Pedalları miksere girmek

arkadaşlar büyük ihtimalle bu soru defalarca soruldu ama ben gerekli bilgiye tam olarak ulaşamadım..
elimde boss cs3, ds1 (add),sd1 (add), digitech delay,cry baby gcb 95 ten oluşan bir set up var..
kısacası bu set up ı en az ton kaybıyla miksere girmek icin bana ne tarz aletler lazım..

cevaplarınız için şimdiden tesekurler..
 
Selam rosewood, ihtiyacın olan şey kabin simulasyonu olan bir cihaz. dms, di box önermiş ki sanırım kabin simulasyonlu Ultra G yi kastetti. Eğer kabin simulasyonu kullanmazsan mixerde elde edeceğin ses abartı tiz çamur gibi birşey olacaktır.

Ben sansamp tavsiye etmem bir süre sahnede kullanmışlığım var mixerde tatlı tonlar vermesine rağmen, yine de o abartı tiz, hi-fi sisteme pedal direkt girilmiş havası var. Bir müddet sonra rahatsız edici olabiliyor. Özellikle palm mutelarda da bana çok sönük geliyor.

Benim tavsiyem Behringer Ultra-G kullanman. Kabin simulasyonu direkt mixere girmenden kaynaklanacak çamurumsu hacimsiz cılız sesi adam edecektir.

Sansamp ı aldığında zincirin sonuna eklemen lazım ki o çamurumsu ses gitsin. (ds-1 ve sd1 in direkt mixere giden hi-fi sesini düzelmetmesi için) Bu seferde zincirde bu drive pedallarının sansampla uyuşmadığını göreceksin. Özellikle sansamp GT2 de clean ayara da getirsen ve gerisine bir drive pedalı bağlasan o drive pedalının gain ini çok çok az açman lazım yoksa yine çamurlaşıyor ses. Yani analog setup ta ki içinde drive pedallarıda varsa mixere girmenin bence en iyi yolu Behringer Ultra-G.
 
Madem elinde dist. ve overdrive pedalın var, o zaman en ucuz şekilde Behringer GDI21 ile sorununu çözersin. Paraya kıyarsan SansAmp GT2 veya sahnede daha fazla sayıda ton istiyorsan SansAmp Tri-A.C.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
flyingtecz anfi simülatorlerinde de aynı camurlaşmanın olacağını soyluyor keremmm arkadasımız sadece bir anfi simulatorunun yeterli olacağını soyluyor :S

durum hala kafamda netleşmiş değil...

bi baska oneride hem di box u hem sansamp ı birlikte kullanmam gerektiği..(bi arkadasım boyle yapmamı soylemişti)

ama ben bunların hiçbirini mikserde denemediğim icin hiç biri hakkında fikrim yok ne yazık ki..
 
Aslında pek de karmaşa yok, kavramları beraber ele alırsak zaten kendinde benzer mantığı yürüteceksindir.

Şimdi öncelikle DI Box ne ona bakalım : Ana görevi empedans eşleşmesi yapmak. Pasif humbucker manyetiklerinin 200kohm gücü olduğunu farzedelim, oysa miksere gireceğin line in girişi 20kohm. Yani arada uyuşmazlık var. Bu durumda araya bir DI Box koyuyoruz ve empedansı 20kohm lara doğru getirip, miksere girmiş oluyoruz. Empedans eşleşmesi bu. Peki hangi durumlarda kullanmak lazım? Örneğin bass gitarı direkt miksere gireceğiz, araya di box koymak mantıklı. Gitarı clean çalacağız, direkt miksere gireceğiz (arada hiçbişey yok yani sadece gitar ve di box ve direkt miksere giriş).

Bu tip durumlarda di box kullanabiliyoruz. Ben o amaçla kullanmadım ama çok uzun kablo kullanma durumunda, yine di box kullanılıyor bildiğim kadarıyla.

Şimdi Di box asıl amacı empedans eşlemek. Peki gitarı direkt bir analog pedala girince ne oluyor? Analog pedallarının çoğu zaten yüksek empedansı dengeliyor. Birçok pedal 500kohm ve üstüne kadar inputa sahip. Yani gitarınızdan sonra araya bir pedal koyduğunuz anda artık di box kullanmanızın bir anlamı kalmıyor uygulamada.

