Uzun süredir 10-46 ve 10-52'lik tel kullanıyordum, bendleri ve vibratoları rahatlıkla yapabiliyorum fiyatının ucuz olmasından dolayı 11-50'lik tel sipariş ettim sizce sorun yaşar mıyım ?
11'lik tellere geçmemin sebebi ucuz 6'lı tel paketi buldum o yüzden yoksa farklı bir sebebi yok.Özel bir sebebi yoksa 11 e geçmek pek mantıklı değil. Sap ayarı entonasyon vs ister illa ki. Sonuçda keser sapı değil gitar sapı.
Gitarım tremolo fakat 5 yaylı köprü konusunda sıkıntı olucağını düşünmüyorum ama şuan kafamı karıştıran şey çalım rahatlığı en kötü alışmak zorunda kalıcağım.Standart akortta kullanacaksanız bileklerinizi çok yorar. Çok gergin olacağı için sap ayarı ister. Gitarınız floydrose ise arkdaki yayları sıktırmak gerekir. Yoksa köprünüz kalkar.
Neden olmasın? Eşlik gitarı değilse, aynı gerginliği sağlayacak bir tuning seçer, pratik gitarı olur. Ben prova akustiğimde (yani çıkardığı sesi önemsemediğim akustik) ucuz .010" tel alıp Fa'ya akortlu kullanıyorum. Attım hafızaya, beyin bedava.ucuz diye gauge değiştirmek?
ayağım 44 ama ucuz diye 41 aldım sıkar mı demek gibi...
alışırsın ve ayarları yaparsan sorun olmaz... üstte yazıldığı üzere