Kaliteli Bir Gitarist Olmak İçin Neler Yapmalıyım ?

Bir kere solo-ritm gitar ayrımından kesinlikle uzak dur, ikisini beraber götür. Bu büyük bir hatadır.
İyi birinden ders al. Ama öyle dandik, 20 liraya ders veren ama 20 liranın bile hakkını veremeyen çapulculardan uzak dur. İşini iyi yapanlara lafımız yok tabii. İyi bir hocanın en önemli özelliği, çok zor sandığın hareketlerin aslında doğru şekilde yapılınca ne kadar kolay olduğunu gösterebilmesidir. Karşına geçip Metallica solosu atabildiğini göstermesi iyi hoca olduğunu değil sadece o soloyu ezberlediğini gösterir.
 
KaRaBaSH arkadaşıma harfiyen katılıyorum, aklımdan geçenleri söylemişsiniz, selam ederim :D
Özellikle ritm/solo gitar ayrımı konusunda katılıyorum bu arada...
 
Bazı tarzlarda ritimler daha zor oluyor :D Bence sağlam birinden temel teknikleri filan öğren. Kendi başına devamını getirebilecek hale geldin mi ders almayı bırakırsın. En önemliside metronomla çalış.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Karşına geçip Metallica solosu atabildiğini göstermesi iyi hoca olduğunu değil sadece o soloyu ezberlediğini gösterir.Mesele Bunu Öğrendim :D

Peki Öğreticinin Kaliteli Olduğunu nerden Anlıyabilirim ?
 
Neler kaliteleri öğretici olduğuna kıstas değildir mesela;

1- Çok iyi gitarist olması (yeterli değil öğreticilik için)
2- Ders saat ücreti
3- Karışık egzersizler vermesi methodsuz.

Bence hem iyi gitarist hem iyi bir armoni bilgisi olması lazım. En önemliside ders vermekten zevk alması lazım. Eğer konu konu gitmiyorsa karışık egzersizler veriyorsa o hocayı hemen bırak derim. Sende internete girim bin tane egzersiz bulabilirsin. Method şeklinde ilerletmesi lazım dersleri. Onun elinden çıkmış öğrenciler referans olabilir mesela.
 
Kulağa dikkat! Çok dinle boş dinleme.Çok çalış boş çalışma zekanı kullan.Dikkatini ver konsantre ol her zaman.Egzersiz kasarkende dikkat et,sporcu gibi düşün kendini,kasların zarar görmesin(yavaş yavaş molalı).Diğer enstrmanları da biraz biraz tat.Teoride piano ana dersin,beynini(yada ufkunu)açar:)Hedeflerin olsun.En önemlisi mütevazi ol her zaman kazanırsın.Çünki gelişmek değişmektir;)Sen hiç gelişme!
Birilerine yardımcı olabildiysem ne mutlu.Ki bunlar bile yeterli olmayacak bi gün(yada bilgiliye:)Ben yazdım ve böyle düşünüyorum çünki bu işin sonu yok.Kaliteli gitarist de görecelidir,tartışılır:p
 
Geri
Üst