Podcast İçin Mikrofon Tavsiyesi.

Selam. Arkadaşım ile birlikte podcast kayıtları yapmaya başlamayı düşünüyoruz. Tek anlaşamadığımız konu ise bu iş için alacağımız mikrofonların pahalısı ile uygunu arasındaki kalite farkının gerçekten gerekli olup olmadığı. Ben mesela en kötü MV7 veya SM7b alalım diyorum, o ise podmic fiyat aralığındaki mikrofonları tercih edelim istiyor. Siz olsanız bu iki farklı mikrofon ile yayın yapan yayıncıların farkını anlar mıydınız? Sizce bu alışverişte "Sonuna kadar gidip gerekirse sıfırı tüketerek, kendini kanıtlamış ürünleri mi tercih etmek lazım yoksa daha düşük bütçeli mikrofonlar da iş görebilir mi?" diyorsunuz. Önerileriniz için teşekkür ederim.


 
Çok ucuz bir şey almadığınız sürece, doğru EQ ayarlarıyla, kaliteli bir preamp ile her mikrofon tatmin edici ses verir.

En popüler tercih SM7B'dir; ancak şu kriterleri göz önünde bulundurmakta fayda var:

1. Çok fazla sahtesi bulunuyor. Öyle ki kutusuna kadar birebir taklit. Yalnızca Shure web sitesinde görünen Türkiye distribütörlerinden alın.
2. Preamp kazancı 60-70db olan kaliteli bir ses kartınız olmalı.
3. Dip gürültü ve hissing fazla ise ilave olarak "Cloudlifter" almanız gerekebilir temiz ve yüksek bir ses alabilmek için.

Birden fazla mikrofon bağlayacaksanız en az iki preamp'li ses kartı alın. Motu M2/M4, Audient id24/id44, Focusrite Scarlett 2i2/4i4... vb. gibi.

Onun dışında birden fazla mikrofon olacaksa condenser mikrofon almayın. Condenser'lar cardioid pattern'e sahip dahi olsalar çevresel sesleri de alırlar. Bir de ağız şapırdatmalarını çok belirgin hale getirirler.
 
Geri
Üst