29 mart 2009 yerel seçimleri

yerel seçimlere 3 hafta kaldı
dolar 1.80'e vurdu
ekonomi berbat
işsizlik had safhada

ama bütün bunlara rağmen bence;
iktidar partisi oy oranını arttırır;
diğer iki büyük muhalefet partisinin oyları düşer.
peki siz ne diyorsunuz a dostlar?
:)
 
Hiç farketmez hangisi hükümet olursa olsun (Olma ilhtimali olan partilerden bahsediyorum zaten diğerlerini pek bilmiyorum) bu ülkede gram değişme olmayacak. Saldım çayıra Mevlam kayıra :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
peki iktidar partisi bu seçimlerde cumhuriyet tarihinin rekorunu kırarak % 58 oy alabilir mi acaba?
:)

rekor için;
(bkz: 1954 genel seçimleri)
 
Kıramaz AKP çok oy kaybetti genel seçimlere kadarda bayağı kaybedecek ama yinede iktidara en yakın parti. Gerçi benim için fark yapmaz hepsi aynı :D (Bunu herseferinde söylemekten bıkmayacam :) )
 
vallahi en sağlam bildiğim şehirler trabzon ve istanbul.trabzonda chp var ve başkan iyi çalışıyor.halk da kendisini seviyor,umarım yine o gelir.

istanbulda ise nedense kemal kılıçdaroğlunun gelmesini istiyorum.son 2-3 dönemdir akp ve benzeri görüşler tarafından yönetilen metropol bence artık el değiştirsin.

akp de oy kaybına uğrayacaktır,inşallah da öyle olur.halkın parasızlık durumu davostaki artistliği fln dinlemez de,sandıkta cevabını verir.
 
Yok tamam AKP sıçtı ağzımıza anladık :) CHP'nin ne olduğuda ortada iktidara hiç mi gelmediler sanki. Baykal'ın ne ikiyüzlü olduğunu 10 yaşındaki çocuk bile yaptığı siyasetten anlar :)
 
Ben yerel secimlerde partiden ziyade belediyeye gelcek kisilere oy verilmesi taraftariyim ama suan durum artik baska boyutlara geldi ve bizde malesef bu durumu goz onune alarak oy kullanicagiz. bende kendi sehrimde bunu goz onune alicam izmire gavur diyenlere hadlerini bildirmek icin..
 
Kılıçdaroğlu'nun kazanmasını ben de çok isterim ama kazanamayacak galiba, anket sonuçları hiçbir zaman gerçeği yansıtmamakla birlikte hiçbir anket sonucunda şu ana kadar 1. olamadı.
Bence daha marjinal adımlar atması lazım, ilk aday olduğunda "bunlarını ipini pazara sericem" tarzında söylemlerde bulunuyordu, akp yolsuzlukları hakkında ne biliyorsa söylemesi lazım, hem de bunu bir an evvel yapması lazım, söylenmemişleri de söylesin tabii eğer varsa, gerçi birkaç tane bomba patlattı ama hala daha yetmiyor, İstanbul'da %13 civarında kararsız var yapılan son ankete göre, bunların hepsini kazansa bile büyük bir atılım olur kılıçdaroğlu için.

bence akp yurt genelinde bir önceki 22 temmuz genel seçimlerine oranla oylarını düşürecek, bu çok büyük bir düşüş olamayacak ama arttıramayacak bence oylarını. Bu yerel seçimlerde akp nin bir kısım oyunu saadet partisinin alacağını düşünüyorum. Numan Kurtuluş (ismini yanlış hatırlıyor olabilirim, saadet partisi başkanından bahsediyorum) kendi tabanını birleştirecek çıkışlarda bulundu ve mevcut hükümeti, kendi tabanlarına yakın insanları kendi partilerine çekebilecek şekilde güzel eleştirilerde bulundu bence, beklenmedik bir çıkış yakalayabilir o yüzden saadet partisi...
 
