29 mart 2009 yerel seçimleri

bu ankette chp fark atmış..Zaten özellikle internet ortamında facebook yada başka sitelerde akp ye laf atılır..Ne kerametse akp her seçimde fark atıyor..Mesela birkaç saat sonra sonuçlanacak olan seçimdeki gibi
 
yapma yaa, ben de çok şaşırdım şimdi bak burdaki anketin doğru çıkmayışına, biz de bütün toplumdan her kesimden insanın foruma üye olduğunu düşünüyorduk.
arkadaşım ne facebook'u ne forumu, gerçek-canlı seçim sonuçlarıyla forumlardaki basit anket sonuçlarını kıyaslayacak kadar sığ mı bakıyorsun olaya. Herkes biliyordu yoksa bu ampül kafalıların yurt genelinde birinci olacaklarını, genelde tartışılan şey kaybedecekleri olası oy oranlarıydı...
 
yok yok gerizekalı bu millet inanılır gibi değil melihe oy vermişler nasıl bir mantıktır anlamadım.

ama yinede herşeye rağmen akepe 2004 e göre oy kaybetti sevindirci bişey en azından...
 
o bu değilde , dikkat edilmesi gereken en büyük nokta bence DTP nin aldığı oylar.bugüne kadar DTP muadili hiçbir parti bu kadar oy almamıştı,listelerde derecelere girmemişti.bırakın belediyeleri almayı , genel sonuçlarda bile derecede bu parti.bakalım ne olcak..
 
Gerçekten DTP nin oylarını bu kadar arttırması düşündürücü..Gerçi DTP taraftarlarının birçoğu geçen seçimlerde AKP ye oy verdiğinden bu partinin Türkiye geneli oy oranı düşük görünüyordu..Bu seçimde AKP puan kaybedince, içindeki Kürt milliyetçileri kendi partilerine oy vererek DTP nin durumunu oluşturdu..

MHP de AKP den kopanlardan nemalandı bence..

Ankara nın durumuna son derece üzülüyorum..Ankara daki bu sonucun bence nedeni birazda CHP nin Ankara adayı..Eğer CHP Kılıçdaroğlunu Ankaradan seçime soksaydı bence AKP Ankara da kaybederdi..Bence stratejik hata yaptı CHP..

Saadet partisinin oylarını arttırmasıda ülke geleceği açısından kaygı verici..
 
MHP den kopup AKP ye oy veren olur , ama senin söylediğin olmaz be hocam , varsada bu seçmenler sonuçları etkileyecek kadar değildir.

DTP ve kürt milliyetçiliğine gelince ise işler tamamen sarpasarıyor.Mesut barzaninin ''Biz AKP nin gelmesini istiyoruz'' açıklaması , bölgedeki kandırılmış halkı etkiler ve oyları yükselir AKP nin diye düşünüyordum açıkcası.

Hep söylenir,Doğu ve Güneydoğudaki halk terör yanlısı değildir,hep bu önyargı ile yaklaşılıyor ve yanlış anlaşılıyorlar diye.kısmen doğru evet.

Ama ben şahsım adına konuşuyorum ,bu saatten sonra terör yanlısı bile değil , direk teröristlerin dağdan inerek kurmuş olduğu bir partiyi %70 - %60 gibi bir oranla seçen bölge insanına pekte olumlu bakamam,bakılmasınıda doğru bulmam..

İster faşistlikle ister geri kafalılıkla suçlayın..
 
istanbulda hala sandıkların önemli bir kısmı açılmadı fakat fark %4.ve chp'den açıklama geldi,istanbul'u kazandık dediler.

oyumu uşak'ta kullandım ve oy verdiğim parti,yani mhp kazandı.

trabzon ise artık akp'nin diyebiliriz,volkan canalioğlunu çok seviyordum.keşke kaybetmeseydi.

diğer illere gelince,chp'nin kazandığı bütün iller hep kıyı illeri ve ege yoğunluklu.antalya ve izmiri yine bırakmıyorlar,dsp ise ordu ve eskişehirde işi götürüyor.yalova demokrat partinin,dtp ise inanılmaz çıkışta,diyarbakırı adeta sildi süpürdü.akp'nin tuncelideki beyaz eşya oyununu bozmayı başardı,onun dışında da doğuda önemli illeri almış durumda.trakya komlpe chp'nin,adanada ise 20 küsur senedir başkan olan aytaç durak yine mhp'den kazandı.ankaralılar kusura bakmasın ama kendileri kaşınıyorlar,böyle giderse melih gökçeki yine baştacı yapıcaklar.
 
MHP artık eskisi gibi uçlarda gezmiyor..MHP merkeze yakın bir parti artık..O nedenle AKP den memnun olmayan sağ görüşlü bir kişi büyük olasılıkla MHP ye oy verecektir.Gerçi belediye seçimlerinde partiden çok isim önemlidir ama yinede bu tarz bir yaklaşımda bulunabiliriz..

DTP nin doğudaki artışını ise oradaki halkın cahilliğine\cahil bırakılmasına bağlıyorum..Yani senin dediğin gibi halkın vatanhainliği yaptığını söyleyemeyiz bence..Çünkü doğudaki cahil kürtle batıdaki okumuş kürt farklı davranıyor..
Okuma yazma oranına baktığımız zaman o bölgenin ne kadar cahil olduğunu rahatlıkla görebiliriz..O bölgelerde okuma yazma oranının bile bu derece düşük bırakılması ve halkın kandırılmaya müsait bir duruma getirilmesi ise devletin hatasıdır diyorum..Çocuğu sağlık ocağı yetersiz olduğu için grip hastalığından ölen bir cahil baba,kendisine sunulan "herşeyin mükemmel olacağı" vaadine kanmak için hazırdır ve onu kandıran bölücülerin bunu yapmasına fırsat yaratıldığı için devlet hatalıdır.
Bu sonuçlar,devletin doğudaki insanı ne duruma soktuğunu resmediyor..
 
