10'luk telden 11'lik tellere geçmek sorun yaratır mı ?

Uzun süredir 10-46 ve 10-52'lik tel kullanıyordum, bendleri ve vibratoları rahatlıkla yapabiliyorum fiyatının ucuz olmasından dolayı 11-50'lik tel sipariş ettim sizce sorun yaşar mıyım ?

Standart akortta kullanacaksanız bileklerinizi çok yorar. Çok gergin olacağı için sap ayarı ister. Gitarınız floydrose ise arkdaki yayları sıktırmak gerekir. Yoksa köprünüz kalkar.

Standart akortta kullanacaksanız bileklerinizi çok yorar. Çok gergin olacağı için sap ayarı ister. Gitarınız floydrose ise arkdaki yayları sıktırmak gerekir. Yoksa köprünüz kalkar.
Gitarım tremolo fakat 5 yaylı köprü konusunda sıkıntı olucağını düşünmüyorum ama şuan kafamı karıştıran şey çalım rahatlığı en kötü alışmak zorunda kalıcağım.

ucuz diye gauge değiştirmek?
ayağım 44 ama ucuz diye 41 aldım sıkar mı demek gibi...
alışırsın ve ayarları yaparsan sorun olmaz... üstte yazıldığı üzere
Neden olmasın? Eşlik gitarı değilse, aynı gerginliği sağlayacak bir tuning seçer, pratik gitarı olur. Ben prova akustiğimde (yani çıkardığı sesi önemsemediğim akustik) ucuz .010" tel alıp Fa'ya akortlu kullanıyorum. Attım hafızaya, beyin bedava.

Yillar once luthierimin onerisiyle LP icin 10 dan 11 lik tele gecmistim ve ilk asamada cok zorlandim. Yillar sonra tekrar 10 luk tele gecmeyi denedim ancak sonrasinda tekrar 11 e dondum. Demek istedigim alisana kadar biraz zorlanabilirsiniz ama sonrasinda tercihiniz haline bile gelebilir.

Ayrica sap ayari gerektirecektir.

Normalde sorun olmamasi lazim. Gitarin sapi cok ince degilse ayar yapmaniz gerekmeyebilir.
Gerekirse truss rod'u saat yonunde biraz sikip sap ayarini yapar ve devam edersiniz.
Tellere alismak biraz zaman alabilir.

Geri