Şu kadar açık söyleyeyim ki 10 seneye kalmaz ortada AKP diye bir parti olmayacak artık. Bu birkaç seneler, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hatırlamak istemeyeceğimiz yıllar olarak kalacak sadece. Önceleri yerel seçimlerde parti 2. sıradaydı. İlk olarak oy vereceğimiz başkan adayı önemliydi. Fakat bu sene parti de baya öne çıkıyor. Sonumuz hayırlı olsun. İnşallah bu sefer kazanan Türkiye Cumhuriyeti olur.
 
bunun cumhuriyetle falan alakası yok saçma sapan konuşmayın.bu yerel seçim ve yerel seçimde parti ye oy veriyorsanız zaten sizinle tartışacak bişey yoktur.adayları bileceksin araştıracaksın geçmişlerini deşeceksin ona göre oy vereceksin.mesela ben kendi oturduğum yer olan keçiören/ankara daki bütün adayları araştırdım.kimlerin geçmişte okul müdürlüğü yaparken yolsuzluktan kovulduğunu kimin ne amaçla gelmek istediğini çok iyi biliyorum araştırdım ve sonucun ne olacağınıda biliyorum.bu işi böyle değerlendirelim isterseniz.elbetteki partilerin falan alakası var ama gerçek olan kişilerdir.adam gibi adamsa refahta bile olsa veririm oyumu umrumdada olmaz partisi.yok partiye oy veriyorsanız o zaman kale almayın lütfen yazdıklarımı
 
Ben de bu durumdan hoşnut olmadığım için yazdım zaten. Ama durumlar değişiyo. Adamlar sırf genel seçime de oy almak için hangi görüşten olursa olsun adamı alıyorlar artık partilerine başkan adayı diye. Yeterki isim yapmış olsun. Ben de memnun olduğumdan yazmadım herhalde. Ama ne olursa olsun ben ak partiye , en kral adayı da olsa oy vermem. Çünkü onların amaçlarını biliyorum. Partilere oy veremeye döndü dememdeki kasıt bu.
 
Evet Nisa her seçime yaklaştığımızda bende buna kafa yoruyorum ama bişey değişmiyor. Bu partiler deli gibi alıyorlar oynalrını. Bende tabi oy kullanmıyorum. Ve yeni bir karanlık dönem açılıyor :D Malesef kim gelirse gelsin Türkiye'de geriye gitmekten başka bişey olmuyor. En basidinden 80'lerden bu yana bakarsak yoksulluk, açlık deli gibi artmış. Çiftçiler tarımla uğraşanlar perişan. Serbest meslek öldü. Memurlar her gun yollarda pankartlarla geziyorlar. Özelleştirmelerden sonra sahip olduğun işin bile güvencesi kalmadı. Durum vahim. Ama işte tek yol köklü ve seri reformlar. Bunuda yapacak parti göremiyorum ben.
 
Bu kadar karamsar olmanın bir anlamı yok.

Magna Carta Libertatum ("Büyük Özgürlükler Sözleşmesi") 1215 yılında imzalandı. Demokrasinin ilk adımı demek yanlış olmaz.
Batının 800 senede yaptığı gelişimi, 85 senelik yepyeni bir Cumhuriyet olan ülkemizden beklemek eşyanın tabiatına terstir.

AKP'nin ülkemizin geleceğine büyük faydası olmuştur. En az 30 senemiz kurtulmuştur.

Türk Milleti AKP'nin suretinde o sinsi tehditi görmüştür.
1923'te Cumhuriyeti kuranların ve ona sahip çıkanların torunları, bugün tehlikeyi görüp biribirine çok daha sıkı kenetlenmiştir.

T.C'nin ilk yıllarında yaşanan ama kasten unutturulmaya çalışılan o coşkulu Cumhuriyet Ruhu tekrar geri dönmüştür. Çeşitli paltformlarda, özellikle Forumlarda bu olgu bizzat yaşanmakta, Türk Milleti, Ilıman İslam Ülkesi olmamak için elinden geleni yapmaya çalışmakta.

AKP'nin kemik oyu sadece % 8'dir. Geri kalan oylar emanettir.
Türk Cumhuriyetinin bekasına yönelik bir tehlike olursa, o kemik oylar dahil o an AKP terkedilir.

AKP'nin seçim telaşı bundandır. Çünkü çözülme başlamıştır. AKP'nin seçimlere bu kadar asılmasının sebebi, çözülmeyi geciktirmektir.
Ama korkunun ecele faydası yoktur!
 
Geri
Üst