Elektro Gitar Yapımı

Teşekkür ederim yardımınız için. Sanırım İzmir yakınlarında bi yerde de buldum maun :) Bu sitede işime yarayacak maunu bulamazsam cevizden yaparım bende :D
 
Bu tarz gövdeleri yapmak zordur ayrıca zayıf denilebilecek bölgelerin çokluğundan dolayı minimum seviyede sivri köşe bırakılmalı ve azda olsa radius verilmeli el ile olur makine ile olur tercih meselesi. Diyeceğim şu ki sap bağlantı bölgesinde zayıf noktalar çok gibime geldi benim. Ayrıca alt bacaklardaki sivriliğide biraz alırsan çok daha hoş olabilir. Güzel bir çizim başarılı, tebrik ederim.
 
Yorum için teşekkürler. Bu ilk işim olacağından biraz da deneme için faydalı olacak. O resimde açılı ve 1:1 ölçüsünden ufak göründüğü için ince gözükmüştür birde şöyle resmini koyayım. 1 derecelik radius var sivri uçlarda gerekirse 2 de yapılabilir ama elimde daha fiziksel birşey olmadığından sağlamlık yapıncaya kadar gizli olacak. Ama çok dayanıksız olacağınıda sanmıyorum sonuçta ağacın sertlik faktörü vs gibi durumlar var. Sap profilini ibanez jam ve Gibson Flying V den çıkarttım. Biraz daha kalın bile yaptım aslında :)

CNC kesim olayına gelince modellemelerinin saç kesimlerini alıp şablon olarak kullanabilme imkanı zaten var ama direk cnc de ağaç kesimi heryerde varmı bilmiyorum bende aramaktayım öyle biryer.

kingv2.jpg
 
bela3244 :

teşekkür ederim beğendiğiniz için. şu ana kadar hiç para karşılıgı gitar yapmadım.. hobi olarak başladım öylede devam ediyor. bakalım ileride neler olur...
 
bela3244 demiş ki:
DMAIC demiş ki:
projemiz nihayet bitti,
beğenilerinize sunarız ;)

4275104764_b317eca161.jpg
4275106236_cf57c2274d.jpg
4275105282_627d763bf6.jpg


içim gitti hocam.. bende istiyorum aynısından... :) manyetiksiz , koprusuz yaptırmak istesem nekdara maal olur hocam? Umarım gitar yapıp satıyorsunuzdur.. yoksa hemen para toplamaya baslıcam :)

sapı usadan alırsan,

gövde vs için iki parça yerine tek parça ağaç kullanılırsa (benim kullandığım top ağacı 120$)
yaklaşık 100$ a gövde mal olur (maun yada akçaağaç)
 
çok başarılı görünüyor çalışmalarınız. sap yapımı hakkındada biraz bilgi verirmisiniz. özellikle trussroad. başarılar
 
bariscorn demiş ki:
çok başarılı görünüyor çalışmalarınız. sap yapımı hakkındada biraz bilgi verirmisiniz. özellikle trussroad. başarılar
4557033451_558233c766_o.jpg


stratocaster için kullanılan trussrod ölçüleri bu şekildedir.malzeme olarak paslanmaz çelik kullanmak daha uygun olur.
 
retsaco:
Hobi ağırlıklı çalışıyorum,ayrıca ağaç bulmaktada sıkıntı yaşıyorum bu nedenle size yardımcı olamıyacağım. belki ağaç bulabilirsem yardımcı olmaya çalışırım..
bu arada buradan herkese duyuru yapıyorum.
kızılağaç bulabileceğim yer bilen varsa lütfen kısa bir mesaj yazarsa çok sevinirim.şimdiden teşekkürler.
 
Ramazan abi, işlerin gerçekten harika. Ankara'lı müziksever bir hemşehrin olarak, yaptığın güzel gitarlardan dolayı büyük gurur duydum. Umarım oğlun iyi bir gitarist olur ve bu gitarların hakkını verir. Daha nice güzellikler yaratman dileğiyle.
 
Merhabalar abi, açıkçası yaptıklarınız beni çok şaşırttı.. Daha önceden hiç bakmışlığım yok kıyaslama bakımından ama zaten kıyaslamaya gerek yok.. Acaba bass gitar yapımı gibi bir şey hiç düşündünüz mü ?
 
illiom06:
uzun zamandır foruma girmemiştim,mesajınızı bu gün gördüm. bas gitar yapımını düşünmedim doğrusu...
 
Geri
Üst