Ağrılı Çocuklara Kullanmadığınız Gitarınızı Verir Misiniz?

Merhabalar. Öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam moderatörlerden özür dileyerek konuya başlamak istiyorum.
Adım Güven Şerbetçi. Ben Ağrı'da çalışan bir Türkçe öğretmeniyim. Çocuklarıma gitar kursu veriyorum ancak benim mahallemdeki çocuklar genelde gelir düzeyi düşük ailelerden oldukları için gitar alamıyorlar. Sadece dört öğrencim var. Birinin gitarını ben birini de bir öğretmen arkadaşım verdi. Ben açıkçası ilk gitarım olması sebebiyle kimseye vermem diyordum ama o kadar istekli bir halleri var ki insan dayanamıyor.
Şu anki dört öğrencim şarkı söyleyerek çalmayı başardılar. Kendilerine güvenleri o kadar yüksek ki şu an size anlatamam. Ağrı'da böyle şeyler çocuklara çok ütopik geldiği için şu an sanki bir hayal dünyasındaymış gibi hissediyorlar kendilerini. Ben bu sayıyı dörtten en az 10'a çıkartmak ve önümüzdeki yıl Ağrı'da bu öğrencilere Halk Eğitim Sahnesi'nde bir konser verdirerek onlara torunlarına anlatacakları bir hatıra armağan etmek istiyorum. Bu noktada da siz duyarlı müzisyen kardeşlerim devreye giriyorsunuz. Hani olur ya bir köşeye attığınız ya da seviyenizi ilerlettiğiniz için sesi artık size bir tahta gibi gelen bir gitarınız varsa(ki o tahtanın sesi buradaki çocuklar için dünyanın en güzel sesi gibi) ve onu birisine hediye edecek kadar cömertseniz benle irtibat kurmanızı istiyorum. Bazı arkadaşlarım mesajımı dürüst bulmayabilir canları sağ olsun. Kimseye bir şeyi kanıtlamak gibi bir çaba içerisine girmeyeceğim. Çünkü ben kendimi biliyorum.
İlgilenen arkadaşlar olursa benimle irtibata geçebilirler: [email protected]
Bu arada okul adresimiz : http://15nisan.meb.k12.tr/

İster yardım etsin ister etmesin ilgilenen herkese çok teşekkürler....
 
merhabalar.
öncelikle şunu söylemeliyim.forumlarda öyle olaylar dönüyor ki kazıklama konusunda biraz okuyup araştırırsanız şaşırırsınız.yani bu işi yapmayı düşünüyorsanız evet,kendinizi insanlara biraz "kanıtlamak" zorundasınız.
Söylediklerimi yanlış anlamanızı istemem ama durum böyle.Başlığı ilk gördüğümden gitardan ziyade öğretecek adam olsa diye düşündüm ve bunu üstlendiğinizi gördüm.Gerçekten sevindim.Arkadaşlarıma soracağım tek tek,şayet kıyıda köşede gitarları varsa iletişime geçelim.Gitarlardan konuşmaktan ziyade çocukların gözündeki ışıktan bahsetmenizi istiyorum :)
umarım istediğiniz desteği bulabilirsiniz.kolay gelsin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Kornomaniac öncelikle ilgi gösterip cevapladığın, düşüncelerini paylaştığın için teşekkür ederim. Sanırım haklısın. İnsanlar türlü dolaplar çeviriyor ve bu dünyada doğduğumuz günden bu yana "bu devirde babana bile güvenmeyeceksin" düsturuyla büyütüldüğümüz için insanlar birbirine güvenmekten korkuyorlar. O yüzden biraz daha ayrıntı vereceğim.

Size verdiğim okul adresi Milli Eğitim Bakanlığı'nın okul adreslerine verdiği uzantı olan meb.k12.tr uzantısına sahip olan http://15nisan.meb.k12.tr'dir. Orada öğretmenlerimiz linkinden branş öğretmenlerine tıkladığınızda benim ismimi ve resmimi rahatlıkla görebilirsiniz (Güven Şerbetçi). Ayrıca okulumuzu 04722151298 nolu telefondan arayarak benim okulda böyle bir faaliyet yürütüp yürütmediğimi öğrenebilirsiniz. Okul müdürümüz okulla pek alakalı olmadığından müdür yardımcımız Necip Taşdemir'den bilgi isterseniz daha sağlıklı olacaktır. Bunun dışında ben kimseden para yardımı ya da yeni bir gitar satın almalarını istemiyorum. Eskimiş, artık kullanmadıkları gitarlarını istiyorum. Yani bundan herhangi bir maddi kazanç sağlamam da beklenemez sanırım devletin bir öğretmeni olarak. Birileri için artık eski kıymetini yitirmiş bir gitar buradaki çocuklarımın hayata bambaşka bir yerden bakmalarını sağlayacaktır.

