Güneşi Gördüm

Mahsun Kırmızıgül'ün ikinci filmi. Hiçbir zaman filmi izlemeden önce konuyu detaylı bir şekilde okumam. Buraya da o yüzden filmin konusunu yazmayacağım. İzleyip de yorumlarını paylaşmak isteyen 'splolier' tarzında bir şeyler yazabilir.
Filmi henüz izlemedim, bu gidişle izleyemeyeceğim de... İngiltere'de gösterime girmesini umut ediyorum sadece.
 
başlığı kitlemiş gibi olmuşsun sen yahu, hem izleyenlerden yorum istemiyorsun hem de "bu gidişle izleyemeyeceğim" diyorsun, nasıl olacak :)
bildiğim kadarıyla sana söyliym; bu film Avrupa'da yazdan önce vizyona girmeyecek, Mahsun Kırmızıgül'ün açıklamasına göre; filmin Avrupa film festivallerinde yer alabilmesi için sadece kendi ülkesinde vizyona girmesi gerekliymiş yani elemelere kadar Türkiye'den başka hiçbir ülkede vizyona girmeyecek ;)

ben filme bugün gittim, kimsenin ne düşündüğü, mahsun kırmızıgülün şarkıcı kimliğinden dolayı yaptığı abidik gubidik yorumlar umrumda bile değil, tabiiki benim de eleştirdiğim yerler var ama adam film yapmış kardeşim, en azından gerçek ve yaşanmış ve hala daha yaşanmakta olan capcanlı bir konuyu işleyen film yapmış...
bir kere şunu söyliym buram buram insan ilişkileri içeren filmlere gitmekten hoşlanıp ta ıssız adam'ı göklere çıkaran sinemaseverler bu filme mutlaka gitmesi lazım, çok daha büyük duygusallıklar görecekler, belki bazıları ajitasyon olarak gelebilir fakat çoğunun gerçeklik payı mevcut.
Film biraz daha izlensin daha geniş geniş konuşuruz, film çünkü daha yeni, ayrıntıya girip te milletin hevesini kaçırmak istemem, gidin izleyin diyorum sadece ;)
 
Açıkçası ben filmi başarılı buldum. Tamam bazı yerler göze soka soka mesaj veriyordu -filmin doğallığını etkilemesi açısından bunu belirttim- fakat ben anlatımı ve deyindiği noktaları genede başarılı buldum. Tamam bu tarz olayları okuyarak da gayet bilgi edinebilirsiniz. Fakat film doğudaki, devletin elinden tutmadığı ya da tutamadığı, vatandaşlarının şehirle karşılaştıklarında yaşadıkları kültür şokunu güzel konu aldığına inanıyorum. Ayrıca duygusal ögelere abanmış gene parayı götümüş diyorlar... arkadaşım pardonda film DRAM izin ver bir nebze olsun duygusal bir temas. Orda burda filmin zaman kaybı olduğu, yeni bişey katmadığını ve tekrar ürünü olduğu yazılıp çizilmişler fakat diyorum ki Nuri Bilge Ceylan gibi biri bu tarz bir filim çekmiş olsaydı yere göğe sığdıramazlardı filmi yapıcı eleştri yapmayan kimseler.
 
www.bobiler.org bilen bilir, şu aralar pek meşhur internet ortamında. İnceden esprilerini yapmışlar filmle ilgili, afişi birazcık değiştirmişler, Mahsun ' un yüzü gözü dağılmış, kan revan içinde, üstünde de günümü gördüm yazıyordu... :D
 
Geri
Üst