Di box ayrıca sese hiç bir renk etki katmadan, sadece bu empedans işini yapıyor.

Demekki senin analog sistemine bir di box kullanmanın artısı eksisi olmayacak. O halde ne lazım olacak? Analog sisteminden gelen sesi bir ön eq dan geçirip, bir kabinden çıkıyormuş gibi sesi toparlayıp, hacimlendiren bir kabin simulasyonuna ihtiyacın var.

Yani sadece ve sadece kabin simulasyonuna ihtiyacın var. Sansamp arattırırsan google da, içinde kabin simulasyonu olduğu söylense bile çok başarısız olduğunu kullanıp deneyen bir çok insan göreceksin. Yine Turkrock sansamp gt2 başlığında, sansamp gt2 nin öncesine drive pedalı bağlayıp, yüksek gainlerde çok kötü sonuçlar aldığını söyleyen insanlar görebilirsin. Bu yüzden işi sadece di box ve kabin simulasyonu olan Ultra G yi önerdim. Çünkü bu alet, zaten kabin simulasyonunda iddialıyım diyor. Oysa sansamp ın böyle büyük bir iddiası yok.

Yani Ultra-G yi alıp sadece kabin simulasyonundan faydalanabileceksin. Empedans eşlemesini zaten drive pedalların önceden yaptığı için ultra g nin bu konuda çok bir katkısı olmayacak. Ayrıca Ultra G üzerindeki ground lift düğmesi ile tesisatından kaynaklı cızırtılar varsa onlardan da kurtulma şansı sağlayacaktır.

Umarım yardımı olmuştur açıklamaların. :)
 
dostum senin sorunun şu sanırım .
"preamp"
mixer ler üzerinde preamp var ama bu senin için gereken alet değil.

behringer gdi21 den tri ac ye kadar bisürü secenek var önünde,

di-box lar sanırım kabin simülatörü gibi birşey yani gitarından cıkan sesi dengeliyor gibi bişey sanırım.sen preamptan cıkıp kabine gidersen sadece kabini simüle ediyor bilgim kadarıyla.bu dogrultuda eğer gitarını zaten analog pedalla destekliyorsan ki bunların arasında distortion-overdrive gibi dogrudan frekansı düzenleyen pedallar var ise sanırım dibox gereksiz olacaktır.sana tavsiyem eger kendi drive pedalını kullanacaksan ucuz bi processor alıp amfi modellemesini kullanabilirsin,gt2 alıp distortion + preamp olarak kullanıp solo vs atraksiyonlarda overdrive ınla gerekirse boostlayabilirsin,ya da tri ac alıp gt2 gibi tek ayar değil 3 farklı ayar & 3 farklı ton kullanablirsin.

umarım faydalı olur az bir bilgim var ama paylaşayım dedim.
 
Bence, daha dolgun sound için, ufak uyduruk ir kafa ampli al. Marshall MG100 ya da daha kötüsü. Kafa olsun, ses içinden geçsin yeter.

Kafadan mixere gidiş arasına da en ucuz çözüm, Ultra-G hal, hem DI Box olarak hem cabinet simulator olarak kullanırsın.
 
Neden bu başlığa, benim gibi iyi kötü tecrübe etmiş ve sonuçları konusunda kendi düşüncelerini yazacak birileri yazmıyorda; sürekli tahmin yeteneğini kullanan arkadaşlar yazıyor. Birileri de çıkar bende denedim, yaptım, uyguladım sonuç iyi değil desin, bende bak bu görüşe saygı duyarım, demekki ben yanılıyorum derim. Ama şimdi sürekli öyle olduğunu sanmıyorum diyen tahmin yürüten arkadaşlara ne diyebilirimki. :roll:

Sonuçta başlığı açan arkadaş ihtiyacını belirtmiş, bizzati bu ihityaç konusu olayı senelerce denemiş biri olarak bende girdim cevap yazdım. Yine deneyen bir başkası da girer benim yazdığımın zıttını da yazabilir. Bu normal birşey olurdu. Tahminlerinizle arkadaşı daha da içinden çıkılmaz bir hale sokuyorsunuz.

