Gitarda majör dizi kitabım - Ücretsiz paylaşım

  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
bilmek ayrı, öğretmek ayrı demişler. ne kadar yalın ve anlaşılır yapmışsınız, ben bile anladım. teori kitabı da gelir mi hocam? 😀
Teşekkür ederim.
Teoriyi tek başına anlatmak pek anlamlı olmayabilir, ama belki bu sistem üzerinden teoriyi klavyeye uygulamak gibi bir şey yapılabilir.
Aslında bu tip bir şey epeydir kafamda var ama, şöyle bir mesele var: Teori belli bir yerden sonra cazla ilişkileniyor benim kafada, bu durumda da teoriyi klavyeye uygulamak kaçınılmaz olarak gitarda caz emprovizesi metnine dönüşüyor. Oysa blues-rock-metal çalanlar için bu çok da anlamlı olmayacaktır.
Yine de belki akorlar üzerine emprovize konsepti üzerinden bir şeyler oluşturulabilir. Pek çok insan bunu modlar üzerinden izah etmeye çalışıyor, oysa genel teori ve armoni üzerinden çok daha somut bir yaklaşım getirilebilir gibi geliyor bana.
En basitinden şu soruya yanıt verecek bir şey yapmayı planlıyorum: Majör dizi şablonuna baktığımız zaman her bir notanın hangi akorlarla ilişkili olduğunu nasıl görebiliriz? Bunun için bir sistem var kafamda.
 
Elinize sağlık, çok açık ve analitik bir anlatım olmuş. "CAGED" değil başka bir yöntem ismi verilebilir bence bu yaklaşıma, çünkü böyle sistematize edildiğine ben de hiç rastlamamıştım.

Foruma 15 senedir girmemiştim, bunu bir anda bulabilmem benim şansım sanırım 🙂

Emeğinize sağlık, çok değerli bir çalışma olmuş.
 
Herkesin ilgisine teşekkür ediyorum. Sayfa 8 ve 12'deki Şekil D'lerin tutarsız olduğunu fark ettim (Sayfa 12'deki yanlış olmuş), onu düzeltip tekrar yükledim.
 
Geri
Üst