RocknRolla (2008)

rocknrolla2yq2.jpg



Yönetmen: Guy Ritchie
Senaryo: Guy Ritchie

Cast:
Gerard Butler ... One Two
Tom Wilkinson ... Lenny Cole
Thandie Newton ... Stella
Mark Strong ... Archie
Idris Elba ... Mumbles
Tom Hardy ... Handsome Bob
Karel Roden ... Uri Omovich
Toby Kebbell ... Johnny Quid
Jeremy Piven ... Roman
Ludacris ... Mickey (as Chris Bridges)
Jimi Mistry ... Councillor
Matt King ... Cookie
Geoff Bell ... Fred the Head
Dragan Micanovic ... Victor
Michael Ryan ... Pete



Guy Ritchie'nin "Lock Stock And Two Smoking Barrels" kadar iyi diyebilceğim gayet leziz filmi. Gene alaycılığın dibine vurulmuş.Kesinlikle izlemeye değer.Ayrıca son dönem ingiliz sinemasının göze çarpan ismi Toby Kebbell da gayet iyi bir performans sergiliyor.Dead man's shoes'daki arıza performansının üstüne +1 puan ekledi.
 
Şahane film. Senaryosundan tut da müziklerine kadar, bir başka Guy Ritchie klasiği. Eleştirilebilecek tek noktası Guy Ritchie'nin tekrara düşmesi olabilir. Çünkü konular ve gidişat cidden Snatch.'e de, Lock, Stock'a da çok benziyor. Türü ve adamın sinemasını sevenler içinse gene altın değerinde.. Hele bir açılış sahnesi var ki, böyle sağlam giriş yapılamaz bir filme. Pulp Fiction'da vardı bi' de bunun gibi adamı daha birinci dakikadan coşturan..

Yukarıda da söylenmiş; Toby Kebbell hakikaten çok acayip bir performans sergiliyor. Bilhassa gene yukarıda da dendiği gibi Dead Man's Shoes'daki karakteriyle, burdaki arasındaki dağlar kadar farkı düşünürsek, iki rolün de altından gayet başarıyla kalktığı söylenebilir. Ben ek olarak Tom Wilkinson'dan bahsetmek istiyorum bir de.. Organize suçlar işleyen bir çetenin (Mafya demiyorlar kendilerine, ayıp o.. :) ) soğukkanlı lideri olarak sağlam oyunculuk sergilemiş.

Film, bir Guy Ritchie üçlemesinin ilkiymiş bu arada. İkinci filmin geleceğini zaten filmin sonunda söylüyorlar, (Bu kısım spoiler değil merak etmeyin.) okuduğum kadarıyla üçüncüsü de çekilecekmiş. Hadi bakalım, hastasıyız, bekliyoruz.
 
az önce bitirdim ve başlığı da tesadüfen gördüm.3 kere başladık ama hiçbirisinde bitirememiştik,her seferinde sızıp kaldık ama bugün izledim sonunda.çok iyiydi...
 
Ritchie'den ne zaman boş bir materyal gördük? Zaten gözünü sevdiğiminin İngiliz şivesi filmi 1-0 önde başlatıyor. GSH'den eski dost Tommy Hatcher'ı da tekrar görmek büyük bir zevkti. Wembley'deki sahneler de krema olmuş hani. If a slap don't work, you cut 'em or you pay 'em, but you keep your receipts, cos this ain't the Mafia.
 
"İnsanlar hep soruyor, rocknrolla nedir? Onlara müzikle uyuşturucuyla ve tedaviyle ilgisi olmadığı söylüyorum.Yooo hayır.Bu çok daha öte bişey dostlarım.Hepimiz biraz daha iyi yaşamak isteriz.Bu kimi için para, kimi için, uyuşturucudur.Kimi içinse seks ve güzellik, şöhret. Ama bi rock'cı için bu farklıdır.Çünkü gerçek bir rockçı hepsini birden ister." - Archie

2.soyma planında kovalama sahnesi beni gül gül yardırmıştır..

İzleyin izlettirin..
 
Yani gerçekten guy ritchie'nin madonna'dan boşandığına seviniyorum.Yaratıclığını yeniden kazandı.Bilmiyorum hatırlıyor musunuz Revover'i.Kuantum fiziği falan nasıl bişey yapmaya çalışmıştı.Ama Rock'n Rolla gerçekten çok sağlam olmuş.O royal marka sigaranın tanımlanması repliği özellikle beni bitirdi.
 
Ne kadar şahane bir filmmiş ya! Gangsterlik, rock n roll,müthiş kurgu,komedi,şiddet... herşeyiyle enfes bir film. Ve son dönemde ki adamım Gerard Butler... İzlemeyen kalmasın!
 
snatch 2 vakası gibi bir film. ikisinin de guy ritchie'den çıktığını varsayarsak, yadırganmaması lazım. mesela johnny quid'de bir mickey havası, one two'da da bir turkish havası var. fikriyle başarılı bir film.
 
Geri
Üst