kısa film senaryosu- dede

garantinin düzenlediği 'MUTLULUK' temalı kısa film yarışması için yazdığım senaryomu paylaşmak istiyorum.senaryoyu kendim çekeceğim için fazla detay vermedim ama anlaşılabilir olduğunu düşünüyorum.zaten ekipman yetersizliği sonucu hayata geçiremedik.kötüde olsa bir tecrübe oldu bizim için.değerli ve acımasız yorumlarınızı bekliyorum.beğenirsenizde beğenmezsenizde nedenini söylemenizi rica ediyorum bu şekilde yapılacak yorumlardan ders çıkarma durumuna gelebilirim.şimdiden teşekkür ederim...



Görüntü asım ın gözlerinden akmaktadır.



asım:ben deniz asım.77 yaşında bir emekli memurum. Hayatım boyunca iyi bir baba,iyi bir eş olmaya çalıştım.şimdi hep beraber neler başarmışım onları göreceğiz.

Der ve evin dış kapısını açar.içeri girer ve kapıyı kapatır.

Asım: burası yuvamız.almak hiç kolay olmadı ama sonunda başardık.

Bu sırada evin girişinden görülebilen yerlere bir çekim yapılır.tekrar asım ın gözlerinden çekime devam edilir.asım bu sırada mutfağa yönelmiştir ve mutfakta yemek yapan bir kadın görünür.asım kadının yaptıklarına gözgezdirir.

Asım:kızım nilüfer.oda baba mesleğini icra edenlerden .7 yıl önce emekli oldu ve kendisini ailesine adadı.

Aynı anda nilüfer kameraya(yani asım a) bakarak gülümser ve gözlerini kapatıp açarak bir hafif bir gülümsemeyle karşılık verir.

Asım:kızım diye demiyorum süper yemek yapar.

Aynı anda kamera mutfak tezgahının üzerindeki malzemelere göz gezdirir.

Asım:nilüfer hala hazırda damadım olan hakan ile evli.

Aynı anda bir evlilik fotoğrafı gösterilir.

Asım:hakan da devlet memuru ve emekliliğine 3 yıl kaldı.

Görüntü tekrar nilüfere döner

Asım:en büyük hayali emekli olunca nilüferle dünya turuna çıkmak.umarım bunu başarabilirler.

Asım mutfaktan çıkar ve çıkarken konuşmaya devam eder

Asım:bu müthiş çifte hayatım boyunca minnettar kalacağım.çünkü bana 2 harika torun verdiler.

Görüntü aniden ayten(1.torun) e döner.ayten bilgisayar başında çalışmaktadır.asım konuşmaya devam eder

Asım:torunum ayten(aynı anda ayten kameraya bakar)25 yaşında.odtü bilgisayar mühendisliği 4. sınıf öğrencisi.bütün hocaları aytenin çok zeki olduğu konusunda hem fikir.şimdiden çok ciddi iş teklifleri almaya başladı.sanırım zekasını benden almış(der demez ayten kameraya ufak bir gülümseme atarak bakar ve tekrar bilgisayara döner)

Bu sırada kamera ayteni görüntülerken bir anda diğer bir odaya gelir.bu odada asım ın diğer torunu zeynep çocuk elbiseleri katlamakla meşguldür.muhtemelen yeni yıkanmış olan kıyafetleri katlarken kameranın geldiğini fark eder ve gülümseyerek kameraya ufak bir bakış atar ve tekrar işine döner

Asım:diğer torunum zeynep.28 yaşında.genç yaşta herşeyi bir kenara iterek evlenmeyi seçti.eşi(kamera zeynep in kocasının fotoğrafına döner) kenan.kendisi özel kalem ve maalesef ailesine fazla zaman ayıramıyor.(görüntü tekrar zeynep e döner)ama şikayetci olduğum söylenemez.bu sayede zeynep bizimle daha çok vakit geçiriyor.

Bu sırada melisa(zeynep ve kenan ın kızları) kameraya girer ve olanca yaramazlıkla kendini belli eden hareketler yapar

Asım:tabii melisa ile birlikte.

Görüntü sabit kalır ve melisa görüntüye bir birer bir çıkar

Asım:melisa ailemizin en küçük üyesi.henüz 6 yaşında ve ailenin bütün ilgisi onun üzerinde(aynı anda melis kameraya girmiş ve ufak bir kaza geçirip poposunun üzerine düşer)

Asım:tabi bunu da fazlasıyla hakediyor.



Görüntü salona döner ve açık olan televizyonu görüntüler

Asım:gördüğünüz gibi biz kocaman mutlu bir aileyiz.ancak o olmasaydı(görüntü asım ın eşi müjde ye döner ve onu görüntüler.müjde televizyon seyretmektedir ve kamerayla ilgili değildir)bunların hiçbiri olmazdı.evet eşim,hayat arkadaşım,ruh ikizim müjde(adı söylenince müjde kameraya döner ve olanca ilgisizliğiyle tekrar televizyona döner)şuanda eskisi gibi ilgisini çekemiyor olabilirim ama sanırım buna katlanabilirim.ailemdeki herkezi çok seviyorum ama onun yeri ayrı.o olmasaydı ne yapardım bilmiyorum ve onu hala deli gibi aşığım.

Asım:büyük ve mutlu bir aile.

Kamera asım ı görüntüleyecek şekilde müjdeden asım a döner.asım genç bir delikanlıdır

Asım:hayattan istediğim tek şey bu.
 
Geri
Üst