Rosewood, bu di box kabin simulasyonu olaylarını www.muziktek.net forumlarında sorarsan daha ayrıntılı bilgi alabilirsin orda bu konuları daha fazla konuşmuştuk zamanında.
 
cevaplar icin saolun arkadaslar:))deneyip tecrube etmiş kişilerin cevaplarını halen beklemekteyim..teknik terimler yerine şunu demenizi bekliyorum ;

(bak kardesim gitarı al set up a gir x aletini al set up ın surasına koy y aletini al buraya koy ve miksere gir bu sekilde iyi sonuc alırsın denedim biliyorum)

tam olarak beklediğim cevap bu arkadaslar:))
 
bi de şöyle bi önerim var comp delay ve sansamp triac kullansam tüm drive ve cleanleri triac ten alsam sonunada bi ultra g taksam sonuc daha mı iyi olur yoksa değişen bişey olmaz mı

...veya en iyi sonucu nasıl alırım diyeyim kısaca..

.gerekirse elimdeki pedallarda değişikliğede gidebilirim..ancak bu set up tan anfiye girdiğim surece oldukca memnunum..
 
Öncelikle muhtemelen sende tahmin ediyorsundur, ancak ben yinede belirtmek isterimki analog setup ı direkt mixere en iyi çözümlede girsen, bir amfiye girmiş hissi tam olarak sağlanamıyor. Ama bahsettiğim çözümlerle kullanan da çok kişi var ve sonuç hiçde fena değil.

Çözüm şu şekillerde olabilir :

1. gitar-->analog pedalların-->Ultra G-->Mixer line in girişi

2. gitar-->anlaog pedalların-->herhangi bir küçük boy amfi-->bu küçük boy amfinin line out çıkışından-->Ultra G-->Mixer Line in e giriş.


Bu 2. yöntem en sağlıklısı ama işin içine ufakda olsa bir amfi girince taşıması vs sorun oluyor. O yüzden sahnelerde 1. yöntemi kullanan bir sürü insan bulunmakta.

Ama olsun ufak bir amfide alır taşırım dersen o zaman ikinci yöntem daha iyi. Sansamp pedalla başka drive pedallarını kullandım senin temin ederim çok kötü sonuç alıyorsun. Sansamp ın amacı zaten tek başına amfi ve distortionu tek bir pedaldan alıp sisteme girmek.

Son olarak şunu yapabilirsin : sadece bir sansamp gt2 alırsın elindeki diğer drive pedallarını satarsın, zira sansamp ın içindeki distortion tonları yeterince güzel (tube tonlaraına yakın). Ve direkt miksere girebilirsin. sansampla uyumsuz olan sadece distortion pedalları, mesela ds-1 mt2 vb. Yoksa compresor, chorus, delay reverb pedallarıyla tamamen uyumlu. Yani sadece distortion pedallarının yerine sansamp ın içindekilerini kullanacaksın tek fark bu. Birde istersen distortion değilde, bir overdrive pedalını da gainini çok çok az açarak sansamp pedalını boostlayıp daha da sert tonlar için almak için kullanabilirsin.

Şimdi işin sonunda şunu dediğini duyabiliyorum : hani sansamp tavsiye etmiyordun. :LOL:

Ben sana şöyle söyliyeyim : ben sansamp ın direkt miksere girilen sesini hiç beğenmediğim için bazı kişiler gibi sansamp lı setup ımın en sonuna Ultra-G bağlayıp miksere öyle giriyordum. Sen düşün işte. Yani direkt miksere gireceksen Ultra-G den pek kaçış yok gibi. :LOL:

Keşke sana sadece bir basit yol var, onu kullan o da şu diyebilsem, ama maalesef çok alternatif var ve senin karar vermen gerekiyor. Ben buraya daha bir sürü başka çözümü de koymadım. Mesela Palmer kabin simulasyonu. (Fiyatı deli pahalı Türkiyede pek bulunmuyor vb.)
 
rosewood demiş ki:
bi de şöyle bi önerim var comp delay ve sansamp triac kullansam tüm drive ve cleanleri triac ten alsam sonunada bi ultra g taksam sonuc daha mı iyi olur yoksa değişen bişey olmaz mı

...veya en iyi sonucu nasıl alırım diyeyim kısaca..

