IBANEZ GRG121DX-WNF GRG

Merhabalar, bu foruma ilk girişim ve ilk konu açışım o yüzden bir yanlışım varsa kusura bakmayın☺️

Elektro gitara başlamak istiyorum ve araştırmalar sonucum almak istediğim gitar IBANEZ GRG121DX-WNF GRG Elektro Gitar Fiyatı, Özellikleri | Zuhal Müzik
Bununla ilgili bir kaç sorum olacaktı:

1- Bu fiyat bandında daha iyi bir gitar varmıdır acaba? (Daha çok metal, rock tarzı çalmak istiyorum ve ikinci el istemiyorum)
2-Zuhal müzik kargo konusunda iyi mi yoksa kendim gidip mağazadan almam daha mı iyi olacaktır?
3-Yanında ses kartı olarak Focusrite Scarlett Solo Gen 3 USB Ses Kartı | doremusic bunu düşünüyorum acaba iyi midir yoksa bu fiyat bandında daha iyi başka seçenekler varmı?
4-Son olarak ilk başta söylediğim gitar ile IBANEZ GRX70QA-TRB GRX Elektro Gitar Fiyatı, Özellikleri | Zuhal Müzik bu gitar arasında kalmıştım tarz vs. ve tremolo kolu dolayısıyla GRG121DX modelinde karar verdim fakat aklımda bir soru işareti kalmaması açısından bu 2 gitar arasında sizin neler düşündüğünüzü merak ediyorum.

Herkese iyi günler.
 
1- Biraz üst fiyat bantlarında yamaha pac112'ler var (kalite olarak iyidir, fakat tremolo var). Renk olarak reverse headstocklu (kolay bend yapmak için) aşağıdaki model de seçilebilir:

2- Mağazaya gidip deneyip alın, vuruğu eziği var mı kontrol edin. Zuhal İstanbul Uniq mağazasından almayın, orası biraz outlet şube gibi gitar açısından.

3- Focusrite Solo 3 iyidir (sektör satış lideri), yakın muadili Audient id4 olabilir (masaüstü kullanımına daha uygun). Buffer size biraz daha fazla olsun işlemcim güçlü derseniz Behringer UMC204HD öneririm, daha çok giriş çıkışı var. Bende Behringer UMC204HD ve Focusrite Solo 3 var. Focusrite Solo 3'ü kullanıyorum daha stabil ve driver arayüzü daha güzel.

4- İlk gitarınız ise tremolo kolu olmaması daha iyidir. Hatta çoğu solo için de tremolo gerekmez; bend ve vibratoya daha çok çalışmış olursunuz. Tremolo olunca akort etmek ve tel değiştirmek işkence haline geliyor. Eğer tremolo olan gitar arıyorsanız giriş seviyesi gitarların tremolosu iyi akort tutmaz; dolayısıyla zaten bir 25k TL olan modellere bakmalısınız. Bence aklınızda kuşku kalmasın, alın geçin.
 
Geri
Üst