Fender Telecaster vs Jackson X Series Soloist

Kesinlikle fr ye alıştıktan sonra başka köprülerde elimi yerleştirmek bile garip geliyor artık o kadar alıştım, ilkin köprüye alışırsın sonra o rahatlığa ve tremolo olayına alışınca bırakamazsın, bir mesele var sık sık drop tuning de şarkı çalacaksan uğraşırsın akort için onu da köprüyü sabitleyerek hallediyorlar, ama sen anladığım kadarıyla standart tuningli şarkılar çalacaksın ben gibi, fr den korkacak bir şeyin yok.
doğrudur hocam maksimum gitarı drop d ye çekerim onun dışında standart tuning'den şaşmam.
 
Gerçekten öyle oldu hss strat alıp ikisine yakın tonlar almak bile geçiyor şu an aklımdan 😀
Bence de. Sabit köprülü, 1 volume 1 tone ayarlı, hss ve ince klavye profilli bir strat ile yapamayacağınız müzik türü yok gibi. Yukarıda bir arkadaş bahsetmiş Charvel olabilir mesela. (Bu arada bende Prs Se Custom 24 var gerçekten "ton yelpazesi" geniş fakat strat veya telenin verdiği hissi vermiyor bence)

Basit ve dertsiz, kendim de bu kafada bir strat toplamak istiyorum :)
 
Çok haklısınız aslında hocam, Jackson'ı bir yandan tercih etmek istiyorum kafamı kurcalayan tek şey sahneye çıktığım zaman olası bir tel koptuğunda floyd rose köprü sisteminden dolayı değiştirmem bile mümkün olmayacağı için tereddüt ediyorum. Onun dışında kesinlikle gitar muhteşem.
Pratikle alakali, sahnede kopan ince mi telini grup sarkiyi bitirmeden degistirmistim. Eliniz biraz hizlanirsa sikinti olmaz. Floyd Rose gibisi var mi :D
 
Geri
Üst