Swirl boya hakkında

hocam suyun içine attıgı boyanın yogunlugu daha az oldugundan suyun ustunde duruyor ondan sonrada cekip alıyor boyayı fakat sonucta agacı suyun içine sokuyor? bu gitara zarar vermezmi :( bu sorunu göze alırsan "ebru" sanatıyla uğraşan insanlar dan bunun hakkında belki fikir alabilirsin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
gitarın üzerinde farklı bir astar var ama. tamamen kaplanmış durumda. benim asıl anlamadığım şey, boya nasıl bu şekilde yapışıyor. başka birtaneside altın gümüş ve siyah renkten yapmış. çok güzel duruyor :D
 
metal olsa negatif yuk yukluyorlar boyada pozitif mi oluyormus ne tam bole oluo ama agacta yapmalarına akıl sır erdirmek mumkun degil
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
ben bu konuyla ilgili baya bir araştırma yaptım. ilk önce suya borax koyuyorlar. tabi onun ne olduğunu tam anlamıyla bulamadım sınavlar falan girdi araya. daha sonra yağlı boya kullanıyorlarmış.
ilk kat boya uygulanıyormuş bur resimde yeşil yapmışlar ilk katı. kuruduktan sonra işlem videodaki gibi gidiyor. ama ilk damlattığı şeyin adı borax mış.
geçen başka bir videoda altın, gümüş ve siyah renkle bu iş yapan birini gördüm çok güzeldi.
 
merhaba arkadaşlar, bu konuya giriş yapayım 3 tane deneme yaptım swirling gitara deneyimlerim şöyle; boya yağlı boya tinerle inceltilcek biraz zaten soya damlatınca yağlı boya su ile karışmaz.haiften renkleri birbirine geçiriyorsunuz o kadar tek kötü tarafı oluyor bu işin tortu gibi boya kabarıklıkları oluyor onları zımparalayınca diğer yerlerde kazınıyor üzerine mutlaka vernik atmalısınız . bu arada bu işemi yapmadan en önce gitarı komple ince 1000 lik yada 1500 lük su zımparası ile zımparalayıp parlaklığını almalısınız yoksa boya yapışmaz gitara. :)) merak eden özelden mesaj atsın cevaplarım arkadaşlar.. foto ekledim altta yaptığım swirling var..
 

Dosyalar

  • IMG_2035.JPG
    IMG_2035.JPG
    716.3 KB · Gösterim: 304
Son düzenleme:
Geri
Üst