyor. Synthesizer’larla, modüllerle, elektronik devrelerle, seslerle ve elektrikle deneyler-denemeler yaptığım sesionlardan oluşan bir albüm oldu. Ağırlıklı olarak analog ve çoğunluğu hardware olmak üzere enstrumanlar-ekipmanlar kullandım. Sequencer ve keyboard’ları çalarak yada sequencer ile çaldırarak-programlayarak yaptığım şeyler. Müzikler en fazla 3-4 kanaldan oluşuyor, ve bir bilgisayara stereo track olarak yada maksimum 3 kanal olarak kaydettiğim kayıtlardan oluşuyor. Miksi tamamen analog olarak outboard’lar ile yaptım. Bilgisayara kaydettikten sonra ise trackler arası analog-digital dybrit bir mastering işlemi ile albümü tamamladım. Bu albümdeki şarkılar tam olarak şarkı formunda müzikler değiller. Onlar daha çok bir sahne, bir soundscape, bir ambiyans, bir anın kaydedildiği kayıtlar. Daha çok bu bir ses tasarımı gibi. Evet:) Bence yinede oldukça müzikal seslerden oluşuyor. Belki yıllar içerisinde bu konseptin 2., 3. albümü de olur. Şu an Soundscape No:1’i sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Umarım albümü dinlerken keyif alırsınız.

  1. Patch 43 (Buchla style complex bir osilatör olan DPO ile bir jamsession)
  2. Patch 44 (Tamamen sequencer ile çaldırılmış ve random cv ler ve logic’ler ile Generative bir Patch yapılmıştır)
  3. Patch 23 (Ambient, random cv’ler ve bir çok envelope ve lfo birbirlerine sıralı bağlanarak yapılmıştır. Notaları random seçmesi için bir arpeggiator kullandım. Dokunun ana yapısı analog osilatörlerden gelmesine karşılık dijital bir resonator ve granular synthesis bu patch’in en karakteristik sessidir.)
  4. Patch 29 (NI Reaktor ve analog bir sistem ile yapılmış yine random sequencer’lar ve logicler ile yapılmış, noise,granular ve glitch’lerle işlenmiş generative IDM style bir patch)
  5. Patch 19 (Resonator, granular ve değişik bir LPG ile yapılmış bir patch)
  6. Patch 24 (Random squencerler ile yapılmış analog davullar, analog synthler, resonator ile harmanlanmış davul katmanları, subtractive bir lead ve son olarakta granular ile bir texture)
  7. Patch 54 (Birden fazla Vaemi Osi-Op ve Vintage Function Generator ile yapılmış through zero FM sentezi ve granular synthesis kullanılarak yapılmış random generative bir patch)
  8. Patch 51 (Kendi yaptığımız 8 bit sapling temelli 6 kanal bir drum machine üzerine granular synthesis ve resonator ile devam edilip işlenmiş davullar bulunmakta. Davulları çaldırmak için ise yine kendi tasarımlarımız olan logic’ler,clock divider, shift register, gate combiner gibi modüller kullandım.
  9. Patch 53 (Random-generative bir patch. Phase Plant’ten sampling’ler ve Vaemi Osi-Op + Elektron Machine Drum FM synthesis bölümü kullanılarak yapıldır. Formantlar için ise çok fazla grup analog ve digital formant filtreler kurdum. Granular ise her zamanki gibi seslerin akıcılığı ve değişkenliğini desteklemek için görevi almış durumda.)
  10. Patch 32 (Bir granular içine 1 saniyelik bir senfoni orkestrasını sampling edip, sampling’i scan ederek ve granular ile işleyerek bir drone oluşturma şekli)
  11. Patch 20 (Elektron Machine Drum + Vermona DRM1 + Resonator + Subractive 2 ayrı voice ile programlanmış bir patch. Granular sentez yine texture yaratma görevinde)
  12. Patch 47 (Vaemi El-Ma Orsted ile yapılmış elektromanyetik dalgaların kaydedildiği, sampling edildiği ve granular ve filtreler ile işlendiği generative bir patch)


www.tunccakir.com
 

Dosyalar

  • Soundscapes no 1.jpg
    Soundscapes no 1.jpg
    501.5 KB · Gösterim: 54
Geri
Üst