Son olarak da çocuklardan biraz daha bahsetmemi istemişsiniz. Ben geçtiğimiz ekim ayında ücretsiz gitar kursu ilanımı astığımda yanıma bir sürü çocuk geldi. Hepsi alışık olmadıkları bir dünyanın kapısından yansıyan ışığa bakıyor gibiydi. Bana mantıksız gelen şu soruyu sordular:"Gitar var mı biz mi getireceğiz". Geçmişteki bazı icraatlarımdan dolayı sanırım bunu da yapabileceğimi düşündüler. Ama ben bunun benim boyumu aşan bir şey olduğunu (ki artık böyle düşünmüyorum) söylediğimde omuzları düşerek uzaklaştılar. Sadece ikisi gitar alıp gelebildi, iki kişiye de ben ve bir öğretmen arkadaşım birer gitar sağladık. Ancak ara sıra bizi izlemeye gelenlerden bazılarının bizimle birlikte ritm tuttuklarını gördüm. Bazılarını misafir olarak kursa çağırdım. Evde çalışamıyorlardı ama benim öğrencilerime gösterdiğim ve bazısının 1 haftada zor çözdüğü ritmi onlar görür görmez taklit ediyorlardı. Zaten böyle bir işe kalkışmamın sebebi de o dışarıdan gelen ve bu işe kesinlikle hevesli ve yetenekli olduklarını gösteren çocuklarımdır. Eğer onlardan birkaçına gitar temin edebilirsem bu hem onlar için bir dönüm noktası hem de benim için büyük mutluluk kaynağı olacaktır.

İlgilendiğin için teşekkürler tekrar. Umarım etrafında bu konuda çocuklarıma yardımda bulunacak birilerini bulabilirsin. Siz dostlarınıza anlatın, onlar dostlarına onlar da başka dostlara anlatsın. Kim bilir belki beklediğimizden çok daha büyük bir işe imza atabiliriz, kim bilir belki sadece benim çocuklarıma değil başka çocuklara da fayda sağlar bu faaliyetimiz...

Tekrar teşekkür ediyor ve saygılarımı sunuyorum...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Ayrıca son bir not:

Eğer gitar gönderen arkadaşlarımız olursa gönderimle ilgili her türlü masraf bana aittir. Gitar alamam belki ama kargo paralarını ödeyebilirim. Siz sadece kırılmayacak şekilde gönderin gerisini ben hallederim arkadaşlar...Tekrar teşekkürler...
 
Ukalalık olarak algılamayın ama "Ağrılı, Erzurumlu, İstanbullu" gibi sözcüklerde ayırma işareti kullanılmaz. Bu ilköğretimde öğretilen birşeydir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Ah arkadaşlar ah, ben de son baktığımdan beri 3 yeni mesaj eklendiğini görerek nasıl heyecanlandım! Maalesef sonuç hayal kırıklığı oldu. Keşke bu konuya daha fazla katkı sağlayacak şeyler yazılmış olsaydı. Ağrılı kelimesinin nasıl yazıldığı (ki doğru yazımı budur) gibi ciddi(!) konuları tartışırken işin özü kayboluyor.

O YÜZDEN RİCAMDIR ARKADAŞLAR: LÜTFEN BUNDAN SONRA ÇOCUKLARIMA YARDIM KONUSU DIŞINDA BİR ŞEYLER YAZMAYIN; ÇÜNKÜ KONU AMACINDAN SAPIYOR.

Umarım bu ricamı dikkate alırsınız. Hepinize teşekkürler... Saygılar...
 
merhabalar elimde sık kullanmadığım bir klasik gitarım var kardeşlerimize nasıl yollayabilirim bu gitarı. Bana özel mesaj atarsanız sevinirim.
 
Sevgili Cem86 kardeşim ilgin için çok teşekkür ederim. Sana özel mesaj attım. Orada gönderebilmen için gerekli ayrıntılar var. Tekrar binlerce teşekkür kendim ve çocuklarım adına.

Realturka kardeşim, senin e-postana cevap vermiştim ama sanırım ulaşmadı. Sana da özel mesaj attım. Sana da çok ama çok teşekkür ediyorum.

Arkadaşlar ben böyle bir şey yapacağımı ilk söylediğimde öğretmen arkadaşlarım bunun boşa kürek çekmek olduğunu, bu duyarlılığı gösterecek insanların artık kalmadığını söyleyerek bana dudak bükmüşlerdi. Bana o insanlara bu dünyada hala duyarlı ve iyi insanlar olduğu gerçeğini kanıtlama fırsatını verdiğiniz için yürekten teşekkür ediyorum.

Saygılarımla,
Güven ŞERBETÇİ
 
Sevgili Güven Ağabeyim; okulun sitesine tıklayınca "tehlikeli site" uyarısı alıyorum, sayfa açılmıyor bile ama ben size güveniyorum. Çünkü böyle konularda çok hassasım, gözlerim doldu yazınızı okuyunca. Böylesine insanî bir işe girişmişsiniz, nasıl olur da yardım etmem! Elimde bir klasik gitar var, ne yazık ki entonasyonu bile düzgün değil ama ordaki kardeşlerimin mutlu olmasına engel değil kanımca. Şu birkaç gün sınavlarım var, akabinde gitarımı seve seve yollarım size. Yeter ki açık adres verin. Allah sizin gibi insanlardan razı olsun.
 
