Synthesizer Hakkında Yardım!

Merhabalar,

Arkadaşlar ben 1-2 hafta içerisinde bir synthesizer alacağım. Fakat kafamda tam olarak netleştirebilmiş değilim henüz ne alacağımı.

Forumda synthesizer hakkında bilgisi olan birileri vardır diye düşünerek bu konuda yardım istemeye karar verdim.

Öncelikle, ayırabildiğim bütçe 1500 TL civarı. Bu doğrultuda alabileceğim synthesizer'lara bakacak olursak;

Yamaha MM6
Roland Juno-D
Korg X5D
ve belki Korg Micro Korg & Micro Korg XL ya da workstation olarak, Roland GW-8

sonuç olarak, belirlediğim bir kaç synthesizer bu şekilde. Bunlar içerisinde hangisini almamı tavsiye edersiniz, neden onu tavsiye ediyorsunuz vs. ufak bir açıklama, bana çok yardımcı olur. İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. sevgiler
 
Merhaba,

Ben evde Juno D kullanıyorum ve memnunum diyebilirim. Acaba aleti ne amaçla kullanacaksınız? İhtiyaçlarınız nelerdir? Bunları belirtseniz daha kapsamlı bilgi verebilir insanlar.
 
Grup arkadaşım Korg X50 kullanıyor bildiğim kadarıyla X5D ye benzer bir alet. Gayet güzel sesleri var. Ayrıca bildiğim kadarıyla Childeren of Bodom'un klavyecisi de X5D kullanıyor. Profesyonel bir alet yani.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Teşekkür ederim arkadaşlar ilginizden dolayı.

Son durum olarak; Roland Juno-D ve Korg'lardan vazgeçmiş bulunmaktayım.

Aslında ilk başta Roland Juno-D almayı düşünüyordum, cezbedici yönleride vaz şüphesiz; fakat dün bir müzik markette deneme şansı buldum, klavye ve tuşe pek güven vermedi açıkcası. Bir de fazla arıza verebiliyormuş gibi birşeyler söylendi, o nedenle vazgeçmiş bulunmaktayım ben de.

Şu an;
Roland GW8 (Workstation)
ya da
Yamaha MM6 (Synthesizer)
bu ikisinden birisini alacağım. Bilgisi olan arkadaşlar bu iki klavye arasında bir kıyaslama ve öneri sunabilirlerse çok sevinirim. sevgiler
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
dostum o paraya anca ikinci elini bulabiliyorum triton le'nin. ben sıfır almak durumundayım çünkü paranın bir bölümünü taksitlendireceğim. :)

mevcut durumda işimi en çok görecek alet yamaha mm6 gibi görünüyor. bir aksilik çıkmazsa bu haftasonu alacağım...
 
Arkadaşlar konunun üzerinden uzun zaman geçmiş sanırsam ancak okuduğum şeyler yeterince yardımcı olmadı.Ben uzun süredir klavye çalmak istiyorum.Arkadaşlarımla grup kurmayı düşünüyoruz.Yapacağımız şarkıların tarzının :!: Dream Theater :!: gibi olmasını istiyoruz. :twisted: Sizce en uygun synthesizer
nedir ? Aklımda Korg x5d ve Yamaha MM6 var ...
 
Geri
Üst