Luxus

Luxus 'ACAYİP ŞEYLER'
2000 yılının başlarında Alper Bakıner tarafından bir sahne projesi olarak tasarlandıktan sonra, 2005 yılının şubat ayında kurulan ve müzik alemindeki duruşunu '...biz; son kalan kar birikintisini oynaşmaya mekan tutmuş iki çılgın kedi için çalarız yalnızca.. ve lakin herkes bundan sebeplenir....'şeklinde ifade eden Luxus, 'ACAYİP ŞEYLER' adlı ilk albümünü Yakartop Müzik etiketiyle beğenilerinize sunuyor.

Babylon, Balans, Shaft, Araf ve Hayal Kahvesi gibi birçok mekanda verdikleri canlı performanslar ile büyük beğeni kazanan ve kendisine şimdiden sağlam bir dinleyici kitlesi edinen Luxus, projenin nihai hedefini, eğlence olgusuna hipnotik bir boyut kazandırmak şeklinde açıklıyor ve ekliyor; "Bu, hani sakız gibi uzayan, 'çalgıcı'nın artık ne çalacağını şaşırıp kendini upuzun doğaçlamalara verdiği, eski usül sokak düğünlerindeki kendinden geçmiş hissiyata deli gömleği giydirmekle eşdeğer bir durum; "Hipnotik Eğlence"...

İlk aşamada keman, akordiyon, akustik gitar ve perküsyondan oluşan dört kişilik bir ekiple yola koyulan Luxus, daha sonra gruba klarnet, bas gitar ve davulun eklenmesi ile en başından beri tasarlanan nihai halini almış: Klasik rock triosu'nun üstüne keman, klarinet ve akordiyondan oluşan, dinlerken tüm diyarları dolaşma kudretine haiz başka bir trio; bu ikisinin ortasında, hasarsız geçiş köprüsü diyebileceğimiz darbuka ağırlıklı bir perküsyon seti.

Onlarca sahne deneyiminden sonra sırada ilk albüm "ACAYİP ŞEYLER"...
Albümde söz ve bestelerin Alper Bakıner'e ait olduğu altı Luxus şarkısı ve grubun neredeyse tüm performanslarında yer almış, 'Luxussever'lerin pek aşina olduğu dört cover şarkı yer alıyor. Seksenli yıllarda Müslüm Gürses tarafından yorumlanmış bir Ömer Önder Güney bestesi olan"Yuvasız Kuş", Tanju Okan'dan bu yana bir çok kez seslendirilen "Deli Gibi Sevdim", Nesimi'nin Haydar Haydar'ı ve şu pek meşhur "Katibim" güzellemesi..
Her daim dinlenen bu şarkılara yapılmış oldukça şaşırtıcı yorumlar, eminiz ki sizin de ilginizi çekecek...


LUXUS Oriental Blues

Alper Bakıner: Solo Vokal, Keman
KamucanYalçın: Klarnet, Vokal
Ozan Akgöz: Akordiyon ,Trompet
İsmet Kızıl: Perküsyon
Gökhan Barış Bölükbaşı: Gitar
Ömer Erciyes: Bas Gitar
Burak Beyrek: Davul

www.luxusorientalblues.com

www.myspace.com/luxusorientalblues
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
YÜXEXES’DE “ACAYİP ŞEYLER” OLUYOR…

Luxus.jpg


Oryantal blues tarzındaki ilk albümleri ‘Acayip Şeyler’ ile Luxus Yüxexes’e geliyor.

Canlı canlı eğlenceli Luxus şarkıları

Ar-ge, ajanda ve rock müziğe dair her şey.

Güven Erkin Erkal ve İmge Celepçi ile Yüxexes 25 Mart Çarşamba 22.00 Dream TV’de…

Programın tekrarı

29 Mart Pazar 22.00’de.

http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=53330023
 
Farkli tarziyla,sounduyla bence suan en iyi yerel gruplar arasinda,blues'a anadolu ezgilerinide katarak hos bir tarz yakalamislar.severek dinliyorum..
 
harikalar, hep bu tarz değişik çalışmları, yenilikleri, harmanlamaları sevmişimdir, ilgimi çekmiştir..
severek dinliyoruz efenim..

-zonk
-balans ve tolerans
-acayip şeyler
-neden saçların beyalamış arkadaş

tavsiye edilir.
 
Geri
Üst