.gerekirse elimdeki pedallarda değişikliğede gidebilirim..ancak bu set up tan anfiye girdiğim surece oldukca memnunum..

Sonuç bence en iyisi olur. ;) Sonuna ultra-g koymak masrafını arttıracak ama tüm denemelerimde en gerçekçi soundu bende tam senin dediğin gibi şekilde almıştım.
 
sonunda beklediğim sonuc..aslında bastan beride anlattığın buydu:))

1. yol: gitar-analog set up-ultra g
2. yol: gitar-efektler-sansamp triac-ultra g

analog set up miksere boyle girilirmiş arkadaşlar..burdan bakın kafanız karısmasın :))
 
Sansamp GT2 ardına ULTRA G bağlansa bile verimli bi ton elde edilemiyor... Çok denedim, çok uğraştım... Eğer elinizde preamp pedalı yok ise ds1,ds-2,mt-2 türev pedalları sokacaksanız daha da rezalet ses alırsınız...

Elinizin altında LineOut çıkışlı amfi varsa sokun pedallarınızı ordan çıkıp miksere girin... UltraG'nin yaptığı kabin simulasyonu kayıt için iyidir, bar programı için bence çok çok kötü...

Ha lineout - mikser arasında ultraG kullanıcam derseniz sizin takdiriniz tabi ama gt2+ultrag+mikser işi beni çok hayalkırıklığına uğrattı... Kimseye tavsiye etmiyorum...
 
crackocain demiş ki:
ds1,ds-2,mt-2 türev pedalları sokacaksanız daha da rezalet ses alırsınız...

Evet ben de bunu söylüyorum sansamp distortionlarla çok kötü sonuç veriyor.

crackocain demiş ki:
UltraG'nin yaptığı kabin simulasyonu kayıt için iyidir, bar programı için bence çok çok kötü...

Kayıt yaparken onca vst kabin simulasyonu varken niye ultra-g kullanılsın ki. Bir çok kayıt işinde gelişmiş kabin simulasyonu pluginleri kullanılyor. Ultra-G nin öncelikli amacı sahne içindir.

crackocain demiş ki:
Ha lineout - mikser arasında ultraG kullanıcam derseniz sizin takdiriniz tabi ama gt2+ultrag+mikser işi beni çok hayalkırıklığına uğrattı... Kimseye tavsiye etmiyorum...

Sizin tavsiye ettiğiniz amfinin line out undan direkt miksere girme olayı iyi sonuç verseydi zaten dünyada başka derdimiz kalmaz hepimiz ufak birer amfi alır direkt miksere girer kurtulurduk. :LOL: Ama o line out lar genelde en berbat sesi verirler. Sizin tecrübeniz çok ilginç olmuş. Bir çok sahne alan arkadaşım direkt sansampı ultra-g bile kullanmadan direkt miksere girerek kullanıyorlar. . (gerçi ben de ultra-g siz kötü sonuç veridiiğini düşünüyorum.). Ama sonuçta denemişsiniz ve beğenmemişsiniz saygı duyuyorum sonuçta denemiş birisi çıktı sonunda.

Zaten ultra-g siz veya sansampsız yöntemler harici geriye bir tek arkadaşın tüm analoglarını satıp bir prosesör alması kalıyor. Bilmiyorum başkaca bir yolu olan varsa yazsın. :LOL:
 
Öncelikle Sansamp gt2 ile drive pedallarının uyuşmaması konusu ile başlayacağım..

Evet doğrudur; Gt2 den clean bi mod ayarladığınızda üzerine çalıştıracağınız tüm drive pedalları özelliklerini tam yansıtamıyor. Yani bi ds-1 i önce basit bi amfide çalışırın, sonrada gt2 nin yukarıda bahsettiğim clean ayarında deneyin.. Farklı bi ton çıkacaktır.. Ve bu tonunda hem ds-1in ton karakterinden farklı olduğunu anlayacaksınız, hemde gt2 nin drive la uyuşmadığını.. Uyuşmamaktan kastımda rezalet bi ton çıktığıdır.
 
Geri
Üst