Sevgili derinmavi17 kardeşim. Okulun sitesiyle ilgili teknik bazı sorunlar olduğunu biliyorum. Benim evimde 2 bilgisayar var. Benden siteye girince hiçbir problem çıkarmıyor ancak eşimin bilgisayarından açmaya çalışınca bahsettiğiniz "tehlikeli site" uyarısını veriyor. O konuda yapabileceğim bişey yok maalesef. Buna rağmen bana güvendiğinizi söylemişsiniz ki bu beni inanılmaz derecede mutlu etti. Çok teşekkür ederim gerçekten. Öğrencilerim başlangıç seviyesinde olacakları için bahsettiğiniz sorun bizim için bir sorun olmayacaktır.
Gönderme konusuna gelince;
Alıcı olarak benim adımı yazabilirsiniz (Güven Şerbetçi)
Adres: 15 Nisan İlköğretim Okulu, Yeni Van Cad., Merkez / AÐRI
Telefonum(İsterlerse): 05066008097
Not: Aras, MNG, Yurtiçi kargolardan birini kullanabilirsiniz.
Sizden bir şey daha rica edeceğim. Gitarı zarar görmeyecek bir şekilde ambalajlayabilirseniz; bu, yapmaya çalıştığımız şeyin amacına ulaşmasını sağlayacaktır.

İlginizden dolayı kendim ve çocuklarım adına çok teşekkür ederim. Asıl Allah sizin gibi cömert ve temiz yürekli insanlardan razı olsun. Yoksa benim tek yaptığım aracı olmak. Sizin yaptığınızın yanında benimki bir şey değil. Yürekten sevgiler ve saygılar... Güzel günler...
 
Asıl büyük iyilik sizinkidir. Siz olmasanız haberimiz dahi olmazdı. Sınavlarımın bitmesinin ardından meşgul olacağım efendim, saygı benden. Sağlıcakla kalın şimdilik.
 
Evet oldu sonunda oldu gerçekten. Bugün ilk gitarımız elimize ulaştı. Kelimelerle anlatılması zor bir mutluluk içerisindeyim. Ama yine de dilim döndüğünce birkaç satır yazacağım.

Sevgili "realturka"kardeşimizin bu sabah itibariyle elime ulaşan Arenas'ı en kısa zamanda sahibini bulacaktır. Kendisine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Hem insanlık dediğimiz günbegün kaybolan kurumun hala dimdik ayakta olduğunu gösterdiği, hem de gitarını hediye edecek ve kargo masrafı fazla olduğu için onu bile benle paylaşacak kadar cömert olduğu için.
Sevgili "realturka",
Sana kucak dolusu sevgiler, senin gibi bir evlat yetiştiren ebeveynlerine de sonsuz saygılar gönderiyoruz Ağrı'dan çocuklarım ve ben.

Umuyorum ki bu son olmayacaktır. İlgilenen diğer kardeşlerimin de fırsat buldukları zaman bize yardım edeceğini biliyorum. Edenden de etmeyenden de Allah razı olsun. Güzel günler...
 
Olmaz denilen şey olmaya devam ediyor. Bugün elimize iki adet J&D marka sıfır gitar daha ulaştı arkadaşlar.
"Aimlessmentality", asıl adıyla Eren Ünlü kardeşim, yüreğinin büyüklüğünü bana ve öğrencilerime göstererek 2 adet sıfır gitar(biz kullanılmışa razı olmamıza rağmen) gönderdi. Bugün itibariyle gitarları teslim aldım. Resim ekleme işini becerebilirsem resimlerini de koyacağım buraya.

Dün akşam telefonda da söyledim Eren'e. Dünya böyle adamlar sayesinde yürümeye, ayakta durmaya devam edecek. Bu insanların cömertlikleriyle gitar ve daha da öte müzikle tanışan çocuklarım da onların izlerinden gidecek. Tıpkı onlar gibi iyiliksever, sevgi dolu, cömert olacak ve müzikle bu dünyayı daha güzel bir yer yapmak için uğraşacaklar. Bana onları bu yolda yürütme fırsatını verdiğiniz için teşekkürler arkadaşlar...

Daha önce "realturka" (Orhan) şimdi de "aimlessmentality" ( Eren) kardeşlerim hepinize tekrar binlerce, yüzbinlerce, milyonlarca teşekkürlerimizi yolluyoruz ben ve çocuklarım. Dikkatli dinlerseniz gitar eşliğindeki yanık seslerimizi de duyabilirsiniz rüzgarın uğultusu içerisinde...

Bu iki kardeşimin gıyabında bütün turkrock.com üyesi kardeşlerime selam olsun... Saygılar...

Güven...
 
Geri
Üst