Söylediklerinde haklısın,ama birde şöyle bakalım duruma.

Senin cahilliğini giderecek okul geliyor köyüne,bombalanıyor,yağmalanıyor,öğretmenleri öldürülüyor. hastalığını geçirecek sağlık ocağı getiriliyor köyüne,aynı şeyler sağlık ocağına ve doktorlara yapılıyor. yol yapacak mühendis geliyor,onunda sonu aynı..

Bunları kim yapıyor,artık hiçbir ideolojisi kalmamış,kaçakçılıktan elde ettiği geliri kaptırmak istemeyen malum it sürüsü PKK.ordaki halk bunu bilmiyormu,biliyor. zorunlu olarak yada gönüllü olarak bu itlere ,sözde vergi adı altında yiyecek,para hatta çocuklarını teslim eden kim.yine o bölgedeki halk..

Tamam cahil bırakılıyorsun,ama bi düşün.nedenini sor kendine.NEDEN.beslediğin,bugün oy verdiğin hain sürüsü yüzünden.bukadarını göremicek kadarda cahil olduklarını sanmıyorum,inanmıyorum.

Artık ''cahil bırakılıyor,bilinçlendirilmiyor'' hikayelerine inanmam mümkün değil.oy verdiği partiyidemi bilmiyor,bukadarmı cahil.sandığada silahlamı gidiyorlar ''kırmızı gül gördünmü bas mühürü'' diye dayatılarak..


sadece bu 2 bölge halkı değil,artık diğer bölgelerdeki kürt kökenli vatandaşlarda bu partiye veriyor oylarını.
Antalya gibi bir ilde DTP nin %10 oyla 4. sırada olmasıdamı halkın cahilliğinden/cahil bırakılmasından..
 
PKK nın Türkiye deki devamlılığını ve belkide doğmasını sağlayanlar sadece kürt milliyetçileri değildir..O bölücülerin oradaki varlığının nedeni birçok Türk yada başka milletten şahısların çıkarları olduğunu da düşünüyorum..

Kürt ve Türk halkları birbirlerine bilerek ve isteyerek küstürülmüş ve her iki tarafın milliyetçileri birbirlerine karşı kışkırtılmıştır.Oysa Milli mücadelemizde bu iki halk kol kola emperyalizme karşı mücadele vermiş ve yıllarca sorun yaşamamıştır..Birbirlerine kız alıp kız vermiş ve her iki halkında kültürü birbirinin içine geçmiştir.
Birbirinin içine bu derece geçmiş bir halkın birbirinden kopartılış sürecide çok acı olmuştur..Etin tırnaktan kopartılışı gibi..

Çözüm iki halktan birinin diğerini yok etmesi değildir..Çözüm ulusal bir bütün sağlamak adına iki halkın tek kimlik altında bir bütün olması ve ülkenin sınırları içerisindeki her karış toprağın eğitimsiz bırakılmamasıdır.
Devlet bunu yapmak zorundadır..Başarmak zorundadır..Eğer doğudaki hamlelerini yapamamasının nedenini PKK dediği bölücü terör örgütüne bağlıyorsa ve o bölücülere "çapulsuz bunlar" diyorsa bu çelişkilidir..Çünkü senin çapulcu dediğin adamlar senin topraklarını sana bırakmıyor ve oraya medeniyet getirmeni engelliyor..Senin halkını kandırıp dağa çekebiliyor ve siyasette de oy toplayabiliyor..
Eğer bu devlet gerçekten güçlüyse, çapulcu diyerek basite aldığı bu bölücüleri yoketmede de sorun yaşamamalıdır..
 
bunun olması için,kimseden emir,izin beklemeden hareket edebilecek,iradeli devlet adamı olması gerekir başta.ve güzel ülkem bu kişiyi Sayın Tayyip Erdoğan olark seçiyor..hala akıllanmıyoruz,ne denebilirki daha.
ayrıca bugün PKK ya ''çapulcu'' diyen sadece kendini tatmin etmiş olur.bu şerefsizlerle en uzun süre çarpışan general Osman Pamukoğlu bile bugün PKK için ''profesyonel silahlı örgüt'' diyor.neyse konu başka yerlere gitmesin.başlık seçimle alakalıydı,öyle devam edelim.
 
mansur yavaş'ın dedikleri çok endişe verici, bu şartlar altında sayımın güvenilirliğine gölge düşer...
ayrıca nasıl oluyor da ysk'nın bilgisayarının elektiriği kesiliyor yaa, jeneratör diye birşey var, bu önceden nasıl düşünülemez, nasıl olur da veritabanı çöker, birileri böyle sonra sandık çalmaya kalkışır işte...
katakulli yapan varsa Allah belasını versin...
 
Josephking_1903 demiş ki:
mansur yavaş'ın dedikleri çok endişe verici, bu şartlar altında sayımın güvenilirliğine gölge düşer...
ayrıca nasıl oluyor da ysk'nın bilgisayarının elektiriği kesiliyor yaa, jeneratör diye birşey var, bu önceden nasıl düşünülemez, nasıl olur da veritabanı çöker, birileri böyle sonra sandık çalmaya kalkışır işte...
katakulli yapan varsa Allah belasını versin...


Kılıçdaroğlu bence bu seçimin usullümü yoksa usulsüzmü yapıldığına dair bir araştırma yapacaktır..
:)
 
Geri
Üst