Android cihazlarda gitar fx programları kullanımı

Selam arkadaşlar,

Benzer bir konu bulamadım o yüzden başlık açıyorum eğer varsa kusura bakmayın.

Elimde hardware olarak güçlü android cihazlar var (Xiaomi pad5, Samsung Galaxy A53) fakat bunlar üzerinde Deplike ve Tonebridge gibi programlarda "kabul edilebilir" bir latency ile ses almayı bir türlü beceremedim. Bende analog TC Helicon Go Guitar ses kartı var ve haliyle bendeki cihazlarda 3.5 jack girişi bulunmadığı için ara adaptör kullanıyorum. Bu adaptör olayı da ayrı bir dünya her cihazda çalışmıyor kimisi DAC çipi istiyor neyse öğrendik öylesini aldık da bundan kaynaklı olabilir mi?

Bende bir de çok eski bir ipad var. Alet o kadar eski ki spotify, netflix bile yüklenmiyor. Zamanında amplitube ilk versiyonlarından birini yüklemişim silsem bir daha yükleyemem büyük ihtimalle. Fakat kartı taktığım gibi sıfır problem sıfır latency cayır cayır çalışıyor. Android cihazların hardware olarak ses olaylarını IOS gibi stabil desteklemediğini okumuştum bir yerlerde. Kardeşimin ipad air'ine adaptörle taktım yine latency ben mi beceriksizim anlamadım. O yüzden bu adaptörde mi bir hıyarlık var kıllanmıyor değilim.

Bir de ipad masrafı çıkmasın diye kıvranıyorum anlayacağınız :D

Yani bu kartları satarken Android, IOS, PC, Amiga, Amstrad Allah ne verdiyse yazıyorlar da yok öyle bir olay. Video seyrediyorum adam takıyor cayır cayır çalıyor yok öyle bir dünya.

Konu hakkında söyleyecek bir kaç kelamı olan arkadaşlardan itina ile feyz alırım, teşekkür ederim.

Bu da şirket maili gibi oldu çok mail yazdım bu aralar idare edin :D
 
Yıllardır araştırıyorum, android hiçbir cihaz malesef gecikmesiz ses veremiyor. Yabancı forumlarda yazıyordu, galiba bunu hiçbir zaman yapamayacaklar. Apple cihazı al bi tane, ipad olur iphone olur, ben de bu şekilde kullanıyorum.
 
Mevzu ilginçmiş, yani telefon tablet dünyasını hiç bilmiyorum. Bende de çok eski bir ipad var, garageband'ı kendi ara kablosu ile apogee jam'e bağlıyorum, hiçbir sorun olmadan kullanıyorum. Şu an bu ipad internet tarayıcısından ekşi sözlüğü bile açamıyor :) gerçekten çok ilginç.

Biraz merak edip araştırdım, verilen marka model cihazlar için bu sorunun çözümü çıkmadı, bir tanesi yazılım kaynaklı da demiş ama emin değilim. Bu arada google artık çok bozdu, yani çıkan sonuçlara artık eskisi kadar güvenmiyorum, ondan eklemek istedim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Bendeki ipad 3. nesilmiş bu arada. 2012 çıkışlı 1 gb ramli cihazın zorlanmadan yaptığını bilmem kaç çekirdekli işlemcili bilmem kaç gb ramli makinalar nasıl yapamıyor akıl alır gibi değil.

Elimiz mahkum alacaz bi ipad belli ki. Yalnız kesinlikle fanboyu falan değilim de apple cihazlar her durumda mı tokatlar yahu.
 
tablet olunca ipad rakipsiz... evet fanboy'um ama aksini ispat edecek babayiğit var mı?
telefon da bence öyle ama hadi hakkını vereyim orada Kore, Çin iyi iş gören markalar var... tercihler meselesi.... ve bütçe
ama tablet dedin mi hepsi yalan... özellikle bu müzik, video, photo vs işleri için harcadığım en iyi para her zaman en iyi ipad'i almak için olan para oldu
 
Apple cihazlar lüzumsuz pahalı. Haliyle daha hesaplı alternatifleri tercih ediyorsun ihtiyacına göre. Mesela ben Xiaomi pad 5'i karikatür çizmek için almıştım. Kalemiyle birlikte çok da uygun fiyata aldım ipad'lere göre işimi de görüyor o konuda. Gel gör ki ses işlerini de kotarır mıyım diye zorlasam da o kadar da değilmiş :D

Günün sonunda mobilize gitar çalmak isteyenler için "android" bir seçenek değil tecrübe etmiş oldum.

En basitinden Bias FX android için yok. Adamlar cihazın sıkıntılı olduğunu bildiğinden android versiyonunu yapmaya bile tenezzül etmemişler.
 
Apple cihazlar lüzumsuz pahalı.

Ben de hep böyle düşünmüşümdür ama bu tarz bilgiler edindikçe adamlara hak vermeye başlıyorum çünkü rakipleri gerçekten fiyatı düşürmüş olmuyor, malzemeden çalmış oluyor. Ayrıca ilginç bir şekilde dahili ses kartları ya da tabletler için artık sistem nasıl işliyor bilmiyorum, bunların hepsi ikincil gibi, yani adamlar içine kaliteli malzeme koyalım diye tam olarak bunlardan bahsetmiyor, daha performansı etkileyen ve malzemeden çaldıkları çok daha hayati parçalar var (bilgisayarlar için anakartlar, ramler mesela), muhtemelen tüm bunlar yüzünden apple çok daha dayanıklı oluyor, yani normalde bu lafları etmekten özenle kaçınıyorum ama bu başlık bize bunu anlatıyor.
 
Adam boşuna dememiş "ucuz mal alacak kadar zengin değilim" diye. Hadi ben ses işlerini düşünerek almadım bu cihazları da olur ya söyleme kanıp daha hesaplı diye alan ne yapacak? Randıman alamayınca mecbur gidip ipad alacak. E ne oldu android boşa gitti. Çünkü ses kartını satarken diyor adamlar android destekliyor diye. Ben hiç bir yerde görmedim "bu işlere girişeceksen android'den uzak dur" diyen birini.

Bir kere de bluetooth kulaklık aldım ucuz yollu. 2 metre ötemdeki televizyona bağlanamıyor sürekli kesik kesik dellenip duvara fırlattım paramparça oldu. Sonra gittim para verip kalitelisini aldım. Be adam başta yapsana bunu. Tecrübelerim hep böyle pahalı oluyor :D Bu da o hesap başta para verip ipad alıp kurtulmak lazım.
 
Geri
Üst