MD Kullanımı yardım

Arkadaşlar merhaba ; Evde kendi sistemimde kendi şarkılarımı kaydediyorum. Şarkılarımda piyano ve yaylı seslerini oldukça çok kullanıyorum fakat sahnede çift gitar , bas ve davul 4 kişi çalıyoruz .Yani klavye yok , şayet olsa bile kendi şarkılarımı çalabilmemiz için çift klavyeci gerekiyor . Bu durumu ortadan kaldırmak için sahnede MD kullanmak istiyorum ama MD kullanımı hakkında pek bir bilgiye sahip değiLim.

Laptopumu sahneye kursam alt yapıları oradan versem ve biz üzerine çalsak diye düşünüyorum ama bu seferde kLik sesinin sadece davuLcunun kulakLığına gitmesi Lazım bunu nasıL çözeriz , tek bir Laptop ve ses kartı sahne için bu durumu kurtarır mı ? YardımLarınızı bekLiyorum ..
 
MD ile kastettiğinin ne olduğunu anlayamadığım için o kısıma çok bir yorum yapamıyorum ama Midi altyapılardan bahsettiğini sanıyorum ikinci kısımda yapmak istediğin şey zor değil.

Altyapıları mono olarak kullanabilme imkanı varsa tek bir tarafa altyapıyı diğer tarafada metronom kanalını yerleştirirsiniz. Birini davulcuya birini de sisteme gönderirsiniz sorun çözülür.

Eğer stereo kullanmak istiyorsanız 2 den fazla çıkış verebilen bir ses kartına ihtiyacınız var. Bunun dışında diğer sistemden herhangi bir farkı yok.

Evet rahatça kurtarabilirsiniz tabi laptop ın yeterince iyi bir sistem olması gerekli ayrıca topraklamaya dikkat etmenizi tavsiye ederim.
 
Geri
Üst